ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

Je kunt in aanmerking komen voor de eregalerij als je minimaal 15 jaar lid of actief bent (geweest) voor GeuzenMiddenmeer of een van zijn voorgangers. Dat kan zijn als actief voetballer, maar ook bijvoorbeeld als kantinemedewerker, materiaalman of bestuurslid. Ook leden in ruste of trainingsleden komen hiervoor in aanmerking.

Aanmeldingen via de redactie

Theo Mollee

Theo Molle is in 1951 op 10-jarige leeftijd begonnen r.k.a.s.v. Wilskracht was tot en met seizoen 2013/2014 aan onze club verbonden. Hij is 63 seizoenen lid van onze club geweest, de laatste jaren als trainingslid bij de Wilskracht-veteranen. Op 27 oktober 2003 is hij benoemd tot Lid van Verdienste. 

Jan van der Pol

Jan is dit seizoen 62 jaar aan de club verbonden. Op 14 oktober 1985 is hij wegens zijn verdiensten voor de vereniging benoemd tot Erelid. In 2006 is hij zelfs lid in de Orde van Oranje Nassau geworden op voordracht van onze vereniging. Op 31 maart 1995 ontving Jan van de KNVB de Zilveren Speld en op 4 januari 2010 de Gouden Speld. Op 17 november 2014 is Jan door de KNVB benoemd tot Lid van Verdienste van de KNVB. De Oorkonde een De Gouden Speld zijn hem uitgereikt en opgespeld namens de KNVB door Peter van Leeuwen.

In 1955 vroeg Cees de Jong van de piano handelaar op de Hogeweg hem of hij zin had om te komen voetballen bij De Geuzen. Omdat hij op de zondag altijd met zijn vader meeging naar sportevenementen (hij was sportjournalist) en De Geuzen een zaterdagvereniging was , leek dit hem wel wat. Hij werd gelijk lid en voor hem begon het voetballen dus met het seizoen 1955-1956.
Naar uitwedstrijden op de Velserweg zat hij achterop bij Her Zijp. Ze gingen toen gezamenlijk op de fiets !!!! naar de uitwedstrijden. Het verzamelen was bij de Koningskerk of Emmakerk. Hij heeft 1 kampioenschap meegemaakt. Dat was met de A 1. Als cadeau mochten zij van het bestuur naar de film The West Side Story . De film draaide in de Du Midi op de Apollolaan.
Op 18 jarige leeftijd werd hij gevraagd om tegen een vergoeding te komen spelen in het eerste elftal van De Zwarte Schapen. Omdat de wedstrijden op zondag waren besloot hij toch maar om op zaterdag te blijven spelen en zondag met Pa naar de sportwedstrijden te gaan. Later is hij om pa te helpen nog freelance journalist geweest en bezocht de amateur-wedstrijden op zondag in de hoogste klasse om wedstrijdverslagen te maken voor De Telegraaf.
Eind jaren 60 is hij op zondagmorgen nog 5 jaar scheidsrechter geweest.
Hij speelde de meeste jaren in het tweede . In de topjaren van De Geuzen, spelende in de toen hoogste afdeling van het zaterdagvoetbal namelijk de 2e klasse, heeft hij zo’n 20 wedstrijden in het eerste gespeeld (vriendschappelijk en competitie). Wedstrijden bij Quick Boys,  Sparta Nijkerk en HCSC zal hij niet gauw vergeten. Trainers als  Henk Bunning, Karel Moos , Ben de Ridder en Wim Verburg staan hem nog in het geheugen gegrift.
In januari 1975 werd hij na een huisbezoek van de toenmalige voorzitter Jaap Mooring en op verzoek van het toenmalige bestuur, secretaris. Hij heeft toen nog enkele jaren in het derde gespeeld maar dit was uiteindelijk toch niet te combineren met de bestuursfunctie.  Jan is tot op heden, dus al 40 jaar, nog steeds onze secretaris.

Wouter de Vries

'Wout" is tot en met seizoen 2014-2015 61 jaar actief voetballend lid van De Geuzen/GeuzenMiddenmeer geweest.  Op 27 oktober 2003 benoemd tot Lid van Verdienste. Op tienjarige leeftijd zich meldde hij zich in 1953 aan bij c.s.v. De Geuzen. Hij speelde zes jaar later (!) reeds als speler van c.s.v. De Geuzen 1 en heeft midjaren zestig twee seizoenen op het allerhoogste amateurniveau van Nederland geacteerd. Hij kwam in de zestiger jaren diverse malen uit voor het Amsterdamse Amateurelftal. Wouter heeft de laatste decennia sinds de oprichting van het team bij De Geuzen-veteranen gespeeld met o.a. Ger Fernhout, zijn teamgenoot sinds jaar en dag.

Leendert Wegewijs

Leendert is 44 jaar actief geweest voor onze club en is momenteel 59 jaar lid van De Geuzen/GeuzenMiddenmeer waarvan 36 jaar als voetballer en nog vele jaren als medewerker en inmiddels dus lid in ruste. In 1958 met voetballen gestart op 10 jarige leeftijd en meteen lid geworden van De Geuzen. Door het hoofd van de school werd hij richting De Geuzen gedirigeerd. Wartburgia (Luthers) behoorde in het christelijke buurtje ook tot de mogelijkheden. Maar lid worden van JOS was bijna verboden. Het was in die tijd welpenvoetbal op woensdagmiddag. Van eventuele training op die leeftijd kan hij zich niets herinneren. Leidster en leider waren de heer en mevrouw Zijp (ouders van oud Geuzendoelman Jaap Zijp), woonachtig in de Chr de Wetstraat. Juniorenvoetbal met als begeleiders de heer Uylenhoed (vader van oud-doelman van De Geuzen Hans Uylenhoed), de heer Wilders (pepermuntje tijdens de rust) en Herr Zijp. In die tijd éénmaal kampioen, maar voor de rest was het jarenlang ploeteren in de marge. Mooie jaren in de senioren, waarbij hij pendelde tussen het tweede en het derde. Prachtige wedstrijden in de kop van Noord Holland, de Veluwe en Utrecht. Leiders in die tijd waren de heren Lindhout, Jurriens, Wiedeman en van der Pol. Leendert is in 1994 gestopt met voetballen. Al met al dus een actieve voetbalcarièrre van 36 jaar. Verenigingsactiviteiten van Leendert waren medewerker clubblad, wedstrijdsecretaris lagere senioren en zaalvoetbal, grensrechter veldvoetbal en scheidsrechter zaalvoetbal. In 2002 vond hij het mooi geweest, maar is dus nog steeds lid van de club. Kortom, geweldige jaren bij een zeer prettige vereniging, 'waar je in die tijd trots op was'. Minpuntje bij GeuzenMiddenmeer vind hij het feit dat als iemand eenmaal is gestopt met actief spelen, je hem later bijna niet meer terug ziet bij de club. Eigenlijk onbegrijpelijk vind hij. Leen is als toeschouwer nog steeds regelmatig op onze velden te vinden.

Henk Magrijn

Henk is tot en met seizoen 2014-2015 voetballend lid van De Geuzen/GeuzenMiddenmeer geweest  Vanaf seizoen 2015-2016 doet hij een stapje terug en is hij trainingslid van onze vereniging en is inmiddels 58 jaar  aan onze club verbonden.

Voetballen op zondag mocht hij niet, dus meldde hij zich met zijn ouders aan bij c.s.v. De Geuzen. Je moest toen namelijk nog aangenomen worden c.q. goed genoeg zijn. Het voor hem verlossende bericht kwam begin 1960 en heeft sindsdien nooit meer bij een andere club gespeeld.
In september 1967 kwam hij naar de senioren, begon in het derde maar belandde al vrij snel in de selectie (1e en 2e team). Vanaf 1967 tot en met seizoen 1978/79 in de selectie gespeeld, meestal in het 2e, regelmatig invallend in het 1e. Seizoen 1976/77 was het enige seizoen dat hij bij het eerste elftal speelde in de 3e klasse KNVB. Ook het tweede speelde in die jaren in de hoogste reserve tweede klasse met tegenstanders als IJsselmeervogels, Marken, DOVO, Volendam en Vlug & Vaardig.
Totdat een slepende blessure bij Henk roet in het eten gooide. In 1979 heeft hij de selectie verlaten en is naar het derde gegaan om na bijna alle elftallen te zijn doorgezworven uiteindelijk bij zijn huidige Veteranen 3 te belandden. Buiten het actief voetballen is hij ook nog een periode manager Contributiezaken bij onze club geweest.

Kees Zijp

Dit seizoen voor het 56-ste jaar actief bij De Geuzen/GeuzenMiddenmeer, tegenwoordig als Technisch Adviseur van de afdeling Ondersteuning Jeugd.
Kees kwam in 1961 op 10-jarige leeftijd bij De Geuzen.....honkballen, want in die tijd had De Geuzen net zoals bijvoorbeeld Ajax een honkbalafdeling. Na twee jaar lonkte die andere bal toch meer dus ging Kees in augustus 1964 naar de B-junioren om te gaan voetballen. Dat zou hij tot in het seizoen 1977-1978 blijven doen, totdat een dubbele enkelbreuk een jammerlijk einde bracht aan zijn voetbalcarrière met als hoogtepunt het kampioenschap met de Zaterdag 7 in het seizoen 1974-1975.
Stilzitten kon Kees niet dus werd hij in 1978 lid van de ontspanningscommissie samen met Peter Zijp en Arie van Reewijk. In 1980 werd hij Jeugdcoördinator én tot 1984 Jeugdvoorzitter. Hij organiseerde van 1980 tot 1982 de eerste drie jeugdvoetbalkampen van De Geuzen  wat hij van 2000 tot 2002 voor GeuzenMiddenmeer nog eens zou doen. Van 1987 tot 1999 was hij Staflid Jeugdsportkampen van de K.N.V.B. Samen met Ton Pel organiseerde Kees van 1980 tot en met 1995 het Anton Schaap Jeugdtoernooi. Van 1981 tot 1990 organiseerde Kees ook het Watergraafsmeer Scholentoernooi bij De Geuzen.
Van 1994 tot 1996 was hij Jeugdtrainer en Jeugdleider bij De Geuzen. In 1999 werd Kees Jeugdcoördinator en Jeugdtrainer bij GeuzenMiddenmeer en dat bleef hij tot medio mei 2007 doen en ondertussen was hij in seizoen 2003-2004 ook nog eens een jaar Jeugdvoorzitter. Ook schreef Kees de afgelopen jaren twee vijfjarenplannen voor de Jeugd van GeuzenMiddenmeer. Op dit moment fungeert Kees als Technisch Adviseur van de afdeling Ondersteuning Jeugd en is bovendien de nestor van het Jeugdvoetbal van GeuzenMiddenmeer.
Ondertussen was Kees óók nog eens van 1985 tot 1990 actief bij s.v.Koedijk als Jeugdleider en Jeugdcoördinator en van 1991 tot 1994 Jeugdleider en Jeugdtrainer én van 1996 tot 1999 Jeugdleider en Jeugdtrainer bij Amstelveen/Heemraad.

Kees heeft vervolgens jarenlang met veel plezier de mini's van GeuzenMiddenmeer getraind (de jeugdspelers die op de zgn. wachtlijst staan maar wel mogen trainen) die hij op de woensdagmiddag klaarstoomt voor het grote voetbalwerk.  Hij ziet met trots dat vele vroegere F pupillen nu in verschillende senioren team's waaronder de selectie voetballen. Op 28 november 2011 is Kees benoemd tot Lid van Verdienste van GeuzenMiddenmeer.

Vanaf 2006 is Kees met veel plezier elke zaterdagochtend in de bestuurskamer te vinden als gastheer voor de jeugd en als de Zaterdag 1 thuisspeelt is Kees de clubomroeper die de gasten verwelkomd en de opstellingen bekend maakt.

Ger de Roode (R.I.P.)

Ger is, na getroffen te zijn door een hartinfarct tijdens de wekelijkse training van Veteranen 4 op dinsdag 7 oktober 2014 overleden, Ger is ooit begonnen met voetballen bij voetbalclub Amstel en werd in 1959 lid van Wilskracht/SNL en was dit seizoen voor het 56-ste achtereenvolgende seizoen lid van onze club, de laatste jaren als trainingslid. Hij is twee seizoenen trainer geweest van de jongste jeugd en vier seizoenen jeugdleider bij de pupillen van Wilskracht/SNL. Hij heeft voor zo'n 5 jaar samen met Louis Bastiaenen en Eric Lindenkamp de feestcommissie van de club gevormd. Verder heeft hij drie jaar in de technische commissie gezeten en is Ger drie jaar 3 jaar coach van de veteranen geweest. 

Ger de Roode was een echte clubman. Hij vervulde vele functies binnen de vereniging. In zijn Wilskracht tijd was hij om er maar een paar te noemen elftalleider, medeoprichter van de zaterdagafdeling, wedstrijdsecretaris, trainer en lid van de feestcommissie. Na zijn pensionering wilde hij zijn kennis die hij in het onderwijs had opgedaan inzetten om meer structuur te brengen in de organisatie van GeuzenMiddenmeer. Met de denktank als start en als lid van de participatiecommissie had hij al het nodige werk verzet. Het is enorm spijtig dat hij dit project niet zelf heeft kunnen volbrengen. De leegte die Ger heeft achtergelaten op de gezellige donderdagavonden is enorm. Zijn inbreng in de “keek op de week” zal gemist worden, maar ook zijn tomeloze energie en gedreven acties op het veld.

Ger Fernhout

Ger is t/m seizoen 2014/2015 55 jaar lid geweest van onze club. In 1960 is hij op 14 jarige leeftijd naar de Geuzen gekomen. Daarvoor heeft hij van zijn tiende tot en met zijn twaalfde jaar bij HRVC gevoetbald. Op zijn 15e kreeg hij zijn eerste speelminuten in De Geuzen I in een degradatie-wedstrijd tegen KMVZ. Het was een droomdebuut want hij scoorde meteen de winnende treffer.  Ger heeft een kleine 20 jaar in het eerste mogen voetballen, waarvan de meeste als aanvoerder.  Hij heeft vele onvergetelijke wedstrijden voor De Geuzen I gespeeld waaronder van 1965 tot 1967 twee seizoenen in de hoogste zaterdagafdeling tegen onder andere IJsselmeervogels, Spakenburg, Noordwijk en Quick Boys. 
Hij is ook uitgekomen voor het Amsterdams-, Districts- en Nederlands
Politie-voetbalelftal. Ger is ook een aantal jaren bestuurslid geweest en is op 13 oktober 2000 geëerd als "Lid van verdienste". Tot en met dit seizoen heeft Ger in het veteranenteam van De Geuzen.

Louis Bastiaenen

Louis is dit seizoen 55 jaar lid van onze vereniging. Hij is in 1959 begonnen als pupil bij het toenmalige "Amstelzwaluwen". In 1962 werd hij door Pater Lauwers van Het Sint Nicolaaslyceum overgehaald  om voor Wilskracht/SNL te komen spelen.
Louis heeft ruim 4 seizoenen in het 1e zondagelftal in de 1e klasse AVB gevoetbald; helaas vier seizoenen van degradatievoetbal. Pas later heeft hij zich volgens eigen zeggen meer kunnen toeleggen op het denkvoetbal. Momenteel is hij trainingslid bij de Wilskracht-veteranen.

Hans Uijlenhoed

Is tot juni 2007 53 jaar lid geweest van onze club, de laatste jaren als scheidsrechter van Veteranen 3. Dit doet hij als niet-lid overigens af en toe nog met plezier. Hij is 42 jaar actief geweest als doelman. Op 8-jarige leeftijd in 1950 bij De Geuzen begonnen. Aangezien ze volgen eigen zeggen toen al zagen dat hij niet kon voetballen mocht hij op jonge leeftijd direct op doel beginnen. Hans bleek echter over redelijke keeperskwaliteiten te beschikken. Al op 16-jarige leeftijd kreeg hij de kans om de opvolger van Lou Snoek te worden. Hij zou 18 jaar de vaste keeper van De Geuzen blijven. Hij heeft menigmaal in het Amsterdams Amateurelftal gespeeld en in de periode 1965-1967 twee seizoenen in de hoogste zaterdagafdeling. Zijn persoonlijke hoogtepunt was het feit dat in seizoen 1964-1965 hij werd uitgeroepen tot de minst gepasseerde doelman van het zaterdagvoetbal. Een feit waarop hij met recht apetrots op mag zijn.
Eén seizoen is Hans vanwege een probleem van trainer van der Gevel niet actief bij De Geuzen geweest. Maar Hans was snel weer terug want zijn hart lag bij De Geuzen. Op zijn 35-ste ging hij naar het vijfde waar hij veel oud-collega’s aantrof. Hij zou overigens nog vele malen als invaller doelman tussen de palen bij het eerste staan. Het vijfde werd later Veteranen 1 en daar zou hij tot zijn 50-ste spelen.

Ton Bastiaenen

Ton is, na zijn broers Louis en Leon, als derde en laatste in de rij Bastiaentjes, in 1965 op zijn twaalfde lid geworden van de C-junioren van Wilskracht SNL. Hij is dit seizoen 52 jaar lid van achtereenvolgens Wilskracht SNL, a.s.v. Middenmeer en GeuzenMiddenmeer.
Hij heeft alle selectie-elftallen in de jeugd doorlopen en heeft op zijn achttiende jaar zijn debuut in de zondag 1 gemaakt. In dat elftal heeft hij dertien jaar zijn wedstrijden gespeeld en zelfs een cadeaubon ontvangen toen hij, samen met Jaap de Groot en Jaap Neijzen, 12,5 jaar in de zondag had gespeeld. Daarna is hij, samen met een aantal andere oud-selectiespelers, afgezakt naar het derde. Later heet hij nog de glorieuze overstap naar de zaterdagafdeling gemaakt.
Ton is zo'n twaalf jaar jeugdleider geweest van onder andere de broertjes Dennis, Marcel en Ronald Bergkamp en heeft hij nog gevoetbald met andere broer Wim. Ook heeft hij nog, samen met Jaap de Groot en Wim en Tonnie Bergkamp, enkele jaren in de "klaverjascommissie" gezeten.
Een zware heupblessure heeft er helaas ervoor gezorgd dat hij in mei 2006 zijn actieve carrière bij onze club heeft moeten beëindigen dus Ton is tegenwoordig lid in ruste.

Bab Wilders (R.I.P.)

Bab Wilders is 51 jaar actief geweest voor c.s.v. De Geuzen als speler, bestuurslid, jeugdleider en waar men hem maar voor wilde gebruiken. Hij werd (waarschijnlijk) op achtienjarige leeftijd in 1929 lid en was actief voor de club tot aan zijn dood in 1980. Zoon Bab jr heeft hem alleen zien spelen op familiedagen en als verdediger bij de veteranen en had niet de indruk dat hij een goede speler is geweest. Ook zijn broers Cor en Loek hebben bij de Geuzen gevoetbald.  Volgens Bab jr had Loek, de jongste, het meeste talent, en heeft hem begin vijftiger jaren nog in Geuzen 1 zien optreden. Zowel grootvader Wilders als Bab waren fanatieke en luidruchtige aanmoedigers met de stellige overtuiging dat de scheidsrechter er op uit was Geuzen te benadelen. Dit leidde zelfs nog wel eens tot conflicten op het veld. Als grensrechter was Bab ook een echte clubman die bij iedere dreigende aanval van de tegenstander wel een buitenspelgeval constateerde.

Peter van Leeuwen

Is momenteel 50 jaar lid van De Geuzen/GeuzenMiddenmeer waarvan hij er 16 jaar actief is geweest als voetballer. Op 27 november 1989 geëerd als 'Lid van verdienste'. Op 7 januari 2015 is Peter van Leeuwen benoemd tot Lid van Verdienste van de KNVB middels een Oorkonde en De Gouden Speld. Hij is met een kleine onderbreking begin 70-er jaren vanaf 1965 lid van de club.
Actief gevoetbald tot 1982 waarbij hij naar eigen zeggen ‘vanwege het volkomen gebrek aan balgevoel structureel werd ingedeeld in het laagst mogelijke team’ zoals de C3, de B3, de A3 en later het 13e of 14e. Bekendste trainer toentertijd was 'Somegen' Henk de Jong.
Eind 1980 werd hij door huidig Veteranen 1 speler Lars Luyten benaderd om penningmeester te worden. Dat is hij geweest tot eind 1984 toen hij na het plotselinge overlijden van Anton Schaap geroepen werd tot het voorzittersambt. Dat is hij geweest tot eind 1990. Op 27 oktober 1989 is hij benoemd tot ‘Lid van Verdienste’. Nadien heeft hij meermalen als 'interim' de voorzittershamer gehanteerd. Ook vervulde hij (tot voor kort) regelmatig op zaterdag de 'bestuursdienst'. Hij maakt momenteel deel uit van de Commissie van Beroep van de vereniging en is (met wisselend succes) regelmatig actief (geweest) in de kascommissie, diverse jubileumcommissies, Raad van Advies etc.
Sinds 1984 zit hij namens de vereniging in de Stichting Voorland, de 'huisbaas' van het sportpark. De voorzitter van die Stichting (Koo Koekoek) heeft hem in de tuchtcommissie van de KNVB (amateurvoetbal) gehaald alwaar hij inmiddels voorzitter is van de tuchtcommissie West 1 en vice-voorzitter van het landelijke tuchtorgaan. Op 24 november 2011 heeft Peter de Gouden Speld van de KNVB uitgereikt gekregen.

Han Claessen

Han Claessen is 50 jaar lid geweest van onze club. Hij is in 1955 op 17-jarige leeftijd met het SNL van DCG naar Wilskracht getransfereerd. Dat speelde toen nog in de derde klasse KNVB. Hij werd daar direct voor de leeuwen gegooid en in het eerste opgesteld. Daar speelde hij als schooljongen samen met een groep huisvaders. Zo voelde dat voor hem tenminste aan. Een elftal met op doel Jan Clerc ,en verder Scheepie van Arnhem, ene Breukink, Tonnie Meijer, Frans Knottenbelt, de broers Nico en Adje van Winsen, ene Schoffelmeer en natuurlijk de vader van alsmede zijn broer Berry. Wat hem ook is bijgebleven zijn de groene houten kleedkamers met de douches met gordijntjes die al snel dankzij de geldelijke steun van het SNL werden vervangen. 

Na een reeks minder succesvolle jaren eindigde de serieuze voetballoopbaan van Han met de bekende oprichting van de zaterdag-afdeling van Wilskracht/SNL. Op 23 april 2005 speelde Han met de veteranen 2 van GeuzenMiddenmeer zijn laatste wedstrijd en scoorde zowaar nog een afscheidsgoal. Lees hier het verslag van deze wedstrijd en lees hier zijn afscheidswoorden.

Luuk Degen

Luuk is t/m seizoen 14/15 48 seizoenen lid geweest van onze club.
Begon op zijn negende aan het seizoen 1967/68. Altijd bij de Geuzen gespeeld en op zijn 18e een keer bij het eerste op de bank gezeten tegen Rijnsburgse Boys uit in de toen 2e klasse. Vele jaren in het tweede (res. 2e klasse) en vele jaren (half op de bank) in het eerste (3e klasse). Speelde de laatste jaren bij de oud-De Geuzen veteranen.

Koos van der Wolf

Koos is 47 jaar is actief geweest voor c.s.v. De Geuzen. Bij zijn aftreden als penningmeester in 1978 is hij benoemd tot Erelid. Vanaf 1994 lid in ruste, maar volgt, weliswaar op afstand, nog steeds het wel en wee van zijn vereniging.  Hij is dertig jaar als voetballer actief geweest voor De Geuzen en heeft bijna 30 jaar diverse functies binnen de club vervuld waaronder het voorzitterschap.
In 1947 is hij als twaalfjarige ingeschreven als aspirant. Zijn nummer op de ledenlijst van de KNVB was (en is ?) 298. Tot 1978 gespeeld bij de senioren, meestal in het tweede elftal daarna in het derde en vierde elftal.
Van 1968 tot 1978 was hij penningmeester. In die periode is het clubhuis gebouwd wat in 1972 werd geopend. Dus financieel en administratief een hectische tijd. Ook veel problemen met de mede-eigenaar BPC, die later door ons is uitgekocht. Voorzitters waren in die tijd de heren Wiebes, Meinema Sr. en Co Zijp (tevens bestuurslid bij de K.N.V.B.). Bij zijn aftreden in 1978 werd hij dus benoemd tot Erelid. In de periode1978 – 1980 was hij jeugdleider en jeugdtrainer waarna hij in 1980 tot medio 1982 voorzitter van de jeugdafdeling was met toen al Kees Zijp als jeugdsecretaris. In 1988 werd hij voorzitter en dat bleef hij tot medio 1994. Als praeses mocht hij onder andere de grootse viering van het 70-jarige jubileum meemaken.

Jan Maas (R.I.P.)

Jan G. Maas (bij Wilskracht beter bekend onder de afkorting JGM) is tussen 1936 en 1983 47 jaar lid en actief geweest bij r.k.a.s.v. Wilskracht en Wilskracht/SNL. In 1983 vertrok hij naar Ermelo en was daar elftalleider en redactielid bij DVS'33 (waar De Geuzen nog menig robbertje heeft uitgevochten - red. ). In 1988 verhuisde hij naar Meppel, waar zijn 4 kinderen en 8 kleinkinderen wonen. Hij ging voetballen toen hij 9 jaar oud was. Dat mocht niet en daarom werd zijn geboortedatum bij "vergissing" veranderd in 1926. Na zijn vertrek bij Wilskracht/ SNL werd het JGM-toernooi in het leven geroepen. Met recht want Jan heeft zo'n beetje alle denkbare functies bij de club bekleed. Wij noemen bestuurslid, lid elftal-commissie, coördinator Zaterdagafdeling, eindredacteur van "De Topscorer" en oprichter van de zaterdag-afdeling. Dat oprichten had veel voeten in de aarde, maar het lukte toch. Eerst met één elftal en niet veel later met drie. Het was naar eigen zeggen "een reuze gezellige tijd". De enige functie die hij naar eigen zeggen niet heeft mogen bekleden is die van cornervlag.

Lees hier zijn verhaal over de "wonderbaarlijke broodvermenigvuldiging".

Paul Hogema

Paul is dit jaar voor het 46-ste seizoen lid van onze vereniging. Zijn eerste wedstrijd was in september 1965 met Wilskracht/SNL welpen 1 in de uitwedstrijd tegen Watergraafsmeer. Pikant detail; in dat elftal zat o.a. ene Nico Luub. Hij heeft de fusie met Meerboys meegemaakt en heeft nog 1 jaar voor a.s.v. Middenmeer gevoetbald. Daarna ging Paul met o.a. Wim Bergkamp voor voor 6 seizoenen naar RKAVIC om vervolgens in 1997 weer bij zijn oude maatjes terug te keren bij de nieuwe fusieclub GeuzenMiddenmeer waar hij tot op heden nog steeds lid van is. 

Paul was van 1977 tot de zomer van 1984 pupillenleider op zaterdagochtend en facultatief pupillentrainer op woensdag. Hij was toendertijd de leider van o.a. Ricky de Rijk, Jan Steman, Edgar Garritzen, Markwin Plomp.

Shintaro Nagaoka

Shintaro is momenteel voor het 43-ste seizoen lid van de club. Hij is in juli 1973 begonnen met voetballen in de C3 van Wilskracht/SNL. Afgezien van een jaar afwezigheid tijdens seizoen 82/83 is hij altijd aan de club verbonden geweest. Momenteel speelt hij bij de oud-Wilskracht veteranen.

Martin Nieuwenhuis

Martin is momenteel 42 seizoenen lid van onze club. Hij begon zijn voetbal-carrière in seizoen ‘75/’76 als rechtsbuiten in de A-5 pupillen (huidige D-junioren) van Wilskracht/SNL. Als voetballer was hij echter geen succes. Toen de keeper geblesseerd was ging hij tussen de palen en tot op heden is daar geen verandering ingekomen. Hij heeft tot en met seizoen ‘04/’05 18 (!) seizoenen als keeper in de zondag 1 van onze club gespeeld.  Momenteel speelt hij in de zondag 2 en probeer daar zijn ervaring op de jonge spelers los te laten. Aan stoppen denkt hij nog niet.

Hoogtepunt van zijn voetbal-loopbaan was het moment dat iemand van Middlesbrough hem vroeg of hij niet voor deze grote Engelse club wilde komen voetballen. Wilskracht speelde daar een toernooi en hij was toen echt in een supervorm. Daarnaast heeft hij (maar) twee kampioenschappen meegemaakt. Dieptepunten waren er helaas ook en hebben eigenlijk niet direct met voetbal te maken. Het waren de berichten van het overlijden van het pasgeboren kindje van Gert-Jan Ophof, een van de spelers en zoon van de ons welbekende Ko Ophof; van het overlijden van Kor Meter junior, zoon van inmiddels oud leider, van de zondag 1 Kor Meter senior en nog recentelijk het overlijden van Ronald Standaar. 

Naast keeper van de zondag 2 is hij materiaalmeester van GeuzenMiddenmeer, wedstrijdsecretaris van de zondagsenioren, geregeld grensrechter bij de zondag 1 en is hij lid van de commissie van beroep èn de zondagcommissie. Ook heeft hij een aantal jaren in het bestuur van GeuzenMiddenmeer gezeten.

Jan Steman

Jan Steman is in 1975 op 9-jarige leeftijd begonen met voetballen voor Wilskracht/S.N.L. pupillen B4 (tegenwoordige E4) en werd meteen kampioen. Hij speelt momenteel in de zondag 3 en is voor het 42-ste seizoen lid van onze vereniging. Hieraan dankt hij ook zijn bijnaam: “Jan Wilskracht Steman”.  

Na de B4 kwam hij het jaar daarna in de A4, en het 2e jaar A hing hij tussen de A1 en A2 in. Vervolgens verder op de zondag in de C4 (hij was net niet goed genoeg, of bevriend voor de C3). Het jaar daarop ging hij naar in de C2 en daarn a de B4. Het jaar daarop met een nieuwe trainer speelde hij in de B1 en tegen het einde van het seizoen zelfs in de A1. Vervolgens twee jaar in de A1 junioren en in het tweede jaar maakte hij zijn debuut in de zondag 1 in de hoofdklasse AVB in de één na laatste wedstrijd van het seizoen tegen Lijnden. Ze moesten winnen om degradatie te ontlopen maar het werd helaas gelijk dus terug naar de tweede klasse AVB.

Het eerste jaar in de senioren heeft hij veel in de zondag 2 gespeeld, maar uiteindelijk kwam hij toch in de zondag 1 terecht om daarvan pas in april 2010 afscheid te nemen (Met uitzondering van het seizoen 93/94 want dat seizoen speelde Jan vanwege zijn werk in het vriendenelftal van de zondag 3. Halverwege het seizoen speelde hij toch weer in het eerste....).
Na de fusie met Meerboys promoveerde a.s.v. Middenmeer weer vanuit de 7e klasse KNVB naar de 5e klasse. Echter na twee seizoenen speelde ze weer 7e klasse. In het seizoen 1999/2000 werde de zondag 1 kampioen en promoveerde ze naar de 6e klasse en vrij snel daarna zijn ze via nacompetitie gepromoveerd naar de 5e klasse waar ze nu nog steeds spelen.
Na afgelopen seizoen vond hij het wel mooi op zijn 44-ste om te stoppen met selectie-voetbal. Door werk en gezinsuitbreiding kreeg hij steeds minder tijd om te trainen en de zondag 3 met allemaal oud selectiespelers paste beter bij hem.
Hij is twee seizoenen terug nog gehuldigd voor zijn 500e wedstrijd in de zondag 1.

Henk Pouw

Henk Pouw is vanaf 1975 dus momenteel voor het 42-ste seizoen lid van achtereenvolgens Wilskracht/SNL, a.s.v. Middenmeer en nu GeuzenMiddenmeer. Hij begon ooit op zijn tiende bij SDO in Bussum en zou daar tot zijn twaalfde voetballen.

Daarna werd hij lid bij de Lutheranen van a.s.v. Wartburgia Amsterdam en stapte twee jaar later via Paul van der Velpen over naar Wilskracht/SNL.

Hij heeft geen idee wat het hoogste niveau was wat hij heeft bij de club heeft gespeeld en heeft verder ook geen functies bekleed.; hij moest namelijk demonstreren. Dat was toen belangrijker dan sporten.

Henk speelt momenteel in veteranen 4.

Henk Prins

Dit seizoen voor het 42-ste seizoen ononderbroken actief bij De Geuzen/ GeuzenMiddenmeer.
Wat later dan gewoonlijk pas op 18-jarige leeftijd in 1975 aangemeld bij De Geuzen. Zijn broer Hans en enkele buurjongens zoals Tjerk van Goudoever en Chris Kranstauber speelden toen al bij De Geuzen, net zoals Henk allen afkomstig uit Amsteldorp waar nu o.a ome Dick Heddema nog woont. Ook zijn broer Theo is nog steeds lid van de vereniging. 
In het begin speelde Henk nog samen met Wiebrand Donker, in die tijd één van de oudste spelers bij de club. Van 1975 tot op heden heeft Henk onafgebroken elk seizoen gespeeld, veelal in de lagere regionen van de club waaronder het zevende elftal waarmee hij in zijn eerste seizoen meteen kampioen werd. In die tijd had De Geuzen liefst twaalf seniorenelftallen. Later is dat nog één keer bijna gelukt met het beruchte ‘Amstelbuurtelftal’ in het seizoen ‘82-' 83 maar in de allerlaatste wedstrijd werd het kampioenschap jammerlijk verspeeld.
Verder heeft hij jaren gespeeld in de zaalcompetitie. In het seizoen ‘78-'79 werd hij zelfs kampioen. Hij speelde toen onder andere met Leen Wegewijs en zijn broer Willem, die dat seizoen topscorer was met 30 doelpunten.
Samen met een deel van dat vriendenteam is hij in het seizoen 1994-' 95 begonnen als veteranenteam. Omdat dit fenomeen nog niet bestond bij de Geuzen was dit dus het allereerste veteranenteam van de vereniging. Van dat team zijn alleen Henk, Freek van Andel en André Kleine nog lid van de club.

Ton Pel

Tot en met seizoen 16/17 is Ton Pel 38 jaar actief voor onze club als vrijwilliger. Daarnaast is Ton momenteel de oudste vrijwilliger die nog wekelijks bij onze club te vinden is. Hij is 1936 geboren en opgegroeid in de Staatsliedenbuurt in West met negen broers en zussen. Vanwege zijn katholieke achtergrond heeft hij vier jaar gevoetbald bij DCG als rechtshalf. Door het volgen van bijscholingscursussen had hij helaas geen tijd meer voor het voetbal.

Norbert, zijn oudste zoon, was zeven jaar, toen hij graag lid wilde worden van een club.Het plan was om hem lid te laten worden van Wilskracht, maar veel van zijn vriendjes van de Hogewegschool zaten bij De Geuzen, dus uiteindelijk Norbert ook. Dat was 35 jaar geleden. Hij begon natuurlijk gewoon als supporter van zijn zoon. Maar al snel vroeg de toenmalige voorzitter, de heer Anton Schaap, hem of hij leider van het team wilde worden. Van 1979 tot 1990 is hij elftalleider geweest van het team van Norbert. Daarnaast werd hij al snel de wedstrijd- en gewoon secretaris van de jeugdafdeling. Ook heeft hij veel geassisteerd bij toernooien. En bij het papieren clubblad: rapen en stickeren. Hij is nog 2,5 jaar penningmeester geweest bij GeuzenMiddenmeer. 

Hij is al meer dan 20 jaar op de woensdagmiddag aanwezig geweest als gastheer voor de jeugd die komt trainen en voor hun meegereisde ouders.

Nico Brinkman (R.I.P.)

Van 1961 tot 1998 37 jaar onafgebroken lid geweest van De Geuzen. Zodra het mocht meldde hij zich op 10 jarige leeftijd aan bij c.s.v. De Geuzen als naar wat later bleek een van de grootste talenten die de club ooit voortbracht. Ajax rammelde aan de deur, maar pa en ma Brinkman wilden van een transfer niet weten. Niet voor niets werd Nico door zijn ouders, net als velen toentertijd, naar een beschaafde, christelijke en dus op zaterdag voetballende club gestuurd. Debuteerde in 1967 op 16-jarige leeftijd in het eerste van De Geuzen en zou daar zo’n 15 jaar een prominente rol in vervullen.
Nico werd ondertussen ook barman in de kantine. Dat werd al gauw meer dan een biertje tappen want voor hij het wist werd hij kantine-coördinator en rende hij met een bos sleutels waar je u tegen zegt halverwege de tweede helft plotseling van het veld terwijl hij in het derde liep te ballen. Kortom, Nico hing z’n voetbalschoenen in de wilgen en groeide uit tot ‘het gezicht’ van De Geuzen. Als je bij de club was, Nico was er. Afstudeerfeestje? Nico gooide op vrijdag de kantine open en zorgde die avond voor een recordomzet. Effe op de bon? Je zag elkaar toch wekelijks dus geen probleem.
Hij nam die taak zo serieus dat het al zijn tijd en energie in beslag nam. Niets was teveel. Het werd teveel. Het overheerste zijn leven en deed inbreuk op zijn werk, privé-leven en studie en tenslotte zijn lichaam. In 1996 moest hij door gezondheidsproblemen zijn functie neerleggen en Nico kwam al snel in een moeras terecht waar hij niet meer uit kon komen. Op 9 oktober 1998 overleed hij. Nico wás De Geuzen!

Bas Boeker

Bas is momenteel 36 seizoenen lid van GeuzenMiddenmeer. Het was zomer 1980 toen hij zich, zes jaar oud, voor de eerste training bij De Geuzen meldde. Lars Luyten was toen de trainer en Kees Zijp was de jeugdvoorzitter. Het waren de mooiste momenten van de week: woensdag trainen en zaterdag voetballen. Vooral de uitwedstrijden waren spannend, met z’n alle wachten bij de Koningskerk of er voldoende auto’s waren en dan naar afgelegen oorden als Durgerdam of Almere. Wouter Sluiter en Joris Heman waren er toen ook al bij en met hen voetbalt hij nog steeds. 
Hij is één jaar samen met Joris Heman gaan voetballen bij SV De Meer, omdat er bij Geuzen toen geen A jeugd was. Ook is hij een jaartje gestopt om dezelfde reden en heeft hij in de zaal gevoetbald. Daarna is het met zijn voetbalcarrière nooit meer helemaal goed gekomen....
Hij heeft, buiten een paar invalsbeurten in het eerste, eigenlijk nooit hoger dan het tweede gevoetbald, afwisselend in de reserve vierde en derde klasse. Daarin is hij wel constant: Hij voetbalt al 20 jaar op hetzelfde niveau. 
In 2008 werd hij met, de Titanen, het vriendenteam dat hij dat seizoen had opgericht (met veel oud eerste elftalspelers), voo rhet eerst kampioen. Dat was een fantastische ervaring na 27 jaar voetbal! Het kampioenschap was absoluut het hoogtepunt van zijn voetballoopbaan evenals de sixentoernooien en weekendjes weg naar België. Wat achteraf wel leuk was, was dat in de C een jongen een paar maanden kwam mee voetballen die bij Ajax met iedereen ruzie had gemaakt en daarom graag bij ons kwam voetballen. Het had iets met respect te maken. Uiteindelijk is het toch weer goed gemaakt met Ajax en hebben wij daar allemaal veel plezier aan beleefd vooral in de finale van 1995. Toch zullen we nooit weten hoe het was geweest als Edgar Davids bij Geuzenmiddenmeer was komen voetballen...
Bas heeft naast het voetbal een paar jaar het clubblad in elkaar gezet, toen nog semi-handmatig. Ook heeft hij vorig jaar even geholpen met de plannen voor de uitbreiding van de accommodatie o.a. door een subsidieverzoek op te stellen. Maar waar de komende jaren de meeste tijd in gaat zitten is het begeleiden en coachen van zijn twee zoontjes: Casper (mini) en Ruben (F1). Hij hoopt dat ze het balgevoel van hun moeder en de inzet van hun vader geërfd hebben, dan kunnen ze het nog ver schoppen!

Joris Heman

Joris is dit seizoen voor het 36-ste seizoen lid van onze club. Hij was 7 jaar toen hij samen met een ander 'clubicoon' en huidig teamgenoot Bas Boeker in 1980 lid werd van De Geuzen. Hij heeft tot en met de C-junioren bij de Geuzen gespeeld om vervolgens in 1987 voor 1 jaartje naar de B-junioren van JOS- Watergraafsmeer te gaan. Dat was noodgedwongen om dat er bij de jeugd van De Geuzen toendertijd geen B en A junioren waren, hetgeen je nu voor onmogelijk houdt. Daarna keerde hij terug naar het oude nest en ging om eerdergenoemde reden 1 jaar in de zaal voetballen. Omdat hij graag weer op het veld wilde staan heeft hij een jaar in A-junioren bij De Meer gevoetbald. Dat was in 1989. Clubliefde liet hem daarna terugkeren naar De Geuzen waar hij van 1989 tot 1992 in het zesde seniorenelftal heeft gespeeld.
Na een telefoontje van de nieuwe trainer van de selectie Willem Miermans heeft Joris drie jaar in het eerste gespeeld. Het seizoen 95/96 ging vanwege een wereldreis aan hem voorbij.
Vanaf augustus 1996 t/m seizoen '06/'07 heeft hij met wisselend succes onafgebroken in het eerste zaterdagelftal van GeuzenMiddenmeer gespeeld .In het seizoen '97/'98 werd hij kampioen in de vijfde klasse KNVB, maar was hij voornameijk bankzitter. Absolute hoogtepunten volgden pas daarna: gepromoveerd via de nacompetitie in het seizoen '98/'99 naar de derde klasse; kampioen geworden met de zaterdag 3 in het seizoen 2007/ 2008 in de reserve 4e klasse;  als 'ouwe knakker' hielp hij in mei in 2009 de zaterdag 1 in een rechtstreeks duel tegen buurman Fortius de promotie naar de derde klasse binnen te halen.

Aan zijn roemruchtige verleden in de zaalheren 1 denkt hij ook met plezier aan terug. Met als hoogtepunt het kampioenschap in de vierde klasse in maart 1998.
Naast het trappen tegen de bal heeft hij in seizoen '97/'98 samen met Bas Boeker het clubblad draaiende gehouden. Momenteel voetbalt hij onder andere samen met diezelfde Bas in de zaterdag 2.
Ludieke momenten: Het zullen er velen zijn geweest, maar de leuke uitjes naar Belgie met de selectie waren geweldig. Ook bijzonder waren de vele spelers die zomaar op een training kwamen aanwaaien bij het eerste. Sommigen prima voetballers die direct mee konden doen, anderen raakten nog geen strandbal. Tenslotte is Joris in het seizoen 2001/ 2002 door de trainer tot speler van het jaar verkozen. Een leuk moment en een beloning voor zijn constante presteren dat seizoen....

Herman Boeker

Herman is voor het 35-ste seizoen actief bij De Geuzen/GeuzenMiddenmeer. Hij was 11 jaar oud, toen hij zich zomer 1959 meldde bij de voorzitter van v.v. Vlug & Vaardig, de heer Mossel, om het ballotagegesprek aan te gaan. Voor die tijd vond hij voetballen bij een club een onnodige bezigheid, daar er in zijn buurt elke dag op straat of op het opgespoten veldje voor de Orteliuskade gevoetbald kon worden.
Zijn eerste wedstrijd was in begin september 1959, een uitwedstrijd tegen SDW. Voor de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen ter gelegenheid van het overlijden van Karel Lotsy, de partijbons van de KNVB in afgelopen decennia.
V & V werd een grote club in West. Herman speelde bij de jeugd in het derde, soms tweede team van zijn leeftijdsgenoten. Een foto in zijn keuken memoreert zijn grootste triomf: kampioen geworden met de B3, in een beslissingswedstrijd tegen….De Geuzen B3! Zijn vader, de elftalleider, en de voorzitter, de heer Mossel, staan erop te glunderen.
Zijn laatste wedstrijden speelde hij als 18-jarige in de A2. Het spelen bij de senioren kon helaas geen doorgang vinden, daar hij zaterdagochtend nog naar de Kweekschool moest en de senioren al om 12.00 begonnen met hun wedstrijden. 
In augustus 1980 kwam hij naar De Geuzen, daar zijn oudste zoon Bas, als zesjarige, niet kon wachten om bij deze club te gaan voetballen. Bas voetbalt nog steeds bij de club en wel bij de Zaterdag 2.
Het zij gezegd: sinds 1969 woont Herman in de Watergraafsmeer. Vanaf 1980 heeft hij diverse functies in de club vervuld: elftalleider, voorzitter jeugdcommissie, voorzitter evenementencommissie, materialenman, bestuurslid, 1 jaar voorzitter GeuzenMiddenmeer, voorzitter denktank, webgroepmanager en gastheer op de zaterdag. Eind 2006 vond Herman het welletjes en wilde een aantal jaren 'opa zijn'. Sinds november 2010 is Herman ook weer hoofdredacteur en voorzitter van de webredactie. 

Barry Jaspers

Barry is tot en met mei 2011 35 jaar lid van De Geuzen/GeuzenMiddenmeer geweest en speelde de laatste seizoenen Veteranen 3. Hij is in augustus 1966 op achtjarige leeftijd begonnen met voetballen bij D.E.C. tegenover het veld van de Geuzen. In 1968 is hij over gestapt naar De Geuzen en heeft hier tot juni 1999 zijn kunsten vertoond. Hij heeft jarenlang in De Geuzen 1 gespeeld waarvan 2 jaar in de 3e klasse KNVB. Vanaf augustus 1999 tot juni 2006 was er een transfer naar CTO'70 en in het seizoen '07/'08 prefereerde Barry de golfbal boven de lederen bal en ging er een jaartje tussenuit.

Jan Dijk (R.I.P.)

Jan Dijk is van 1927 tot 1960 33 jaar lid geweest van De Geuzen. Hij werd in 1927 op zijn twaalfde jeugdlid. Met De Geuzen 1 is hij in de seizoenen '32/'33, '33'/34 en seizoen '38/'39 kampioen geworden. Daarna was Jan tot zijn 45-ste actief in onder andere De Geuzen 3 en hij zat bovendien tot 1960 als penningmeester in het bestuur van de club.Later ging hij nog amateurtoneel bedrijven bij speeltuinvereeniging 'Hendrik de Keyzer'.

Zoon Leendert Dijk had niet zoveel met voetbal, maar als jongen was hij altijd aanwezig bij de diverse onderhoudsklussen aan het veld en clubhuis in de zomerperiode. In die tijd werd er ook al gesleept met oud papier voor de bouw van het nieuwe clubhuis. Ook liep Frans van der Hilst tijdens de wedstrijden met zegeltjes,  zogenaamde bouwstenen te leuren voor 10 cent per stuk. Hij herinnert zich een houten clubhuis met twee kleedruimten en soort kantine in het midden met gaslampen aan het plafond. Er was alleen koud water in de wasruimte en zeker geen warme douche. De afvoer liep in de sloot achter de velden. Deze lagen aan een zwart grindpad en de ingang was met een hek en een heuse kassa. Er tegenover zat toendertijd BPC.

Geert ter Horst

Tot en met seizoen 2015/2016 33 jaar actief geweest bij De Geuzen/GeuzenMiddenmeer, de laatste jaren bij de oud De Geuzen-veteranen. Begonnen met voetballen in 1971 en van zijn 10-de tot zijn 18e levensjaar gevoetbald bij VVZA Amersfoort. Na 1 jaar geblesseerd te zijn geweest in 1982 bij destijds De Geuzen begonnen. Begonnen in het achtste elftal,  daarna jarenlang bij de selectie gezeten met af en toe een wedstrijd in het eerste elftal.

Roel Koelman

Roel is dit seizoen 33 jaar lid van onze club. Hij is in 1970 op op zijn twaalfde lid geworden van De Geuzen. Hij is lid/donateur gebleven tot seizoen '95/'96 en na omzwervingen in Almere in 2009 weer lid geworden van nu GeuzenMiddenmeer.
 
Roel heeft van 1979 t/m 1987 acht jaar in het eerste elftal van De Geuzen gekeept. In deze periode promoveerde in 1984 hij één keer na het winnen van de nacompetitie. Daarvoor werd hij al twee keer kampioen met De Geuzen 4.

Roel heeft na zijn terugkomst nog een jaar in veteranen 3 gekeept maar een chronische knieblessure bracht helaas een eind aan zijn actieve voetbalcarrière. Inmiddels is hij nu voor het tweede seizoen teamleider van de zondag 1 waar hij onder andere zoonlief Mark in de goal begeleidt.
 

Piet Germs (R.I.P.)

Piet is 31 jaar actief geweest bij De Geuzen/GeuzenMiddenmeer, als laatste in Veteranen 2. Begonnen in september 1964 bij VV Boijl om zijn jeugdjaren te vervolgen bij Sv Alcides in Meppel en vanaf 1971 bij de zaterdagafdeling van VV Zuidwolde (eerste elftal klasse onderafdeling).
In 1977 kwam hij naar De Geuzen.  Hij heeft voornamelijk in het
derde elftal vertoefd met uitstapjes naar het tweede en af en toe het eerste. Later afgezakt naar de lagere seniorenelftallen om vervolgens bij de Veteranen te belanden. Volgens eigen zeggen heeft hij het ‘nooit verder gebracht dan het hotse knotse voetbal van vandaag de dag op obscure bijvelden en elftallen...’

Op 24 juli 2008 kwam Piet door een tragisch ongeval samen met zijn drie kinderen tijdens hun favoriete hobby op zeer tragische wijze om het leven. Klik op deze link voor een In Memoriam over Piet.

Jan Hendrik Bouw

Dit seizoen voor het 31-ste seizoen bij De Geuzen/GeuzenMiddenmeer. In de zomer van 2016 gestopt met actief voetballen. Sinds 2005 actief (geweest) als redactiemedewerker, hoofdredacteur en eindredacteur van de website en initiator van het digitale archief en deze eregalerij.
Samen met huidig teamgenoot Nanning van Til in 1973 begonnen met voetballen op achtjarige leeftijd bij S.D.C. Putten, waar hij zijn laatste seizoen af en toe aan het eerste mocht ruiken in de toen tweede klasse KNVB..  Na een jaar gewenning in Amsterdam meldde hij zich, mede op voorspraak van zijn neef Wouter, in augustus 1986 met nog een aantal Puttenaren, waaronder weer die van Til,  bij De Geuzen aan. De eerste conversatie met barman Nico Brinkman staat hem nog vers in het geheugen; ‘ Heppie je klompe niet an?’, was zijn eerste vraag.
Hij belandde in De Geuzen 1 en heeft daarin, met af en toe een onderbreking naar het tweede, tot en met seizoen 1995-1996 in gespeeld. Na een jaartje Geuzen 4 met oud-collega’s als Mike Coffeng en Luuk Degen begon hij in augustus 1997 met maat Henk Jan Grift een vriendenteam De Geuzen 5 wat in augustus 2002 als Zaterdag 3 opging in het selectie-eftal Zaterdag 2. Vanaf augustus 2005 actief bij de oude rotten van Veteranen. 
Hoogtepunten: degradatie naar AVB (klinkt vreemd, maar ontmoette de zelfde avond in de kroeg naar later bleek zijn nieuwe vriendin), promotie naar de KNVB (Hans Tol uit het derde scoorde beide doelpunten), kampioenschap met de Heren 1 in de zaal en de derde helften en trainingsavonden met wijlen Nico Brinkman (toen het nog écht laat werd in de kantine).

Jan van Herpt

Jan is van de drie voetballende broers van Herpt met een 'loopbaan' van 30 jaar het langst actief geweest bij Wilskracht/SNL. Hij is als pupil in augustus 1960 begonnen met voetballen en stopte als senior met actief voetballen in juni 1985. In augustus 1979 is hij met zijn elftal naar de zaterdagafdeling gegaan. Na het eerste jaar werd er besloten om voor prestatievoetbal te gaan en werd het elftal de nieuwe zaterdag 1. Het toenmalig bestuur heeft toen Ko Ophof aangesteld als trainer en werd er vanaf seizoen '82/'83 vanuit de tweede klasse AVB in zes jaar tijd doorgestoomd naar de derde klasse KNVB.
Na zijn actieve voetbalcarièrre is hij nog enkele jaren grensrechter geweest bij de zaterdag 1 en ook nog een jaar bij de zondag, al die tijd met Ko Ophof in de buurt. Ook heeft hij enkele jaren tussen het vlaggen door en tijdens trainingsavonden achter de bar gestaan. Door zijn werkzaamheden was hij echter genoodzaakt om te stoppen met zijn activiteiten bij Wilskracht/SNL.
Jan, Wim en Louis, de drie voetballende broers van Herpt kwam uit de buurt waar Wilskracht is opgericht zodat het altijd in zijn hart blijft, zelfs na de twee fusies die er geweest zijn. De laatste met de Geuzen was volgens hem dan ook een juiste omdat de mentaliteit ongeveer gelijk is aan die van Wilskracht/SNL.

Ko Ophof

Ko is 30 seizoenen trainer geweest bij Wilskracht/SNL, a.s.v. Middenmeer en GeuzenMiddenmeer. 

Hij kwam in 1977 in dienst van de eerstgenoemde club. Een seizoen later ging hij het een aantal jaren bij Flora Boys in Amsterdam Noord proberen maar hij kwam in 1980 al gauw terug bij 'zijn club' en zou daar pas in mei 2008 mee stoppen.

Na het tragisch ongeval van de zaterdag 1 trainer Najib Hader schoot Ko in de winterstop van seizoen 2010/2011 GeuzenMiddenmeer te hulp totdat hij begin mei zelf noodgedwongen zijn activiteiten weer moest beëindigen. In deze periode wist hij de zaterdag 1 uit een bijna bodemloze put te trekken en met het team de derde periodetitel binnen te slepen.

Jaap Moolenaar (R.I.P.)

Jaap is 30 seizoenen lid geweest van c.s.v. De Geuzen. Hij werd in 1936 op 12-jarige leeftijd actief als aspirant. Na de junioren, waarmee hij een kampioenschap behaalde, belandde hij in het derde seniorenelftal. Het duurde niet lang voordat hij naar het eerste elftal verhuisde. Hij maakte bijna 15 jaar deel uit van dit team met als hoogtepunt de promotie naar de derde klasse K.N.V.B. in 1949, toendertijd de hoogste amateurklasse van Nederland. Jaap heeft deel uitgemaakt van de feest-, elftal- en totocommissie van De Geuzen en is ook nog trainer/coach van de welpen geweest Een langdurige en slopende oogziekte maakte op 2 februari 1966 helaas een einde aan zijn leven. In mei 1966 is het Jaap Moolenaar Jeugdtoernooi in het leven geroepen ter nagedachtenis van deze echte Geus.

Erwin de Vries

Zoon van De Geuzen-legende Wouter de Vries. Erwin is dit seizoen voor het 28-ste jaar lid van onze club. Zijn voetbalcarrière is gestart bij Culemborg '67. Door zijn studie is hij in Amsterdam terecht gekomen en in 1989 op z'n 20-ste lid geworden van de Geuzen.
Hij heeft in de jaren 1989-1997 in De Geuzen 1 gespeeld en daarna afwisselend in de zaterdag 1 en 2, met langere afwezigheid tussendoor i.v.m. werk in het buitenland.  In augustus 2007 was het na 18 jaar selectie-voetbal tijd om een stapje terug te doen en ging hij voor zijn huidige vriendenteam de zaterdag 2 spelen.
Met de zaterdag 1 is hij helaas nooit kampioen geworden, wel twee maal gepromoveerd en ook een keer gedegradeerd. Met zijn huidige elftal is Erwin in 2009 eindelijk eens kampioen geworden. Met het Nederlands Medisch Elftal (met o.a. Hans Tol, zie ook deze eregalerij-red.) heeft hij ook eens een prijs gepakt.
Heel leuk vond hij toen zijn vader Wouter in 2003 een wedstrijd en een feest kreeg aangeboden in verband met zijn 50-jarig lidmaatschap bij onze club.
Een grappig voorval is dat in 1992 de toenmalige trainer van de selectie Bert van Voorden de nieuwe aanwinst van Ajax Jari Litmanen een miskoop vond. Enkel jaren daarvoor zag hij het waarschijnlijk ook niet scherp door Erwin bij het eerste elftal te halen!
Naast het voetballen heeft hij in zijn eerste seizoen Lars Luiten op een blauwe maandag geholpen met het trainen van F-en D-pupillen. De jaren daarna heeft hij naast het trainen en voetballen vooral ook veel aan de kantinebar gezeten.

Klaas Huisjes

In mei 2007 sloot Klaas zijn 27-ste en laatste seizoen bij de club af. Hij is in totaal 44 jaar actief geweest als voetballer. Hij is als 12-jarige gaan voetballen bij v.v. Noordseschut (dorpje ten oosten van Hoogeveen) tot en met zijn 19de jaar heeft hij de juniorenelftallen doorlopen als aanvaller. Hij heeft later het initiatief genomen voor de contacten tussen GeuzenMiddenmeer en Noordseschut voor de deelname aan de wederzijdse toernooien.
Van zijn 19de tot 24ste jaar heeft hij door zijn studie niet gevoetbald. Van zijn 24ste tot 34ste gespeeld in een vriendenteam bij OSDO en omgeschoold tot verdediger. Van zijn 34ste tot zijn 60ste heeft hij bij De Geuzen/ GeuzenMiddenmeer gespeeld. Vaak wordt hij genoemd als veteraan van het eerste uur maar dat is niet waar, hij is pas na een jaar bij de veteranen gaan voetballen. Bij de veteranen is hij na verloop van tijd weer als aanvaller gaan spelen. Hij heeft nooit de ambitie gehad om in de hogere elftallen te spelen omdat hij vanwege het beoefenen van de zeilsport te weinig tijd had om te trainen. Wel is hij jaren leider en aanvoerder geweest van verschillende lagere elftallen.

Paul Baarbe

Paul is 27 seizoenen actief geweest bij onze club waarvan 23 jaar als voetballer en 2 jaar als Bestuurslid Evenementen. Paul voetbalde en keepte de laatste jaren in de veteranen 4.
Het "Ome Dirk Bakker toernooi" in mei 1986 was zijn eerste kennismaking met De Geuzen, op uitnodiging van zijn toenmalige buurman en huidige teamgenoot Lars Luijten. Met geleend Geuzenshirt deed hij met het toenmalige derde mee met spelers als Dirk Muller, Adri en Gerrit Schaap, Tjerk Goudoever, Gerrit van Hasselt, Willem Lafeber en ook nog een zeer stevige Mark Tak. Ze haalden de finale , hij maakte die dag 5 goals en dacht ..."hier ga ik volgend seizoen voetballen".
Paul is dus in augustus 1986 bij De Geuzen komen voetballen met onder andere zijn twee huidige teamgenoten Nanning van Til en Jan Hendrik Bouw. Hij was in topvorm en voetbalde in de selectie onder trainer Jan Salentijn. Die topvorm duurde ongeveer 12 trainingen en 5 oefenwedstrijden. Hierna in meerdere teams gevoetbald soms  twee keer op één zaterdag. Hij is in de jaren negentig twee jaar weggeweest naar Herenmarkt maar is in diezelfde periode wél bestuurslid evenementen geweest van De Geuzen. 
Paul is later nog jarenlang keeper geweest van het futsalteam van Geuzen 1. Toen hij stopte als keeper en coach van datzelfde team werd werden ze na ongeveer 7 tweede plaatsen kampioen!("was hij nou zo'n slechte keeper of een een hele goede coach?"). Eén keer gedegradeerd met het tweede om daarna met ditzelfde team weer kampioen te worden. Hij speelde toen met onder andere oud eerste elftalspelers Wouter Bouw, Eddy Carbet, Chris Kranstauber en Jan Kolkman).
Nog een hoogtepunt was om een keer met een zéér matig zevende team het Ome Dirk Bakker Toernooi te winnen. 

Jap (Jan Albert) Verburg

Dit seizoen voor het 27-ste seizoen actief bij De Geuzen/GeuzenMiddenmeer, tegenwoordig bij de veteranen. Hij begon in 1973 op 10 jarige leeftijd te voetballen  bij De Meteoor, in Amsterdam Noord waar hij het tot de A1 schopte. In 1980 meldde hij zich aan bij de zaterdagafdeling van O.S.V.  Begonnen in onderafdeling Noord Holland 3e klasse, 2 keer kampioen geworden en in het laatste jaar promotie naar de 4e klasse op een haar na gemist, na 2 beslissingwedstrijden (+verlenging) om het kampioenschap.
In augustus 1989 kwam hij samen met broer Peter naar De Geuzen waar ze samen jaren in het eerste elftal in toen de 4e klasse K.N.V.B. speelden. Jap heeft het lang volgehouden bij de selectie. Na de laatste seizoenen in het tweede te hebben gebald vond hij het in mei 2006 welletjes om zich vervolgens bij de veteranen 1 te melden. Al met al liefst zestien jaar in de selectie gespeeld. In de jaren 90 is Jap ook nog een tijdje actief geweest als redacteur voor het clubblad. 

Nanning van Til

Tot en met seizoen 2015/2016 26 jaar actief geweest bij De Geuzen/GeuzenMiddenmeer. Samen met Jan Hendrik Bouw in 1973 begonnen met voetballen op acht jarige leeftijd bij S.D.C. Putten. Hij speelde daar totdat hij in Amsterdam ging studeren.  Na een jaar gewenning meldde hij zich in augustus 1986 met nog een aantal Puttenaren, waaronder Jan Hendrik Bouw,  bij De Geuzen aan. De eerste conversatie met barman Nico Brinkman staat hem nog vers in het geheugen; ‘Heppie je klompe niet an?’, was zijn eerste retorische vraag.
Kwam direct in De Geuzen 1 en heeft daarin tot en met seizoen 1996-1997 in gespeeld. Belandde in augustus 1997 met maatjes Henk Jan Grift en weer die Bouw in vriendenteam De Geuzen 5 wat in augustus 2002 als Zaterdag 3 opging in het selectie-elftal Zaterdag 2. Met 2 jaar onderbreking dus weer actief en wel bij de Veteranen 3. Hier volgt zijn eigen beleving over de tijd in De Geuzen 1:
‘ Niet altijd even succesvol (degradatie naar de AVB) maar toch een aantal leuke jaren met een aantal leuke trainers (Jan Salentijn, Carlos Allarcon Vidal, Willem Miermans). Hoogtepunten in die jaren: promotie terug naar de KNVB, spelen bij die prachtige clubs in Noord, wedstrijd op Koninginnedag tegen Swift, het gefiguurzaagde voetballertje van Henk de Jong, de sigaren en de hoge rekeningen van Nico Brinkman, de klaverjasavonden, het sixentoernooi’. ‘Toppers in die jaren: Mike Coffeng, Wouter Bouw, Jaap Zijp (hoe langer hij op de grond lag en harder hij daar schreeuwde hoe beter hij keepte), Erwin de Vries (altijd goed om er bij te hebben zowel binnen als buiten het veld), Carlos natuurlijk, Nico Booy met z’n schitterende schijnbewegingen, Hans Tol (speelde in die tijd alleen de belangrijke wedstrijden maar was dan meteen de beste man van het veld), Jan Hendrik en Henk Jan (omdat het wel erg leuk was om alleen het leuke uit Putten mee te nemen naar Amsterdam), de broertjes Kranstauber, de jonge Stippel en Jap Verburg (al was het alleen maar om zijn verzuchting in de wedstrijd tegen OSDO na de 4de goal van z'n directe tegenstander dat die echt veel te goed was voor deze Verburg)’.

Dick Heddema

'Ome Dick' is 24 jaar lid en actief geweest als doelman, materiaalman, teamleider en keeperstrainer bij achtereenvolgens A.S.V.A. , De Geuzen en GeuzenMiddenmeer. Hij begon zijn voetbal carrière als welpenkeeper bij A.S.V.A. waar hij tot zijn negentiende jaar onder de lat bleef in de zondag 1 dat speelde in de 4e klasse KNVB. Daarna ging hij keepen bij JOS onder leiding van de wereldberoemde trainer Rinus Michels die toendertijd zijn trainerscarrière daar begon. Na JOS werd het het 1e elftal van PVF, het 1e elftal van KMVZ en het 1e elftal van ANIMO, waarna hij na zijn keepersloopbaan daar het materiaalmannenvak leerde wat in de praktijk bracht bij c.s.v. De Geuzen en GeuzenMiddenmeer. Samen met zijn zoon Johan was hij ook leider van een team en als keeperstrainer van de F t/m senioren 1 en alles wat daar tussen zat. Op 2 juni 2007 nam hij afscheid en werd hij onzettend terecht in het zonnetje gezet voor alle bewezen diensten van de afgelopen jaren. En dat was niet alleen om zijn zorg over het materiaal van de club, maar ook nog eens om zijn zorg over 'zijn kinderen' bij de club. 'Mijn tweede opa', 'mijn tweede vader', 'gastheer' en 'het geweten' zijn een aantal van de benamingen die hij heeft meegekregen. Want dát was dus ook ome Dick en daarom zullen we hem vooral erg gaan missen en zal hij een leegte achterlaten die voorlopig moeilijk op te vullen zal zijn. Dick Heddema is een begrip geworden bij Geuzenmiddenmeer en omstreken.

Ane Wiersma

Tot en met seizoen 2014/2015 24 jaar actief geweest bij De Geuzen/GeuzenMiddenmeer. In het seizoen 1991/1992 werd hij lid van onze club. Hij begon zijn carriere op 10 jarige leeftijd bij de v.v. Minnertsga (u komt de sporttas van die club misschien nog wel eens tegen bij deze club). Op zijn 23e verhuist hij naar Enschede om daar een studie proberen op te pakken. Dat mislukt jammerlijk, maar hij maakt wel 5 mooie jaren mee bij de studentenclub v.v. Drienerlo uit Enschede.
Hij woont vanwege werk al een jaar in Amsterdam als hij via een teamgenoot in contact komt met het voetbalteam van Hans Tol cs.; daartegen wordt een oefenwedstrijdje gespeeld en komt in de kantine de, naar later bleek, legendarische Nico Brinkman tegen. Die onderkent zijn talenten en weet hem te strikken voor 'de Geuzen'. Onder Bert van Voorden komt hij in het tweede met o.a. Joop Kolkman, Chris Kranstauber, de gebroeders Lenters en Ruud Buitenhuis. En niet te vergeten met leider Cor Braam, nooit verlegen om een goed motiverende one-liner, die het waagde om hem ooit eens na een half uur te wisselen: "ik dacht dat je moe was". Meteen dat seizoen is er een kampioenschap te vieren, maar als het jaar daarop degradatie volgt, doet het voltallige tweede 2 stapjes terug en wordt het vierde. Ook in dat team wordt een kampioenschap gevolgd door degradatie.
Onder trainer Miermans volgt een terugkeer naar de selectie, maar als dat geen succes wordt, mag hij en nog enkele anderen op initiatief van Henk Jan Grift meedoen met diens vriendenteam van ex- Puttenaren e.o.  Prestatief gezien volgen dan een hele hoop magere jaren en omdat teams erboven wegvallen komt het dan reeds uiteengevallen team weer terug bij de selectie. Maar gezellig bleef het. Het vorige seizoen was zijn laatste bij de senioren; daarna probeert hij enige lijn in het spel van het derde van de Veteranen te krijgen. Dat mislukt jammerlijk, maar het plezier overheerst meestal nog de ergernis en zo lang gaat hij door. Sportieve hoogtepunten waren er nauwelijks; sociale hoogtepunten vooral de trainingswoensdagavonden die inderdaad tot in de kleine uurtjes konden voortduren."

Ger Bruin (R.I.P.)

Ger ging in 1967 op zijn dertiende naar het Sint Nicolaas Lyceum en dus ging hij automatisch voor Wilskracht/SNL voetballen. Hij zou 23 seizoenen blijven totdat hij in het  seizoen 1989-1990 drie keer in het ziekenhuis terecht kwam toen heeft hij zijn voetbalschoenen definitief opgeborgen. Na de jeugd kwam hij in de Zondag 1 terecht waar hij totdat hij halverwege het seizoen 1981/1982 samen met zijn broer Leo naar Zaterdag 1 verhuisde om in de tweede klasse AVB te gaan voetballen waar zij samen een geweldige tijd hadden onder leiding van trainer Ko Ophof. Het jaar daarop werden ze voor het eerst kampioen om na een aantal seizoenen uiteindelijk in de de 3e klasse KNVB te belanden.
Ger is nog geruime tijd wedstrijdsecretaris op zaterdag geweest en heeft de redactie van het clubblad op zich genomen. In 1991 is hij verhuisd naar Limburg en is hij gestopt met zijn werkzaamheden voor de club. Op 1 juli 2015  is hij op zijn vakantieadres in Frankrijk plotseling komen te overlijden. Hij is 61 jaar oud geworden.

Henk Rengers

Heeft er 35 actieve voetbaljaren opzitten waarvan 20 jaar bij c.s.v. De Geuzen.
In 1955 begonnen op zijn achtste en tot achttienjarige leeftijd lid van AMICITIA VMC in Groningen en heeft daar altijd in de hoogste elftallen gespeeld. Was er elk jaar de  topscorer en was de schrik in Groningen en  omgeving. Heeft toen ook nog in het Gronings Jeugdelftal gespeeld o.a. met  Arie Haan, die toen net als o.a. Jan Mulder en Klaas Nunninga in Winschoten speelde bij WVV.
Na zijn jeugd kwam hij in seizoen 1965/66 terecht bij VELOCITAS in Groningen, ook een bekende club uit de hoogste regionen van het amateur-elftal. Zij speelden toen in de hoogste klasse van het amateurvoetbal. Heeft daar mogen ruiken aan het betere voetbal en heeft een wedstrijd of 10 in het 1e elftal gespeeld. Daar was ook de derby tegen Be Quick bij voor een paar duizend man. Door zijn vertrek uiteindelijk naar Amsterdam, waar hij een maatschappelijke carrière begon bij de Amsterdamse Politie, heeft hij een jaar in het 2e gespeeld en ben daarna naar Amsterdam verhuisd. Hij kwam daar in 1969 bij de Politie Sport Vereniging APGS  terecht en heeft daar 1 jaar gespeeld. Het niveau was erg laag en hij vond dit niet de club waar hij verder moest.
Dus kwam hij via Gerrit Fernhout, die hij als collega bij de Amsterdamse Politie ontmoette, in 1971 naar de Geuzen Is daar o.l.v. de Trainer Wim Verburg in het eerste elftal terecht gekomen en daar niet maar uit geweest. Ook zijn  opvolger trainer Henk Bunning zag het in hem zitten.  O.l.v. trainer Ben de Ridder, uiteindelijk het kampioenschap van de 3e naar de 2e klasse behaald. Daar twee fantastische jaren gehad met bekende tegenstanders uit de huidige Hoofd- en eerste klasse, zoals Rijnsburgse Boys, Barendrecht en Volendam.  Na 15 jaar gestopt in seizoen 1986/87 om daarna nog enkele jaren met oud-collega’s in het vijfde elftal te spelen. Op 43 jarige leeftijd moest hij door een blessure noodgedwongen zijn voetbalcariérre beéindigen.
Na zijn actieve voetballoopbaan is hij nog wel actief gebleven tijdens
de voetbalcarrière van zijn zoon Mark. Hij heeft bij DWV de rol van scheidsrechter en grensrechter en leider vervuld en ook een jaar  het Technisch Coördinatorschap waargenomen bij de Jeugdafdeling en daarnaast 12 jaar leider geweest van het team van zijn zoon. Ook die is helaas al uitgeschakeld door het voetbal.  Hij heeft ook een kruisband blessure opgelopen, geopereerd en nooit meer gespeeld.

Kees Oudheusden

Kees Oudheusden is in totaal 19 jaar lid van én Wilskracht/SNL én De Geuzen geweest. Hij werd lid van WILSKRACHT/SNL in 1962 en zou daar slechts tot 1965 blijven want ja gereformeerd, dus voetballen op zondag was er dus niet bij.
Kees is toen datzelfde jaar dus lid van de Geuzen geworden en zou dat tot 1981 blijven. Hij vierde er slechts 1 kampioenschap en wel in 1976. Daarna was hij nog 3 jaarlid van VVGA en daarna was hij tot 2006 lid van ZEEBURGIA. Kees is ongetwijfeld een van de weinige oud-leden die van zowel het katholieke Wilskracht als het christelijke De Geuzen lid is geweest.

Nico van Winsen

Nico van Winsen werd lid in 1942 en was 18 seizoenen lid van rkasv Wilskracht. Nico doorliep alle aspirantteams om al snel door te stromen naar de senioren. Hij was ook secretaris van de elftalcommissie tot hij in Militaire Dienst moest. Hij heeft 262 officiële competitiewedstrijden gespeeld voor rkasv Wilskracht, waarin hij 112 keer scoorde. Vaak stond hij opgesteld als linksbinnen. Hij was tweebenig.  Hij is meerdere malen gepromoveerd en kampioen geworden waaronder kampioen in seizoen 1951/1952 (zie kampioensfoto tweede van linksonder). Als hoogste klasse speelde hij met Wilskracht in de derde klasse KNVB. Hij speelde toen onder meer met Schepie van Arnhem, Joop den Doop, Jan Clerc, Kees Baay, Gerard Schoffelmeer, Bep Borburg, Theo Breuring, Tonnie Meyer, Hanny Liebrand met als trainer Lagerwaard. Bij bezoek van ploegen als Aalsmeer stonden er soms wel 3000 mensen langs het veld aan de Middenweg. Bovendien heeft Nico van Winsen gespeeld in het  Amsterdams elftal en het Militair elftal.  In 1960 is hij gestopt met actief voetballen bij Wilskracht.

Paul van de Velpen

Paul is 18 seizoenen lid geweest van Wilskracht/SNL en a.s.v Middenmeer. Hij is in 1975 bij Wilskracht/SNL begonnen met voetballen in het seizoen toen spelers als Theo Mollee, Gerrit de Roode, Erik Lindenkamp, Louis Bastiaenen en Rien Hachmang van de zondag naar de zaterdag overstapten en het eerste zaterdagteam van Wilskracht gingen vormen. Daarvoor heeft hij vanaf zijn twaalfde gespeeld voor Ambon, dat later Oriënt is geworden. 

Na de fusie heeft hij nog vier seizoenen voor a.s.v Middenmeer gespeeld met onder andere veel huidige spelers van de veteranen 4 van GeuzenMiddenmeer alvorens in mei 1994 zijn voetbalcarrière te beëindigen.

Wim van Herpt

Wim is een van de drie voetballende broers van Herpt. Hij is vanaf augustus 1951 tot augustus 1967 16 seizoenen actief geweest bij r.k.a.s.v. Wilskracht en Wilskracht/SNL. Tot en met het seizoen '62/'63 in de jeugd en later bij de senioren in de zogenaamde cabaretelftallen; geen trainingen doch alleen 's zondags voetballen. Tot aan zijn verhuizing naar Amstelveen in 1967 trad hij op als tweede penningmeester (voornamelijk contributie-inning).
Vanaf seizoen 1963/64 tot het einde van 1980 is Wim ook nog actief geweest als scheidsrechter en bestuurslid van de afdeling Amsterdam, als KNVB scheidsrechter (laatste wedstrijd De Spartaan-Aalsmeer in de eerste klasse). Hij is in 1980 ook nog korte tijd voorzitter geweest van de SVA (scheidsrechters vereniging Amsterdam).
Na verhuizing naar België in april 1981 is hij tot juni 1985 nog scheidsrechter geweest bij de KBVB regio Vlaams Brabant.

Stanley Gontha

Stanley werd lid van De Geuzen in het seizoen 75/76 en kwam gelijk in de B1 van meneer de Jong en hij scoorde ook nog eens in de 6-1 gewonnen wedstrijd tegen Vlug & Vaardig B1. Na de B1 volgde de C1 en de A1. 

Bij de senioren begon Stanley in De Geuzen 5, maar na 1 seizoen kwam hij al bij de selectie van trainer Schootman. Hij heeft al met al een keer of 9 in De Geuzen 1 gespeeld met als absolute hoogtepunt de promotie naar de Derde Klasse KNVB in seizoen 83/84. Vanaf seizoen 85/86 ging Stanley helemaal voor de fotografie en ging in De Geuzen 6 ballen met als hoogtepunt het behalen van het kampioenschap in seizoen 87/88. Een onherstelbare blessure maakte in 1990 na 15 seizoenen helaas een einde aan zijn actieve voetbalcarrière.

Als gevolg van de veel overgebleven vrije tijd (geen voetbal meer) begonnen met sportfotografen. In 1991 heeft hij de hele vereniging nog op de foto gezet. Er hangen zelfs nu nog  foto’s in de kantine van hem! Vanaf toen is Stanley beroepsmatig van start gegaan en is inmiddels directeur eigenaar van het fotopersbureau Pro Shots, het grootste fotobureau in Nederland met 16 fotografen.  Hij heeft inmiddels 5 EK en 5 WK-voetbal mogen doen. Hij is inmiddels ook op de markt actief van digitale e-magazines voor amateurvereningingen.

Wat de Geuzen volgens Stanley anders dan de rest maakt is de mooie locatie van de velden en de gemiddeld zeer beschaafde mensen bij de club;  "waarschijnlijk nog door de C van c.s.v. De Geuzen"!
 

Fred Mulder

Tot juni 2007 is Fred 15 actief geweest voor De Geuzen/ GeuzenMiddenmeer. Hij is 48 jaar als voetballer op de velden te vinden geweest. Hij startte zijn voetballoopbaan 1959 op tienjarige leeftijd bij de r.k.s.v. DCG., toen nog spelend op de Velserweg om vervolgens naar Ookmeer te verhuizen. Als 18 jarig talent deel uitmakend van het kampioensteam in 1968. (‘ze zaten blijkbaar op mij te wachten...'). DCG speelde in de hoogste zondagamateursklasse, district West I. Na afloop van de normale competitie volgde met 5 kampioenen van de overige districten een volledige nacompetitie van 10 wedstrijden om het algemeen zondag amateurkampioenschap  van Nederland. En..... dat werd dus DCG. Compleet met een beslissingswedstrijd (de 11e extra wedstrijd dus) in een  uitverkocht stadion van RCH uit Heemstede (er waren liefst 22.000 bezoekers op 10 juli 1968). Zijn positie was spits en dat hebben de tegenstanders ook geweten! Hij werd topscorer van het seizoen en dat mondde o.a. uit in een uitverkiezing voor het Nederlands amateurelftal. Daarna nooit meer dat soort resultaten bereikt. Wel heel leuk gevoetbald en op iets latere leeftijd is hij nog enige tijd voor O.F.C . uit Oostzaan uitgekomen. Totdat huidig Veteranen 1-collega Wouter de Vries, die hij via zijn echtgenote al eind jaren zestig had leren kennen, het in 1992 nodig vond om hem te bellen onder de noemer van spelerstekort. Totdat hij in de zomer van 2007 aangaf dat dit seizoen toch echt wel z'n allerlaatste was.

Hans Tol

Hans is 15 jaar actief geweest als voetballer bij De Geuzen/ GeuzenMiddenmeer.
In 1975 op 7 jarige leeftijd aangemeld bij sv Halle in de Achterhoek.
Van 1981 tot 1987 speelde Hans bij de landelijke jeugd van v.b.v. De Graafschap. Ook speelde hij in de periode 1981-1984 in het Gelders Elftal wat Nederlands kampioen werd in 1983. Vanaf 1987 werd het 2 seizoenen v.v. Varsseveld, een zondag 2e klasser, waar ook Guus Hiddink zijn cariërre begon.
In 1989 vertrok hij voor studie naar Amsterdam en vanuit de studentenvereniging van Unitas meldde hij zich met o.a. Henk Hulshof en Bas Noordhoek aan bij De Geuzen. Het werd het vierde elftal en later het derde elftal. Al gauw zag de club in dat er in dat team uitstekende voetballers rondliepen met Hans Tol als motor op het middenveld. Hij werd met regelmaat door trainer Bert van Voorden opgeroepen voor het eerste elftal. Hij was op 15 mei 1991 met twee treffers hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de promotie van De Geuzen 1 uit de AVB-hoofdklasse naar de vierde klasse KNVB.
Vanaf 1997 samen met Henk Hulshof, Bas Noorhoek, Niek Hanning, Remco Bitterling en Marco Nieuwenhuis de stap naar het eerste gemaakt, waarna op 15 mei 1998 en 11 mei 2000 2 maal promotie volgde vanuit de 5e naar de 3e klasse KNVB. In het seizoen 2000-2001 was Hans jeugdtrainer bij GeuzenMiddenmeer.
In 2004 vind Hans het welletjes en gaat met vrienden bij WVHEDW spelen. In 2006 verhuisd hij naar Haarlem en meld zich aan bij de oudste club van Nederland, de Koninklijke HFC.
Tussen 2003 en 2010 maakte hij met huidig Zaterdag 2 speler Erwin de Vries deel uit van het Nederlands artsenelftal dat in 2005 én 2006 de wereldtitel veroverde!