ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

GeuzenMiddenmeer Mini's

Waar deze categorie bij andere verenigingen staat voor de leeftijdscategorie 4 tot 6 jaar is die status bij GeuzenMiddenmeer voorbehouden aan de eerstejaars F-pupillen. Bovendien moet je tenminste 5,5 jaar oud zijn voordat je lid kunt worden.

Onze mini's spelen iedere competitiedag op zaterdag thuiswedstrijden tegen elkaar, in de zogenaamde "Champions League". Dit is de spelvorm 4-tegen-4 met kleine doeltjes (en zónder scheidsrechter en zónder keeper!) 3-tegen-3 is ook goed mogelijk en als het moet kun je ook 5-tegen-5 spelen.

Met het systeem van spelen zijn we al een aantal seizoenen bezig en dat heeft voor heel erg veel voetbalplezier gezorgd en heeft een duidelijke wending in de talentontwikkeling van onze club betekend! De spelers die meteen vanaf de eerste dag in een 7-tal in de F- competitie tegen andere verenigingen moeten beginnen, lopen erg vaak tegen oudere spelers aan door wie ze met 16-0 naar huis gestuurd worden. Dat is voor geen van beide partijen leuk, noch leerzaam.

Met z'n vieren moet je allemaal meedoen. Allemaal aanvallen en allemaal verdedigen. Ook is de kans dat je aan de bal komt in een klein veld met 3 medespelers veel groter en... alleen met de bal aan je voet kun je écht voetballen. Het is duidelijk dat kinderen met dit systeem sneller en met veel meer plezier leren voetballen. De combinaties die zij op het veld lieten zien, waren oogstrelend. Het is bijzonder leuk om uw kind dit te zien leren. In de loop van het seizoen gaan we ook wel eens tegen andere verenigingen in de buurt spelen die eveneens het mini-systeem hebben ingevoerd.

Van de mini's wordt geen poule met standen bijgehouden, maar het is wel leuk om af en toe een kort wedstrijdverslag te schrijven en te sturen aan redactie[EMAIL BESCHERMD />]@[EMAIL BESCHERMD />]geumid.nl. De uitslagen lijken op die van gewone voetbalwedstrijden, dus de prachtige doelpunten en de meest sublieme passes zijn goed te beschrijven en over een paar jaar zullen uw kinderen zich sommige wedstrijden nog in detail kunnen herinneren. De webredactie plaatst het bericht (en eventueel bijgeleverde foto's) met plezier voor u op de website.

Spelregels en normen
Zoals gezegd is het de bedoeling dat er géén scheidsrechter is. Wel wordt van u als ouders verwacht dat u het spel en de kinderen begeleidt. De kinderen verwachten dit ook van u. Een uitbal is uit en een overtreding betekent natuurlijk een vrije schop. Het is heel goed als u hiervoor in het begin regelmatig het veld inloopt, maar vaak weten de kinderen dat zelf ook al wel.
Tegen nare overtredingen wordt u geacht kordaat op te treden. Als een kind té enthousiast (lees: ruw) is en daardoor andere kinderen bezeert, moet dat snel bijgestuurd worden. Dat betekent dus dat je zo'n speler het beste een paar minuten uit de wedstrijd kunt halen om uit te leggen wat het gevolg is van zijn of haar gedrag. Zonder excuus of blijk van inzicht of inkeer is het niet acceptabel die speler door te laten spelen.


Het is daarnaast ook aan u om andere ouders te corrigeren als ze te veel opgaan in het spel en staan te schreeuwen langs de lijn. Het gaat om het plezier. Het gaat erom dat de kinderen in een veilige omgeving leren voetballen. Wie er wint maakt écht niet uit bij de mini’ s. Het meer prestatiegerichte voetbal is de volgende stap in hun ontwikkeling.

Verenigingswerk
GeuzenMiddenmeer draait nagenoeg volledig op vrijwilligers. Hoeveel tijd u besteedt aan de voetbalvereniging heeft u grotendeels zelf in de hand. Maar zonder u geen vereniging, zonder u geen voetbal bij GeuzenMiddenmeer. Kijk daarom goed naar alles wat er op de club gebeurt en als u ziet dat er ergens hulp nodig is, schroom dan niet om die aan te bieden! Dat geldt onder andere voor bardiensten, bestuurskamerdiensten, trainen en het organiseren van activiteiten als toernooien of feestjes.

Tijden training en Champions League
Training: woensdag 13.30 - 14.30 
Champions League: zaterdag meestal van 10.00 - 11.00u. De actuele aanvangstijd wordt tegen het weekeinde bekend gemaakt onder Nieuws ("Veld- en kleedkamerindeling").

Fa. J. Buitenhuis & Zn.
Elsa’s Café
Primera
Sleutelcentrum
Ton Hagedoorn