ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

Spelerspas

Een spelerspas is verplicht voor alle KNVB-leden van 11 jaar en ouder die willen deelnemen aan wedstrijden in het amateurvoetbal.

Dit controlemiddel maakt het mogelijk de identiteit van spelers vast te stellen. Een speler die geen (geldige) pas kan tonen, mag niet spelen. Voornaamste doel is adequaat te kunnen optreden tegen spelers die niet speelgerechtigd zijn (en daarmee een eerlijk competitieverloop in de weg staan) of die zich voor, tijdens of na een wedstrijd schuldig hebben gemaakt aan molestaties, excessieve overtredingen en/of andere wanordelijkheden.

De spelerspas heeft het formaat van een bankpasje en is voorzien van naam, geboortedatum, geslacht, relatienummer, verenigingsnaam en pasfoto.

Geen pas = NIET spelen!
Spelers die niet beschikken over een geldige spelerspas mogen niet spelen.

Voorafgaand aan en na de wedstrijd (wisselspelers) controleert de scheidsrechter alle passen aan de hand van het wedstrijdformulier. Spelers die zonder geldige pas spelen kunnen rekenen op fikse boetes.

Hoe kom ik aan een spelerspas?
Wanneer je  het getekende aanmeldingsformulier en de pasfoto hebt ingeleverd, kan de ledenadministratie je aanmelden als nieuw lid bij de KNVB. Als alles in orde is, krijgt de club na een paar weken een formulier waarmee ze voor jou bij de KNVB een spelerspas kan aanvragen. Je teamleider krijgt bericht zodra de pas is gearriveerd; dat is ongeveer 3 weken nadat de aanvraag is verstuurd.

Wat te doen bij verlies?
Bij verlies, diefstal of beschadiging moet via de club een nieuwe pas worden aangevraagd. De kosten zijn voor de speler.

Meer info over de spelerspas is te vinden op website van de KNVB.

Fa. J. Buitenhuis & Zn.
Elsa’s Café
Primera
Sleutelcentrum
Ton Hagedoorn