ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

Ondanks grote inzet kon V45+2 Wartburgia niet van het kampioenschap afhouden

23.05.18 18:21
Categorie: Wedstrijdverslag, Veteranen 2 45+ Zaterdag, Alg. Seizoen 17/18

Door: Cees Neering

GeuzenMiddenmeer Ve 45+2 – Wartburgia 45+1 (2-1) 2-2

zaterdag 19 mei 2018

In een enerverend duel is het GeuzenMiddenmeer niet gelukt om voor een sensatie te zorgen. Aan het 2-2 gelijkspel en het daarmee verdiende punt had Wartburgia genoeg om het kampioenschap binnen te halen. Totdat de bevrijdende treffer laat in de tweede helft door aanvoerder Brando Schenker kon worden binnengeschoten, was het enorm spannend en billenknijpend voor de grote supportersschare langs de kant. Die nervositeit was tot in het veld te voelen en daarvan profiteerde de thuisploeg vooral in de eerste helft. Met twee fraaie treffers van Simon Pen en Jeroen de Roo werd de snelle 0-1 achterstand weggewerkt. Na de theepauze trok GeuzenMiddenmeer zich noodgedwongen terug in de verdedigende stellingen in de hoop de voorsprong vast te kunnen houden en dat lukte, op die ene treffer na, fantastisch.

Rivaliteit

Enkele veteranen bij GeuzenMiddenmeer hebben iets met Wartburgia. Kees Steeman bijvoorbeeld was daar lange tijd spelend lid tot hij de overstap naar GeuzenMiddenmeer maakte en Frits Brinkman coachte er twee jaar een elftal. De onderlinge rivaliteit tussen beide teams werd mede gevoed en verhoogd door de praatjes van Frits Brinkman. Tot het seizoen 2016-2017 was GeuzenMiddenmeer met pittige overwinningen een gevreesde tegenstander voor Wartburgia. Pas in dat seizoen kwam de kentering en kleineerde een toen zwaar verstrekt Wartburgia de bezoekers op eigen veld met 10-1. 

Beste veldspelers

Net als bij Wartburgia stonden ook bij GeuzenMiddenmeer de best beschikbare veldspelers in de basis. Vanwege de hardnekkige blessure bij Ton Cusell posteerde Jeroen de Roo zich noodgedwongen op het middenveld om samen met Alfred Niehaus de gaten dicht te lopen. 

Nerveus

Brando Schenker, de kersverse voorzitter van Wartburgia, meldde zich voor de tos. Hij liet zich gelijk door Frits Brinkman in de luren leggen, toen die bij het oprapen van het muntje met een stalen gezicht “kop ”riep en de aftrap opeiste, terwijl het toch echt munt was. Wartburgia was duidelijk met maar één missie naar sportpakpark Voorland gekomen, namelijk het kampioenschap binnenhalen. Van meet af aan zette het druk en moest GeuzenMiddenmeer zich laten terugzakken. Balverlies bij een aanval leverde vrijwel gelijk de eerste treffer op, maar het schot van een Wartburger verdween naast het doel. Bij de volgende aanval ging aanvoerder Brando Schenker diep, hij bracht zijn blonde middenvelder Frans Henriks in stelling die met een fraaie volley keeper Kees Steeman kansloos liet: 0-1. Het antwoord op dat doelpunt kwam vrij snel van de voet van Jeroen de Roo. Zijn snoeiharde schot wist de keeper met de nodige moeite corner te tikken. Het bleek slechts uitstel van executie, want Frits Brinkman krulde de bal uit de corner richting het hoofd van Alfred Niehaus, die tot zijn verbazing zag dat Simon Pen de bal wegkaapte en snoeihard tegen het net kopte: 1-1. Het spel van Wartburgia oogde nerveus en werd mede verhoogd door het meegekomen publiek dat zich verbaal liet gelden. 

Schoten

Zowel aanvoerder Brando Schenker, als Frits Brinkman uit een korte corner, schoten de bal rakelings voorlangs het doel. Jörgen Rietveld kon geen kracht geven aan een schot en ervoer dat scoren op een voetbalveld nogal afwijkt van een putt holen bij golf. Heel het publiek vroeg om een penalty toen een Wartburger van een meter afstand de bal tegen de hand van Ronald Suerink schoot. Er was geen sprake van opzettelijk hands en een strafschop zou meer dan onterecht zijn gewest. 

Enorm fraai en effectief was de actie van Jeroen de Roo die in zijn eentje bleef storen net zo lang tot een verdediger de bal zou inleveren. Dat gebeurde ook en zo kon hij alleen op het doel van Wartburgia afstevenen om vervolgens de spartelende keeper met een fraai schot te passeren. 

Conditie

Na de rust vielen enkele spelers conditioneel terug en daardoor beperkte GeuzenMiddenmeer zich steeds meer tot verdedigen, soms met de moed der wanhoop. Het spel kwam een paar keer stil te liggen vanwege een onwillige bovenbeenspier bij aanvoerder Frits Brinkman. Ronald Suerink, Wouter van Bergen en Teun Lagas zetten om die reden een tandje bij en ook Simon Pen ontpopte zich tot een wegwerker van allure door de bal met regelmaat flink weg te hengsten. 

Druk

De druk van Wartburgia werd alsmaar groter. Tot twee keer toe kwam de Wartburger, spelend met rugnummer 23, vrij voor het doel te staan en tot twee keer schoot hij de bal voorlangs het doel. Kees Steeman toonde zijn keeperskunsten door een venijnig schot met een uiterste inspanning via de paal onschadelijk te maken. Na dat schot had GeuzenMiddenmeer kunnen toeslaan. Jap Verburg draaide met de bal goed weg van zijn tegenstander en stuurde Jörgen Rietveld de diepte in. Tot zijn grote ongenoegen had de aanvaller niet meer de kracht om de bal voor te zetten op de mee-opgekomen Jeroen de Roo. Nog in dezelfde minuut ontdeed Brando Schenker zich van zijn vaste bewaker en schoot de bal langs keeper Kees Steeman in het doel 2-2. Een uitslag waar beide ploegen wel mee konden leven. GeuzenMiddenmeer kon niet meer en Wartburgia wilde geen risico meer nemen, want een uitval zou het kampioensfeest kunnen bederven. Bij het laatste fluitsignaal hielden beide ploegen en vooral coach Mustapha Mouzouni opgelucht adem. 

Feest

Met een plastic beker en idem dito kampioensschaal werd het kampioensfeest ingezet. Natuurlijk ontbraken op de nieuwe picknicktafels de echte kannen bier niet en was er van rivaliteit geen sprake meer. Het kampioenschap was meer dan verdiend en ach, als die schaal maar in Amsterdam blijft, is het prima.

Fa. J. Buitenhuis & Zn.
Elsa’s Café
Primera
Sleutelcentrum
Ton Hagedoorn