ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

Veteranen 45+2 krabbelen terug na hun dip vorige week

12.03.18 20:49
Categorie: Wedstrijdverslag, Veteranen 2 45+ Zaterdag, Alg. Seizoen 17/18

Door: Cees Neering

SC Muiderberg 45+1 – GeuzenMiddenmeer 45+2 (0-2) 1-6;

Zaterdag 10 maart 2018

De Amsterdamse veteranen wonnen afgelopen zaterdag met het grootste gemak de uitwedstrijd in en tegen Muiderberg. De overwinning viel gezien de legio kansen aan de lage kant uit. Bij rust hadden de bezoekers beslist met 0-6 voor moeten staan. André Hop had met vier doelpunten een groot aandeel in de score. De scheidsrechter gunde zijn team opzichtig een doelpunt door laat in de tweede helft tot drie keer achtereen het vlagsignaal voor buitenspel te negeren. Pas bij de derde poging wist een van de Muiderberg spitsen scoren. 

Lustoord

Muiderberg was in de 18e eeuw de uitvalsbasis voor enkele rijke Amsterdamse kooplieden, verbonden aan de WIC (West-Indische Compagnie) en VOC (Veerenigde Oostindische Compagnie), die er lusthoven op nahielden. Muiderberg is voor GeuzenMiddenmeer ook een soort lustoord, maar dan op voetbalgebied. De laatste jaren werden er grote overwinningen geboekt. Of Muiderberg ook dit keer de “lust for soccerlife” zou zijn was na de twee nederlagen op rij de grote vraag.

Kleedkamer

Niet kleedkamer 3, maar kleedkamer 6 kregen de veteranen uit Amsterdam toebedeeld. Vanuit die omkleedruimte kijk je via grote stoffige ramen uit op een verwaarloosd veldje met aan weerzijden wat strafbankjes. De fantasieën sloegen gelijk op hol en de een na de ander miserabele opmerking volgde. Zouden er net als in die sauna, waar de handbaldames zich verkleed hebben, verborgen camera’s hangen en komen die opgenomen verkleedbeelden straks op een of andere site te staan? 

Element

Vanwege een flinke griep moest Ronald Suerink de vorige twee duels verstek laten gaan. Vandaag stond hij met zijn oranje fluorescerende schoenen weer als vanouds op de voorstopperpositie en schoof Ton Cusell een plek door naar het middenveld. De verdediging, aangevuld met ausputzer Frits Brinkman, rechts- en linksback Wim de Hair en Wouter van Bergen, stond daardoor als een huis. Op het middenveld was Ton Cusell veel beter in zijn element en corrigeerde met enorme gedrevenheid de foutjes van zijn medespelers. Muiderberg kwam daardoor nauwelijks nog van de eigen helft af en kreeg de een na de andere GeuzenMiddenmeer aanval over zich heen. 

Volop kansen

De eerste kans ontstond al na twee minuten toen Jeroen de Roo de bal teruglegde op Simon Pen. Een zwak schot richting doel volgde. Even later leverde flinks stoorwerk van Ton Cusell een corner op. Frits Brinkman draaide de bal richting het hoofd van Alfred Niehaus die niet verder kwam dan een krachteloos kopballetje in de handen van de keeper. Een solotoer van Simon Pen kon de keeper van Muiderberg maar net afstoppen. Ook dit keer volgde een corner met een ongevaarlijke kopbal van Jeroen de Roo. De jonge aanvaller rende als vanouds weer de benen uit zijn lijf en veroverde de bal, waarna hij via een combinatie met Alfred Niehaus alleen op de keeper kon af stevenen. Net als in de voorgaande wedstrijden deed hij zichzelf tekort en kwam ook dit keer de keeper als winnaar uit de bus. Hetzelfde gold voor André Hop die dankzij een eigen interceptie alleen op de keeper kon afgaan. Zijn inzet verdween hoog over het doel. Nadat Jeroen de Roo na een fraaie combi met Simon Pen naast had geschoten en ook Alfred Niehaus op aangeven van Jeroen de Roo het doel niet wist te vinden was het dan eindelijk raak. André Hop frommelde de bal in het doel 0-1. Kort daarna was het opnieuw raak. Eerst werd André Hop vanaf de zijlijn nog uit gehoond, omdat hij een dot van een kans mistte, maar nog in dezelfde minuut liet hij de stemmen verstommen dor de bal uit een voorzet van Jeroen de Roo in een keer op de pantoffel te nemen en te laten belanden in de verste hoek van het doel.

Koelman

Coach Roel Koelman kon in de rust alleen maar bevestigen dat alles goed ging, behalve het scoren van doelpunten. Er was wat angst voor de wissels die er in zouden komen bij Muiderberg. Mogelijk wat spelers met snelheid dus goed in de gaten houden. 

Niet te hachelen

Nog voor Muiderberg kon profiteren van de invallers stond het al met 0-3 achter. Dit keer stuurde Simon Pen Jeroen de Roo de diepte in die op zijn beurt Jap Verburg in stelling bracht. De linkermiddenvelder hoefde eigenlijk alleen zijn voet op te tillen om de bal in het doel te laten verdwijnen. 

De twee geblesseerden Jeroen van der Meer en Jörgen Rietveld gedroegen zich als Waldorf en Statler bij de Muppet show. Jörgen: “deze wedstrijd is niet te hachelen en nu moet ik morgen ook nog eens naar Ajax, wat een weekeinde!”. Om te vervolgen: ”Mijn zoon heeft mij gevraagd of hij zijn spelcomputer mag meenemen naar het Johan Cruijff stadion om de tijd te doden”. “Toch wel met twee consoles” grapte Mustapha Mouzouni. 

Kees Steeman schoot de bal na een interceptie vliegensvlug richting Jeroen de Roo die opnieuw vruchteloos alleen op de keeper kon afstormen. Ook dit keer was de keeper hem de baas en verwerkte de bal tot corner. Het gebeurt zelden dat Frits Brinkman zelf een corner versiert, maar het overkwam hem wel. In eerste instantie kon de verdediging zijn ingeschoten bal pareren, echter bij de herkansing niet meer. Alfred Niehaus frommelde de bal in het doel 0-4. GeuzenMiddenmeer liet de teugels wat vieren en Muiderberg kwam aan aanvallen toe met zowaar een eerste corner. De bal werd zo slecht ingeschoten dat Ton Cusell uit medelijden het leer nogmaals over de achterlijn schoot. Ook de herkansing was niet aan de Muiderberger besteed. 

Niet veel later stuurde Ton Cusell Jeroen de Roo de diepte in die vervolgens André Hop de bal uit zijn voorzet via de vingertoppen van de keeper over het doel zag schieten. Dat deed André Hop even later beter en weer uit een voorzet van Jeroen de Roo 0-5.

Buitenspel

Aan het doelpunt van Muiderberg moeten we maar weinig woorden vuil maken. De scheidsrechter gunde zijn team een treffer en negeerde voor de derde keer op rij het vlagsignaal ook al stond de aanvaller uit zijn team overduidelijk buitenspel. Bij de tweede keer nam hij nog de moeite om naar de grensrechter te lopen en hem gelijk te geven, maar bij de derde lachte hij in zijn vuistje en deed hij dat niet. De enige die echt buitenspel werd gezet, was de grensrechter die zijn vlaggetje daarom maar inleverde. 

Op aangeven van Simon Pen bracht André Hop met zijn vierde treffer de eindstand op 1-6. 

Geen kroketten

1-6 een uitermate geflatteerde overwinning, want GeuzenMiddenmeer had, gezien het krachtsverschil, zeker met dubbele cijfers moeten winnen. Doelpunten maken is toch een vak op zich en al moeilijk genoeg.

Geen kroketten na afloop in de kantine van Muiderberg, want de keuken was al dicht. De traditie waar Muiderberg zo bekend om stond, is niet meer. Gelukkig serveerde de club tijdens de nazit wel een paar schalen vegetarische bitterbalen en dat sloot weer mooi aan bij de nationale week zonder vlees. Fietser Cees Neering voor de wedstrijd nog met applaus verwelkomd zag tot zijn schrik dat buienradar hem op verkeerd spoor had gezet en kon de terugweg door de regen naar huis ploeteren. 

Fa. J. Buitenhuis & Zn.
Elsa’s Café
Primera
Sleutelcentrum
Ton Hagedoorn