ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

Zelfs bij de veteranen komt ouderlijk toezicht voor

17.05.18 16:49
Categorie: Wedstrijdverslag, Veteranen 2 45+ Zaterdag, Alg. Seizoen 17/18

Door: Cees Neering

Taba 45+2 - GeuzenMiddenmeer 45+2 (0-3) 0-7

GeuzenMiddenmeer heeft in de uitwedstrijd bij Taba geen spaan heel gelaten van de tegenstander. Mede door de tomeloze inzet en hattrick van benjamin Jeroen de Roo behaalden de bezoekers een monsterscore van 0-7. Taba legde GeuzenMiddenmeer vrijwel de hele wedstrijd geen strobreed in de weg. De bezoekers wisten wel raad met de ruimte, maar verzuimden de vele kansen in klinkende munt om te zetten. Een eindscore met dubbele cijfers had er beslist ingezeten. Enige wapenfeit van Taba was een schot op de paal in de allerlaatste minuut van de wedstrijd. 

Essen

Vroeger was een bezoek aan een Duitse stad onder leiding van Frits Brinkman voorbeschikt aan een elitegroepje. Tegenwoordig mag iedereen mee en zo trok een veertiental veteranen het afgelopen weekeinde richting het voormalig abdijvorstendom Essen in het Ruhrgebied. Natuurlijk hoort bij zo een weekeinde een bezoekje aan de plaatselijke voetbalclub. De mannen hadden mazzel dat Rot Weiss Essen juist op 5 mei vanwege “das letzte Heimspiel” een groepsticket aanbood met een gereduceerd tarief van € 5 per persoon. Ook waren de heren getuige van de huldiging van Günter Barchfeld, sinds 1948 lid van de club. En natuurlijk werden de weinige thuisblijvers getrakteerd op een arsenaal consumerende toeristen van zittend in een treintje tot bierdrinkend op een terras.

Kunstgras

Nepgras is altijd nog beter dan de woestijnsteppe waar tot 2016 bij Taba op gespeeld moest worden. Toch is niet iedereen blij met de perfecte grasmat. De reden is dat het zwarte granulaat in de volle zon enorm snel opwarmt en extra warmte uitstraalt. Enkele spelers hadden beslist moeite met de hoge temperatuur en daarom gelastte de scheidsrechter halverwege de tweede helft een drinkpauze in.

Kansen, kansen, kansen

Taba, samen met Muiderberg rode lantaarndrager, kan nog wel eens verrassend uit de hoek komen. De ene keer, omdat ze zelf compleet zijn en de beste spelers kunnen opstellen, en de andere keer omdat ze spelers kunnen inzetten uit andere veteranenteams. Dit keer was het echt brandhout en leek de tegenstand nergens op. Binnen vijf minuten had GeuzenMiddenmeer al met 0-3 voor moeten staan, maar hoe mooi de kansen ook waren, ze werden niet benut. Jeroen de Roo kon al vanaf de aftrap alleen op het doel van Taba afstevenen en vond de keeper op zijn weg. Daarna knalde André Hop in vrije positie de bal hoog over, kopte Alfred Niehaus uit een corner van Frits Brinkman naast en raakte Jeroen de Roo, nadat hij via een interceptie de bal veroverd had, de kruising. Uiteindelijk doorbrak Alfred Niehaus de ban door de bal uit een corner van Frits Brinkman snoeihard tegen de touwen te koppen. Het bleef daarna kansen regenen waaronder een slappe inzet van André Hop en een schot van Simon Pen die de keeper ternauwernood via de kruising uit zijn doel kon stompen. Vervolgens schoot Jeroen de Roo de bal uit een voorzet van André Hop naast en profiteerde Simon Pen niet toen hij de bal cadeau kreeg en via een combinatie met Jeroen de Roo oog in oog met de keeper kwam te staan door de bal naast het doel te schieten. Guido Kerkhof deelde in de malaise door de bal over het doel te jassen en Frits Brinkman kreeg alle hoon over zich bij een afzwaaiend schot. Vervolgens wist André Hop tot twee keer een fraaie kans op aangeven van Jeroen de Roo en Alfred Niehaus niet te verzilveren. Langs de kant laaide het cynisme op, maar ook begon het weer te knagen: het zou toch niet. Het angstgevoel dat Taba per ongeluk een keer zou scoren en de wedstrijd daardoor zou kenteren bekroop bij beide coaches. Gelukkig bracht Jeroen de Roo via een inlopertje op aangeven van André Hop de stand op 0-2.  Nadat Guido Kerkhof de bal slap tegen de keeper had aangeschoten was het opnieuw Jeroen de Roo die scoorde. In zijn eentje en met volle overtuiging liet hij, na een eenzame run van eigen helft, de keeper terneergeslagen achter. 

Thee, of sportdrank

Tegenstander Taba koos zelf oor verfrissende limonade en bracht voor GeuzenMiddenmeer een pot dampende thee. Tot ieder genoegen zag iedereen Mustapha Mouzouni met een bierkrat hijgend aan komen lopen met daarin de nodige flesjes energiedrank. Die vonden vanwege het warme weer gretig aftrek.

De betere ploeg

Ook na de pauze bleef GeuzenMiddenmeer de betere ploeg. Frits Brinkman bracht Jeroen de Roo in stelling die te gehaast overschoot. André Hop riep bij de volgende aanval “Simon”, maar bracht in plaats daarvan een Taba verdediger in stelling. Tot André ’s genoegen verschalkte de verdediger zijn eigen keeper. Jap Verburg deelde in het foutenfestival door de bal uit een voorzet van Jeroen de Roo naast te schieten. Dankzij een fraai overstapje van André Hop bij een laag ingeschoten corner van Frits Brinkman kon Alfred Niehaus de vijfde treffer eenvoudig binnen tikken. 

Daarna volgde weer een rits gemiste kansen. Het begon bij Jeroen de Roo alleen op de keeper, André Hop voorlangs, een schot van Wouter van Bergen tegen de keeper en een over het doel. Jeroen de Roo kon het allemaal niet meer aanzien en ging opnieuw alleen op tour om met een venijnig schot de keeper kansloos achter te laten. De laatste treffer kwam op naam van Simon Pen, nadat hij met de nodige schijnbewegingen wat tegenstanders op het verkeerde been had gezet.

Frits Brinkman en Ronald Suerink verlieten ter eigen eer en glorie de verdedigende stellingen, waardoor Taba zowaar wat kansjes kreeg. Meer dan wat corners en een schot op de paal in de allerlaatste minuut leverde het niet op. 

Lof

Na afloop genoot iedereen na in het zonnetje bij de kleedkamers. In plaats van energydrank kwam Mustapha Mouzouni dit keer puffend en steunend met een krat bier aanzwalken. Als je van je medespelers geen erkenning krijgt, is het altijd handig je moeder een keer mee te nemen naar de wedstrijd. En natuurlijk kreeg Frits Brinkman op zijn vraag aan zijn moeder of hij goed gespeeld had alle lof toebedeeld.

Foto onder: 'Wat doe je anders in Essen dan essen?'

Fa. J. Buitenhuis & Zn.
Elsa’s Café
Primera
Sleutelcentrum
Ton Hagedoorn