ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

In het kort: zaterdag 2-speler Maurice Boonstra

13.07.11 22:22
Categorie: Interview, Alg. Seizoen 10/11, Za H2 Seizoen 10/11

Door: Jan Hendrik Bouw

Wanneer ben je lid geworden van GeuzenMiddenmeer en hoe oud was je toen? "Ik ben ergens midden in het seizoen 1999-2000 lid geworden van onze club, ik was toen 26 jaar. Wouter van Twillert nam me een keer mee naar de training. Ik heb vervolgens 8 jaar in het eerste gespeeld. Dit was vooral onder leiding van Harry Wellerdieck en met jongens als Hans Tol, Niek Hannink, Erwin de Vries, Joris Heman, Maurice Hack, Jamal Habid, Marco Westerman, de broertjes Pel en ga zo maar door. Veel van deze jongens spelen nu nog in het tweede en derde zaterdagteam. Ik speel daar ook af en toe nog een moppie mee…".

Ben je ononderbroken lid van de club of ben je er nog een seizoen/periode tussenuit geweest? Ik ben tussen 1999 en nu altijd bij De Geuzen gebleven al heb ik in het seizoen 2003 – 2004 maar 1 wedstrijd gespeeld. Om precies te zijn 35 minuten. Er lag nog echt gras op het eerste veld en ik maakte rond die minuut een sliding zo’n 10 meter buiten de 16 meter. Pats voet achterstevoren onder mijn been. Alles kapot wat er rond de enkel kapot kan… Het heeft vervolgens tot januari 2005 geduurd voordat ik weer in het eerste mee ging doen. Onder leiding toen van Ko Ophof. In het seizoen 2006 – 2007 heb ik mijn laatste wedstrijd in het eerste gespeeld, uit tegen Weesp. Ik was toen inmiddels 34.

Wat is het hoogste elftal waarin je hebt gespeeld? Ik heb 8 jaar in het eerste gespeeld (1999 – 2006) en nu 4 jaar in derde (2007 – 2011), waarvan het laatste seizoen als oproepkracht. Ik heb ondertussen 3 kleine kinderen en daarom ben ik niet meer elk weekend beschikbaar.

Heb je nog kampioenschappen meegemaakt? "Nee, geen kampioenschappen. Wel een promotie en degradatie (dat jaar dat ik maar 35 minuten mee deed) en zowel onder Harry als Ko speelden we nacompetitie. Onder Ko zelf om promotie, maar die wedstrijd was op de dag dat mijn eerste kind werd geboren; 27 mei 2006. En toen was ik er dus niet bij. Er werd prompt verloren…"

Wat is het leukste/ludiekste wat je tijdens je lidmaatschap hebt meegemaakt? "Ik denk met veel plezier terug aan de sfeer die er altijd was met de jongens in de kleedkamer. We hebben veel gelachen en het altijd ontzettend naar ons zin gehad. En we gingen altijd aan het einde van het seizoen op pad met zijn allen. Ik kan me nog wel wat heftige weekenden herinneren in Antwerpen en Brussel…"

Wat heb je naast het voetballen zoal gedaan bij de club? "Vooral aan de bar gehangen en bier gedronken en we gingen dan met een aantal pas weg als de kantine dicht moest. Vervolgens gingen we dan door in de stad. Op 1 van die ‘dronken’ avonden / nachten ben ik mijn vrouw tegengekomen bij Vertigo in het Vondelpark. Zo’n degelijke dame uit de Achterhoek. Die heb ik maar gehouden…"

Fa. J. Buitenhuis & Zn.
Elsa’s Café
Primera
Sleutelcentrum
Ton Hagedoorn