ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

De koppen bij elkaar en zie: het loopt weer op rolletjes bij V45+2

06.11.17 18:05
Categorie: Wedstrijdverslag, Alg. Seizoen 17/18, Za Ve2 45+ Seizoen 17/18

Door: Cees Neering

GeuzenMiddenmeer Ve 45+2 – SC Muiderberg Ve 45+1 (3-0) 5-0

Zaterdag 4 november 2017

De Watergraafsmeerse formatie heeft flink uitgehaald op sportpark Voorland. De ploeg won met liefst vijf doelpunten verschil van Muiderberg. Het troefde Muiderberg op alle fronten af en gaf de opponent nauwelijks de ruimte om over de middenlijn te komen. Pas aan het einde van de wedstrijd bij een 5-0 stand moest doelman Kees Steeman een keer in actie komen. 

De laatste weken rommelde het in de gelederen van GeuzenMiddenmeer. Enerzijds kwam dat door te hoge verwachtingen en de tegenvallende prestaties, anderzijds door de negatieve onderlinge coaching in het veld. Iedereen wilde het tij keren met als gevolg de nodige appjes over en weer. Voor de wedstrijd staken de mannen de koppen bij elkaar om elkaar eens recht in de ogen te kijken met als doel de negatieve spiraal eendrachtig te doorbreken. Wonderwel is dat goed gelukt. Niet alleen de overwinning, maar ook de sfeer in het veld was van een uitzonderlijk goed en sportief niveau. 

GeuzenMiddenmeer domineerde vrijwel de hele wedstrijd, zette druk en gaf de Muiderbergers nauwelijks de ruimte om op te bouwen. Verder dan de middenlijn mochten de gasten niet komen. Opvallend was de rol van Jeroen van der Meer die als linksback een erg sterke wedstrijd speelde en zowel verdedigend als opbouwend zijn mannetje stond. Het storen leverde flink wat kansen op en vooral in de eerste twintig minuten verzuimde GeuzenMiddenmeer het harde werken om te zetten in klinkende munt. Jörgen Rietveld wist geen raad met een fraaie voorzet van Ronald Suerink en kopte naast. Ton Cusell alleen op avontuur miste bij zijn schot van afstand precisie en André Hop zag Alfred Niehaus de bal uit zijn voorzet naast schieten. De eerste doeltreffende aanval halverwege de eerste helft startte bij Wouter van Bergen die op de rechterflank Simon Pen aanspeelde en die op zijn beurt Alfred Niehaus. De voorzet belandde bij Jörgen Rietveld die zijn harde werken eindelijk kon bekronen met een doelpunt. Vrij snel daarna nam Jap Verburg een doorstuiterende bal in een keer op de pantoffel met de 2-0 tot gevolg. De derde treffer van André Hop kwam uit een soort rugby aanval waarbij de bal steeds een stukje verder opzij werd getikt. André reageerde wat verbaasd op de doorspeelbal van Alfred Niehaus. Je zag hem denken en even weifelen zo van “jeetje, mag ik nu echt die bal in het doel schieten”? Daarna volgden nog twee ongevaarlijke schoten van Jap verburg uit een vrije trap en Frits Brinkman van buiten het strafschopgebied hoog over het doel. 

“Muiderberg staat al klaar” riep Frits Brinkman jolig bij het betreden van het veld doelend op de groep witte meeuwen die druk aan het foerageren waren. “Hé, en de scheids is er ook al” vanwege de zwarte raaf die er tussen liep. 

De veteranen van Muiderberg lieten zich door de stand niet van de wijs brengen en gaven niet op. Ze boden tot de laatste minuut tegenstand en haalden zelfs perioden de angel uit het aanvalsspel van GeuzenMiddenmeer. Pas aan het einde van de wedstrijd wist de ploeg een paar corners te forceren en kwam een van de spitsen tot een zwak schot op doel. 

Toch hoefde de thuisformatie niet te klagen over het aantal kansen. Jörgen Rietveld, André Hop en Ronald Suerink wisten niet te scoren. 

Een dood spelmoment bracht uitkomst. Frits Brinkman kromde de bal uit een corner op het voorhoofd van elftal topscorer Alfred Niehaus die de bal hard en onhoudbaar in het net deed belanden. De tweede corner van hetzelfde duo leverde niets op, omdat Alfred Niehaus de bal net boven de voet kreeg aangespeeld, maar de derde weer wel, vrijwel identiek aan de eerste. 

Frits Brinkman wisselde van positie en ging zich nog meer met de aanval bemoeien. Met twee schoten en een kopbal op doel was André Hop nog dicht bij een treffer. Jap verburg kon het goede voorbeeld van Alfred Niehaus niet opvolgen. Hij kopte de bal uit een corner van André Hop snoeihard over het doel. 

De overwinning leverde na afloop de nodige schouderklopjes over en weer op. In de kantine werd de overwinning olijk gevierd in de heerlijke lounge. Jeroen van der Meer kreeg de KNVB oorkonde “man van de wedstrijd” omgehangen. Een groepje reisde later af naar de Q factory voor de “Herman Brood's Birthday Party”. Een tribuut aan de kunstenaar die ooit zijn leven beëindigde door van het dak van het Hilton hotel af te springen. Voor de mannen van GeuzenMiddenmeer is daar na de overwinning geen reden voor, want er straalt weer een heerlijk zonnetje aan de horizon. 

Fa. J. Buitenhuis & Zn.
Elsa’s Café
Primera
Sleutelcentrum
Ton Hagedoorn