ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

De scheids kon het dak op bij V 45+2

13.11.17 17:17
Categorie: Wedstrijdverslag, Za Ve2 45+ Seizoen 17/18, Alg. Seizoen 17/18

Door: Cees Neering

GeuzenMiddenmeer 45+2 – Taba 45+2 (3-1) 5-2

Zaterdag 11 november 2017

Op het herfstachtige sportpark Voorland hebben de veteranen van GeuzenMiddenmeer goede zaken gedaan tegen Taba. De mannen waren met 5-2 te sterk en boekten de tweede competitiezege op rij. Vooral het eerste half uur was het spel van de thuisclub indrukwekkend. De tegenstander werd volledig op eigen helft vastgezet en met fraaie combinaties alle kanten opgestuurd. Zo een tien minuten voor rust kreeg Taba wat ruimte en kon het iets terug doen. De tweede helft gingen beide teams aardig gelijk op met de betere kansen voor GeuzenMiddenmeer. Opvallend de (oneigenlijke) hattrick van Jörgen Rietveld over twee helften. De spits begint op stoom te komen. 

Vorige week eindigde het duel in het schemer en werd menig veteraan verblind door de ontstoken verlichting rond de kunstgrasvelden. Bij gebrek aan voetbalwedstrijden op de natuurgrasvelden stelde Jaap Kranstauber voor wat eerder te beginnen en zo werd er al om 14:00 uur afgetrapt. Een late oproep van Johan Boone om voor de wedstrijd kleedkamer vier te ruimen werd alleen opgevolgd door Jeroen de Roo. De eenzame spits appte voor de wedstrijd dat hij zich als een onnozele stagiair bij een groot bedrijf voelde en of dit alles niet in scène was gezet door verborgen camera regisseur Ralph Inbar. 

Tegen Taba worden door GeuzenMiddenmeer traditioneel de meeste punten binnen gehaald al ging dat niet altijd even makkelijk. Wim de Hair moet zich beslist nog zijn doelpunt herinneren uit gescoord in de competitie 1996-1997. Het tergend trage schot wat langzaam over de doellijn hobbelde leverde de enige overwinning van het hele seizoen op. Middenmeer droeg de rode lantaarn over aan Taba. Die vierden de laatste plaats met een traditionele barbecue. 

Vandaag speelde GeuzenMiddenmeer getergd. Van meet af aan ging de druk erop en verdedigers van Taba werden op zijn tijd wel door drie man ingesloten. Ook combineerden de mannen alsof het een lust was met vele doelrijpe kansen tot gevolg. Teun Lagas was attent toen een Taba verdediger zich in de bal verslikte en bracht André Hop in stelling. De spits schoot hard maar niet zuiver in de handen van de keeper. Even later zette Jeroen van der Meer goed door. Half struikelend veroverde hij de bal weer terug en met een bekeken intikker verschalkte hij de keeper 1-0. 

De voorsprong en de keeperswissel bij Taba vanwege een blessure, prikkelde ausputzer Frits Brinkman. Hij begon zich steeds meer met de aanval te bemoeien en dat leverde twee fraaie doelpunten op. Bij de eerste aanval trok hij een tegenstander bij Wouter van Bergen weg die daardoor geheel vrij met een achterwaartse linkse draai de bal met een boog kopklaar op het hoofd van Jörgen Rietveld kon deponeren. De spits kopte de bal onhoudbaar langs de kleine in de verste hoek van het doel. De tweede keer stuurde Frits Brinkman Jeroen de Roo op rechts de diepte in. Zijn voorzet belandde voor de voeten van Jörgen Rietveld en met een intikkertje tekende de spits de 3-0 aan. Jeroen de Roo had misschien toch iets te zwaar getild bij het ontruimen van de kleedkamer. Met een onwillige buikspier verliet hij het veld en niet veel later moest ook Ton Cusell met een blessure opgeven. Er sloop wat onrust in de ploeg en Taba wist voor het eerst in de wedstrijd op doel te schieten. Het tweede schot van de voet van Ferry Leidelmeijer verdween wel onhoudbaar in het doel. Jammer dat een hele fraaie aanval, een combinatie tussen Frits Brinkman en Alfred Niehaus, niet door Frits Brinkman doeltreffend kon worden afgerond. 

 In de rust spraken wat Taba spelers lovend over GeuzenMiddenmeer. “Die gasten spelen al zeker 20 jaar samen en kunnen elkaar daardoor zo goed vinden”. 

Na de theepauze waren de teams wat gewaagder aan elkaar en ontstonden er over en weer kansen en werd de wedstrijd voor de neutrale toeschouwer wat aantrekkelijker. Doelman Kees Steeman kwam wat vaker aan de beurt en toonde zich met een paar klemvaste ballen een betrouwbare sluitpost. Ook Ronald Suerink speelde een puike pot. De middenvelder straalde rust uit en was overal op het veld te vinden. Nadat André Hop en Jörgen Rietveld wat kansen hadden laten liggen wist Alfred Niehaus uit een voorzet van Jap verburg wel raak te schieten. 

Jörgen Rietveld frommelde op aangeven van André Hop met de nodige klutsen de vijfde en zijn derde treffer in het doel. Op het commentaar dat het doelpunt niet zo fraai was: “Je moet er wel staan en hem er ook nog eens inschieten”.

 Dat het op een lijn verdedigen niet altijd de slimste oplossing is bleek maar weer bij de tweede treffer van Taba. Fred Davids omzeilde de buitenspelval en liet keeper kees Steeman kansloos.

Scheidsrechter Cees Neering kon na de wedstrijd het dak op. Niet vanwege zijn fluiten, maar om de wedstrijdbal van het dak te halen. De mooie en verdiende overwinning kreeg in de gezellige kantine een vervolg. Het was beslist moeilijk om de “man van de wedstrijd” te kiezen. Was dat Jörgen Rietveld met zijn drie goals, Frits Brinkman met zijn twee voorassists, of Ronald Suerink? Na enig beraad en op voorspraak van Cees Neering werd gekozen voor Ronald Suerink.

“Voorassist” daar hadden de meeste aanwezigen nog nooit van gehoord, maar Frits Brinkman wilde dat wel vol trots uitleggen en liet de term nog even opzoeken in een bekende zoekmachine. Een voorassist  is de pass voorafgaand aan de assist waar het doelpunt uit voortkomt. 

Bourgondiër Mustapha Mouzouni was al druk in gedachte bij de wedstrijd Ivoorkust – Marokko. Wat zou een (dubbele) overwinning heerlijk smaken. 

Fa. J. Buitenhuis & Zn.
Elsa’s Café
Primera
Sleutelcentrum
Ton Hagedoorn