ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

Kennis maken met Hans Lankreijer

20.05.11 19:48
Categorie: Algemeen, Za H1 Seizoen 10/11, Alg. Seizoen 10/11, Interview

Door: redactie

Hans Lankreijer is de zaterdagselectie trainer voor komend seizoen. Alhier een nadere kennismaking.

Waar komt u vandaan? Waar bent u opgegroeid?
Ik ben geboren in Hilversum en woon daar nog steeds.

Burgerlijke stand?
Getrouwd met Ans, wij hebben een zoon Glenn 20 jr en een dochter Daisy 16 jr

Wat doet u voor de kost, behalve het trainerschap?
In sept ben ik 35 jaar werkzaam bij het UWV, momenteel ben ik Mentor op de afd WW

Wat doet u in uw vrije tijd?
Bezig zijn met voetballen, muziek luisteren, concerten bezoeken

Wat is uw favoriete vakantieland?
De laatste 7 jaar Turkije Side, daarvoor altijd de Canarische Eilanden

Favoriete Film / Boek / Muziek
Hannibal / Mannen zonder gezichten / Dream Theater. Wat voor concerten bezoekt u zo en waar? Meestal Rockconcerten. Ik ben op 6 mei in Hilversum naar Focus geweest; op 27 mei naar Ahoy dan komt Rush en op 10 juli bospop met oa Thin Lizzy, Black County Community, Riverside en Dream Theater

Lust u graag een biertje na de wedstrijd?
Ja lekker, alhoewel de laatste tijd meer een borrel-cola

Hoe ziet uw actieve voetbalcarrière eruit?
Ik heb altijd gevoetbald bij RKSV EMM (nu HSV Wasmeer), en heb wel een uit stapje van 4 jaar naar SV Huizen gemaakt. Ik heb vanaf  mijn 15e  t/m mijn 30e jaar in een eerste elftal gespeeld. Bij EMM was dat 1e en hoofdklasse UVB, bij Huizen 1e klas KNVB; dat was toen de hoogste klasse amateurvoetbal. Mijn positie Bij EMM was aanvallende middenvelder of centrumspits, bij Huizen was dat linkerspits.

Wat zijn uw hoogte- en dieptepunt in uw voetbalcarrière?
Degradatie in het seizoen '80-'81 en Kampioenschap met SV Huizen in het daaropvolgende seizoen.

Wat is de mooiste wedstrijd (zelf gespeeld en/of gezien)?
WK-finale Italie – Brazilie in Mexico 1970. Het was mijn 1e WK die ik als 12 jarig jochie bewust heb meegemaakt. Brazilie had toen in mijn ogen en nog steeds het beste elftal wat Brazilie ooit heeft gehad met oa Pele, Gerson, Tostao, Rivelino, Jairzinho en Carlos Alberto,Het werd overigens 1-4 doelpunten van Pele, Gerson, Jairzinho en Carlos Alberto.

Favoriete club, shirt?
AJAX,  Ik heb geen seizoenkaart; eerlijk gezegd kom ik nooit bij betaald voetbal, ik heb er geen tijd voor. De titelstrijd was erg spannend. Gelukkig zijn er nu meer clubs in de race voor het kampioenschap. De eredivie is best een goede competitie, ik vind alleen dat men ervoor moet waken dat er teveel buitenlandse spelers worden gekocht. Ik bedoel daarmee dat sommige helemaal geen extra toegevoegde waarden hebben en dat er genoeg Nederlandse spelers zijn die dat niveau ook aankunnen.

Mijn favoriete shirt is dat van Celtic: wit groen horizontaal gestreept.

Wat is uw jeugdidool? Johan Cruyff

Waarom hebt u voor GeuzenMiddenmeer gekozen?
DE Geuzen ben ik vaak tegen gekomen op jeugdtoernooien en hebben altijd een goede indruk bij mij achtergelaten. Toen ik de advertentie zag heb ik gesolliciteerd Dit seizoen ben ik zes keer wezen kijken; de ploeg heeft in mijn ogen heel veel mogelijkheden.

Wat is uw voetbalvisie?
Ik probeer altijd aanvallend te spelen vanuit een goede organisatie. Wat ik probeer te zeggen is dat als je wil aanvallen je moet zorgen dat je verdediging goed staat, je kunt alleen maar aanvallen als je bij balverlies direct weer de bal verovert. Dat houdt in dat te allen tijde de posities bezet moeten zijn. Hoe een en ander ingevuld moet worden en welke opstelling hangt af van de kwaliteiten van de selectie. Ga je 4:4:2 spelen of 4:4:3 of 4:2;3;1, de spelers bepalen uiteindelijk de opstelling omdat je rekening moet houden met hun kwaliteiten.

Wat zijn uw verwachtingen voor komend seizoen?
Dat de ploeg mee gaat draaien in de bovenste helft en tot de laatste dag meedoet voor promotie

Verwacht u nog wijzigingen in de selectie? Ik verwacht in ieder geval een paar talentvolle A-junioren die overkomen vanuit de jeugd die de selectie komen versterken en daarnaast hoop ik dat iedereen blijft.

Hoe beschouwt u het gebrek aan kader, waar bijna elke voetbalclub mee te maken heeft?
Iedere club heeft ermee te kampen, je moet creatief zijn om eea op te lossen. Er lopen altijd wel mensen rond waar niet zo snel aangedacht wordt maar best bereid zijn om iets te doen. Ik denk daarbij aan spelers die langdurig geblesseerd zijn of stoppen met voetbal vanwege hun leeftijd. De selectie is dringend op zoek naar een leider bij het eerste en tweede selectie elftal en ook op zoek naar grensrechters, het zou fijn zijn als een en ander ingevuld is voordat het nieuwe seizoen begint.

Fa. J. Buitenhuis & Zn.
Elsa’s Café
Primera
Sleutelcentrum
Ton Hagedoorn