ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

Een zaterdagmiddag bij GeuzenMiddenmeer; impressies van Zaterdag 1 t/m 6 + Dames 35 +

26.10.14 18:45
Categorie: Wedstrijdverslag, Alg. Seizoen 14/15, Dames 35plus Seizoen 14/15 , Za H1 Seizoen 14/15, Za H2 Seizoen 14/15, Za H3 Seizoen 14/15, Za H4 Seizoen 14/15, Za H5 Seizoen 14/15, Za H6 Seizoen 14/15

Door: Herman Boeker

Rond 14.00 arriveerde ik bij ons vertrouwde clubhuis, het was lekker weer. Tegelijk met mij kwam een ambulance aanrijden, wat geen goed teken is. Een van onze jeugdspeelsters had een kwalijke kwetsuur opgelopen en moest mee naar de eerste hulp. De redactie wenst haar een snel herstel toe.

De eerste wedstrijd, waarvan ik een deel van de tweede helft meepikte, was die van Zaterdag 3, een elftal dat enkele jaren geleden bij ons begon als studententeam. De meeste spelers zijn student af en staan aan het begin van een loopbaan van hoogverdieners, tenminste dat hopen zij.

Ons team stond met 2 – 0 voor, maar dat kwam niet zo op mij over, want de tegenstander, AFC, was constant in balbezit en in de aanval. Mijn schoonzoon, die de eerste helft had gezien, zei, dat toen AFC niets te vertellen had. AFC scoorde 2 – 1, terecht.

Voor mij was dat het ogenblik om naar Zaterdag 4 te gaan kijken, dat op dat moment op 0 – 1 stond. De spelers van ons vierde speelden het vorig seizoen nog allemaal in de A1, op de zondag, maar besloten om weer op de zaterdag te spelen, nu als piepjonge senioren. De tegenstander, Waterwijk, was een ervaren seniorenteam, maar had grote moeite met ons jonge team. Terecht, want onze jongens speelden hen bij vlagen weg. De uitslag werd 1 – 2.                                 Ik voorzie voor Zaterdag 4 een grote toekomst bij GeuzenMiddenmeer.

Vanaf het veld, waar Zaterdag 3 speelde, hoorde ik tijdens het kijken naar het vierde diverse keren juichkreten. Wat bleek? Ons derde wist uit een van hun counters 3 – 1 te scoren, maar AFC kwam terug naar 3 – 2 en wist in de laatste minuut de 3 – 3 te scoren. Van wat ik gezien heb: een juiste uitslag.

Op ons vierde veld speelde Zaterdag 6, ook een nieuw team, ook studenten; dat veld ligt helaas te ver om even aan te wippen. Maar enkele weken geleden heb ik het team wel zien spelen, op ons derde veld. Mijn indruk: een prima elftal. Hoewel de spelers pas dit seizoen hun elftal hebben gevormd, hebben zij de taken op het veld prima ingedeeld, met een ambitie om te winnen, waar G. Hiddink jaloers op kan zijn. Het nog ongeslagen AMVJ 4 kreeg met 6 – 2 klop. Het zesde staat bovenaan de ranglijst. Mooie opsteker!

Om 15.00 begonnen Zaterdag 1, 2, 5 en Dames 35+ hun wedstrijden.

De trouwe lezers weten, dat ik supporter ben van Zaterdag 2. De kern van dit team bestaat uit oud eerste elftalspelers, aangevuld in de loop der jaren met jongeren. De nieuwste aanwinst is Ruben, een jonge reus uit Groningen, die ondanks zijn lengte ook zeer vaardig is op de vierkante meter.

Het tweede begon dit seizoen niet goed, kwam ook door de vele na-seizoenvakanties van spelers. Maar vandaag stonden er 11 + 3 man klaar om de klus tegen VVA Spartaan te klaren.

Na 1 minuut spelen wist Robin al de 1 – 0 te scoren. Wij, supporters, waren nog te druk aan het kletsen, dus zagen dat niet, maar dachten: dit wordt een walk-over. Dus niet: na 10 minuten werd er gelijkgemaakt, 1 – 1. Ons tweede bleef in de eerste helft de veel betere ploeg en creeerde veel kansen, waarvan Martin er 3 benutte: een onbetwiste Hattrick; met rust 4 – 1.

In de tweede helft ging de tegenstander een tandje erbij zetten, want wilde geen afgang. Erwin, normaal linksback, werd linksbuiten. Ik heb hem diverse malen zijn pr op de 50 meter zien verbeteren. Ook Rene, dan spits, wist dichtbij een goal te komen. Maar het was Joris, die met een loepzuivere lob de keeper verschalkte; eindstand 5 – 1. Mooie opsteker!

Op veld 4 speelde Zaterdag 5, vorig seizoen ons vierde. Dit team wilde op een lager niveau gaan spelen. Het zit de spelers nog niet mee, ze verloren met 2- 6 van Wartburgia, de nummer 2. Maar zij houden goede moed. En wij met hen. Een leuk team.

Op veld 2 speelden de Dames 35 + tegen VVA Spartaan, op een half veld, zeven tegen zeven. Onze dames wonnen met grote cijfers. Met hoeveel wilden zij mij niet zeggen. Mooie opsteker!

Kijkend naar het tweede, zittend op de banken tussen onze kleedkamers, keken wij ook naar de wedstrijd op het eerste veld, waar Zaterdag 1 speelde tegen Zeeburgia. Ons eerste is een team dat enkele jaren geleden bij ons speelde (voornamelijk als 2e team), maar toen is overgestapt naar een andere club. Maar nu zijn ze weer teruggekeerd op het GM-nest en meteen als Zaterdag 1. In de eerste wedstrijden hadden zij vaak het beginners-ongeluk door met kleine cijfers te verliezen. Maar deze dag is de dag van de ommekeer: met de rust 0 – 1 achter en toch met 2 – 1 winnen. Grandioos! Mooie opsteker!

Om 17.15 liep ik van ons mooie complex richting lijn 9, nog nagenietend van deze zeer aangename voetbalmiddag.

Ik zou graag de ouders van onze jeugdspelers willen uitnodigen om ook eens zo'n zaterdag- of zondagmiddag mee te maken, als je van voetballen houdt. Onze seniorenteams hebben mij vandaag zeer veel plezier gebracht, zoals vaker, meer dan de profs op tv.

En voor Fabian, en allemaal, de vraag: Waarom worden de spelers van de Londense club Arsenal The Gunners genoemd? Niet googlen als je het niet weet!

Antwoord naar redactie[EMAIL BESCHERMD />]@[EMAIL BESCHERMD />]geumid.nl 

 


Fa. J. Buitenhuis & Zn.
Elsa’s Café
Primera
Sleutelcentrum
Ton Hagedoorn