ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

Even voorstellen: nieuw bestuurslid Philipp van Benthem

24.10.16 18:49
Categorie: Interview, Alg. Seizoen 16/17, Jeugd Seizoen 16/17, Zo H1 Seizoen 16/17

Door: Redactie, Herman Boeker

Philipp van Benthem, nieuw bestuurslid

Tof dat je bent toegetreden tot ons bestuur. Maar wie ben je eigenlijk? Waar en wanneer ben je geboren en opgegroeid? Wat is je opleiding en wat voor werk voer je uit?

Ik ben Philipp van Benthem, 28 jaar en een geboren en getogen Amsterdammer. Om precies te zijn  op de Bredeweg in de Watergraafsmeer. Tot mijn 16e heb ben ik in deze kindvriendelijke buurt gebleven en nu ben ik na 12 jaar weer terug. Sinds mei woon ik namelijk op Sciencepark in die nieuwe rood/blauwe flat die te zien is vanaf ons sportpark ;-)

Tussendoor heb ik gewoond  het centrum en Amsterdam West en gestudeerd in Den Haag, Arnhem en Utrecht maar ik ben altijd in Amsterdam blijven wonen en bij de club blijven voetballen. Is toch echt mijn clubje.

Twee jaar geleden heb ik mijn master ‘bestuur en organisatiewetenschap’ aan de Universiteit van Utrecht afgerond. Tijdens deze master heb ik bij NOC*NSF gewerkt en in totaal heb ik 2,5 jaar rondgelopen op het mooie Papendal. Momenteel werk ik voor onze gemeente als Adviseur Sport. In mijn functie geef ik vooral advies aan sportaanbieders in de stad en probeer ik deze te versterken daar waar nodig. We hebben namelijk al die sportaanbieders een daarmee ook GMM nodig om alle burgers in de stad de mogelijkheid te geven om te sporten.

Je speelt in Zondag 1. Waar ben je met voetballen begonnen?

Op 8 jarige leeftijd ben ik al begonnen bij GMM. Dat is dus alweer 20 jaar geleden. In mijn voetbalcarrière en voornamelijk in de jeugd training  gehad van voor mij een icoon: Frits Brinkman. Vervolgens ben ik samen met mijn jeugdvoetbalvrienden Thomas van der Zouwe en Marius van de Weerd op ons 17e naar de senioren zondag 1 gegaan. We waren toen eigenlijk nog A-junior maar hadden een hele leuke band met de ‘oude garde’ die destijds in de zondag 1 speelde. Daarnaast werd Frits dat jaar ook hoofdtrainer van de zondag 1. Voor ons dus een logische stap! We werden met openarmen ontvangen door toch wat spelers op leeftijd. Nu hebben we onder leiding van Carlos een super mooie en goede selectie. Met het 1e team vorig jaar gepromoveerd en het 2e team staat nu eerste en gaat dit jaar voor het kampioenschap. Het is een dynamische groep met talenten die net uit de A komen en spelers met ervaring waaronder ikzelf.

Als bestuurslid beheer je de portefeuille Communicatie. Wat houdt dat in?

Het is communicatie & PR! Ik wil vooral kijken naar het “merk” GeuzenMiddenmeer. Waarom voetballen leden bij ons en hoe kunnen we ervoor zorgen dat leden en ouders van leden zich nog meer betrokken voelen bij de club. Vanuit het bestuur sluit ik aan bij het communicatie- en sponsorteam en ik heb een aantal ‘young’ seniorenleden bereid gevonden om een evenementencommissie op te zetten. Door het organiseren van evenementen/activiteiten die aansluiten bij de behoefte van onze leden en betrokkenen bij de club hopen we dat leden zich ‘thuis voelen op de club’ en andere betrokkenen en bezoekers zich ‘welkom voelen op de club’.

Heb je bepaalde ideeën om de communicatie te verbeteren? Wat is de eerste actie, die je gaat ondernemen?

Een van de eerste dingen die ik wil bewerkstelligen is het organiseren van een bijeenkomst voor leden, ouders van leden en andere betrokkenen waarin we samen opzoek gaan naar de identiteit van de club. Dit wil ik vervolgens uitdragen aan de hand van een x-aantal kernwaardes van de club. Deze zullen in de toekomst prominent te zien zijn bij de club en als bestuur zullen we vanuit die kernwaardes handelen.

Laatste opmerking:

Mocht je het leuk vinden om met mij te denken of heb je leuke ideeën voor de club? Laat het mij dan weten. Ik zeg altijd ‘alles kan en mag er georganiseerd worden als je maar een team om je heen hebt om het  te organiseren’.

Fa. J. Buitenhuis & Zn.
Elsa’s Café
Primera
Sleutelcentrum
Ton Hagedoorn