ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

Interview met Juan Carlos Alarcón Vidal, nieuwe hoofdtrainer Zondag 1

30.04.15 20:57
Categorie: Alg. Seizoen 14/15, Zo H1 Seizoen 14/15, Zo H2 Seizoen 14/15, Jeugd Seizoen 14/15, Interview

Door: René Wijnhoven

In maart jl. heeft het bestuur van GeuzenMiddenmeer per komend seizoen Juan Carlos Alarcón Vidal aangesteld als hoofdtrainer van de Zondag 1. Carlos is al jaren bij onze vereniging actief als jeugdtrainer en Technisch Coördinator D, E, F en Mini’s. Deze functies blijft hij in het seizoen 2015-2016 ook uitvoeren.

Boris Szarzynski (19 jaar) en Carlos Alarcón Vidal

Nuno Hardy (19 jaar)

Nadat wereldkundig werd gemaakt dat Carlos de nieuwe hoofdtrainer van Zondag 1 zou worden, is Carlos meteen actie gaan ondernemen om alles richting het volgende seizoen te gaan organiseren. Het is de ambitie om een 1e en 2e zondagselectie team te vormen. Belangrijke aandachtspunten voor de nieuwe hoofdtrainer voor de komende periode zijn: werving van nieuwe spelers -zowel intern als extern-, organisatie rond de technische staf, voorbereidingsprogramma voor het nieuwe seizoen en binnenkort kennis maken met de huidige spelersgroep.

Voor de nieuwe hoofdtrainer is het zeer belangrijk om in kaart te brengen wie er blijft, weg gaat en er bij komt. De gedachte van de trainer is dat er niet zomaar iemand bij de groep komt. Daadwerkelijk kijken naar het profiel en wat een speler in de selectie te wachten staat. Eén ding is zeker: de spelers moeten het zelf doen. Er wordt niemand iets beloofd. Van begin af aan vooral duidelijkheid creëren. Er is reeds contact gelegd met enkele spelers van buiten GeuzenMiddenmeer. Zekerheid is er niet. Ondertussen probeert de trainer jonge talenten binnen de club te houden in de hoop dat deze ook bereid zijn ‘er voor  te gaan’. Uit ervaring weet Carlos dat het veranderen van houding en mentaliteit een lang proces is. Verder zegt hij: “Als trainer probeer ik de spelers te helpen beter te worden. Als dat lukt, maken de spelers een betere trainer van mij”.

Carlos vervolgt: “Ik voel mij heel erg thuis bij de club. In het verleden heb ik in het 1e van de zaterdagselectie gespeeld. Na een paar jaar werd ik halverwege het seizoen door een andere club gevraagd als trainer en was een tijdje weg. Daarna werd ik hoofdtrainer van de Zaterdag 1 en later ging ik werken met en voor de jeugd van GeuzenMiddenmeer. Daarna weer een tijdje weg en inmiddels bijna elf jaar Technische Coördinator van het pupillenvoetbal”.
 
In de hoop dat andere spelers hun voorbeeld zullen volgen, heeft Carlos recent al succesvolle gesprekken gevoerd met twee spelers uit eigen kweek: Boris Szarzynski en Nuno Hardy.

Boris Szarzynski (19 jaar) is van origine een middenvelder maar kan ook in de voorste linie spelen. Als jeugdspeler wist hij zich te onderscheiden van de rest door zijn tomeloze inzet. De trainer noemde hem liefkozend ‘Nedved’. Op de vraag waarom hij naar de zondagselectie overstapt, is hij resoluut. “Ik heb 3 jaar in een vriendenteam gezeten . Ik wil graag dat de selectie van GeuzenMiddenmeer weer bovenaan in de competitie kan gaan meedraaien. Ik wil mij samen met andere nieuwe spelers hier graag voor inzetten en hopelijk kunnen wij met veel jonge spelers doorgroeien als team”. Trainer Alarcón Vidal is duidelijk heel erg blij met de keuze die Boris heeft gemaakt.

Nuno Hardy (19 jaar) is ook al een speler die bijna alle categorieën binnen de club heeft doorlopen E5/E1/D1/C2/C1/B2/B1/A2/A1). Hij kan zowel rechtsbuiten als rechtshalf spelen. Hij wil ook graag meer tijd investeren in zijn hobby. Het voetballen in een vriendenteam is hem toch tegengevallen. Trainingen worden makkelijk afgezegd, hoewel gezelligheid voorop staat, is het voor hem vaak frustrerend dat het er niet serieus aan toe gaat. Hij wil er ook voor gaan en hoopt dat andere jonge spelers zijn voorbeeld zullen volgen.

Trainer Alarcón Vidal: “Het is mooi om met spelers die je van de jeugd kent, in het seniorenvoetbal te werken. Als alles in het kader is van de ambities die de club uitspreekt (binnen een paar jaar een stabiele 3e klasser worden) moeten we alles in het werk zetten om de jonge spelers die naar het seniorenvoetbal gaan voor de club te behouden. Als er een speler is die weg wil gaan, dan moeten we die speler desnoods vroegtijdig de overstap naar de zondagselectie laten maken”. Bij de B1 van GeuzenMiddenmeer, uitkomend in de Hoofdklasse C, staat de zeer talentvolle Max Klink op het doel. Carlos zegt daarover: “Het zou heel erg jammer zijn als zo’n talentvolle keeper, met zoveel uitstraling, weg zou gaan. We zijn trots en zeer blij met hem en willen hem nog lang als keeper van GeuzenMiddenmeer behouden”.

Tenslotte…
Carlos wil binnenkort in mei, direct als de laatste wedstrijd van het lopende seizoen is gespeeld, een paar trainingen organiseren om kennis te maken met de huidige spelersgroep en de nieuwkomers. Dan zal Carlos ook het voorbereidingsprogramma voor 2015-2016 bekend maken. De voorbereiding op het nieuwe seizoen zal op zondag 2 augustus om 11:00 uur aanvangen. Na de training volgt een broodmaaltijd en presentatie van de werkwijze, teamafspraken, etc.

Fa. J. Buitenhuis & Zn.
Elsa’s Café
Primera
Sleutelcentrum
Ton Hagedoorn