ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

Interview met Teun Kooistra : middenvelder en keeper van de E7

14.10.13 16:24
Categorie: Alg. Seizoen 13/14, Jeugd Seizoen 13/14, E7 Seizoen 13/14, Wedstrijdverslag, Interview

Door: Annemiek Orthel

Interview met een trouwe Geuzen speler, tevens wedstrijdverslag van een oefenwedstrijd E7 - Wilhelmina Vooruit

 

Zaterdag 12 oktober 2013

Teun Kooistra is 9 jaar en zit in groep 5 van basisschool De Achthoek. Hij is een doorgewinterde Geus en al sinds de F-jes lid van de club. Hij begon zijn carriere in F7, daarna ging hij naar F5 en dit seizoen 2013-2014 zit hij in E7. Er zijn geen jongens in zijn team die ook bij hem in de klas zitten. Hij kent zijn teamgenoten van de club.

Teun is zowel keeper als middenvelder. Meestal verdedigt hij de helft van de wedstrijd het doel en de andere helft is hij veldspeler. Heel soms keept hij de hele wedstrijd. Met zijn team E7 traint hij twee keer per week. De wedstrijden verlopen nog niet helemaal regelmatig omdat de formele indeling nog niet rond is. Daardoor staan ze nu als laatste in de poule wat natuurlijk ongelofelijk jammer is. Ook deze keer hebben ze geen poulewedstrijd kunnen spelen maar gelukkig wel een oefenwedstrijd tegen een team van Wilhelmina Vooruit.

De wedstrijd was heel spannend. Eerst stond E7 voor. Toen wist Wilhelmina bijna te scoren maar Teun wist dat te nog net te voorkomen. Toen scoorde Wilhelmina Vooruit alsnog en werd het 1-1. Best een mooie stand maar vlak voor het einde van de wedstrijd werd die nog mooier en kon Geuzen E7 winnen met 2-1.

Teun heeft twee favoriete voetbalteams: Arsenal en Ajax. Hij heeft als favoriete voetbalspelers Mesut Özil en Siem de Jong. Omdat hij keeper is vraag ik ook of hij een favoriete keeper heeft en jawel die heeft ie: Jasper Cillessen. Teun is een keer in de Arena geweest om een wedstrijd te kijken. Hij zag daar de wedstrijd Nederland Italië. Dat was in 2012 en het was heel gaaf. In het buitenland is Teun nooit naar een stadion van een beroemde voetbalclub maar hij is wel gewoon met vakantie in het buitenland geweest en dat was ook al heel erg leuk.

Behalve voetbal heeft Teun niet echt andere hobby’s. Hij is wel helemaal computermaniak en speelt het liefste minecraft. Op (of is het in?) minecraft bouwt hij steden. School vindt hij best aardig maar het leukste van school is het naar huis gaan, aldus Teun. Gelukkig staat de herfstvakantie voor de deur al kan je dan niet zo vaak naar huis gaan omdat je dat dan al grotendeels bent. Maar in die herfstvakantie heeft Teun wel twee leuke dingen in het vooruitzicht. Hij gaat een dag naar Legoworld en hij gaat een keer naar Walibi. Vet cool.

Het was heel leuk om met Teun te praten. Ik wens hem heel veel voetbalplezier dit seizoen, het liefste met wedstrijden die wel meetellen. En uiteraard een heel fijne herfstvakantie.

 

 

PS: Vind je het leuk om ook eens geïnterviewd te worden of zelf iemand te interviewen? Meld je dan bij redactie[EMAIL BESCHERMD />]@[EMAIL BESCHERMD />]geumid.nl of stuur je interview aan ons toe.

Fa. J. Buitenhuis & Zn.
Elsa’s Café
Primera
Sleutelcentrum
Ton Hagedoorn