ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

Jaime Henneman: veelzijdige nieuwe aanwinst bij Geuzen !

14.10.13 16:06
Categorie: Algemeen, Alg. Seizoen 13/14, Interview, Jeugd Seizoen 13/14, E6 Seizoen 13/14, Wedstrijdverslag

Door: Annemiek Orthel

Interview met Jaime, verdediger bij de E6 (welk team na vier wedstrijden bovenaan staat in de poule!!)

 

Zaterdag 12 oktober 2013

In de kantine zit Jaime in zijn eentje in de uiterste hoek achter het raam en kijkt naar een wedstrijd van een D team en vindt het leuk om geïnterviewd te worden.
Jaime is 10 jaar en zit in groep 7. Hij heeft een oudere broer. Die zit niet op voetbal en zou het liefste weer gaan judoën, wat hij hiervoor net zoals Jaime heeft gedaan.

Jaime zit in het E6. Sinds dit seizoen 2013-2014 zit hij bij Geuzen en hij voetbalt voor het eerst bij een voetbalclub. Hiervoor heeft hij een tijd gejudood. Hij heeft de oranje slip behaald. Op school heeft hij wel altijd al gevoetbald en zo is hij op het idee gekomen om te gaan voetballen in plaats van judoën. Een klasgenoot, Haben, voetbalde bij Geuzen en zo is Jaime bij Geuzen terecht gekomen.

In de E6 is Jaime verdediger, al was hij graag de keeper geweest. De E6 traint twee keer per week en op de zaterdag spelen ze een wedstrijd. Jaime vindt het leuk om te verdedigen. Soms mag hij keepen en dan is hij niet bang om de bal te missen:” Kijk, de meeste mensen die gaan keepen concentreren zich op de bal en proberen die te volgen en af te vangen. Ik kijk hoe en waar het been van de aanvaller staat en welke beweging dat gaat maken. Op die manier weet ik hoe de bal gaat bewegen en welke kant hij op zal gaan.”. De specialiteiten van Jaime zijn verdedigen en als ie mag keepen duiken en de penalty’s.

Vandaag heeft Jaime niet gespeeld. Wel jammer maar het voordeel is dat de E6 toch drie punten in de poule heeft bemachtigd: de tegenstander kwam zonder bericht niet opdagen. Het gaat heel goed met de E6 in de poule: ze staan bovenaan!!

Jaime vindt het wel leuk om voetbal te kijken op TV. Gisteravond had hij wel willen kijken naar de wedstrijd Nederland-Hongarije maar hij had andere verplichtingen. De uitslag weet hij wel (8-1 voor Nederland) en al die goals had hij dus wel willen zien. Het favoriete voetbalteam van Jaime is Real Madrid en de favoriete voetbalspeler Cristiano Ronaldo. Hij ziet Ronaldo veel liever dan Messi. Bijzonder aan Ronaldo zijn zijn mooie schoten. Maar wie is dan de beste keeper volgens jou? Jaime hoeft niet lang na te denken: Iker Casillas natuurlijk.
Van onze Eredivisie teams vindt hij Ajax het beste. Zij favoriete Nederlandse speler is Van Persie. Maar wie uit Ajax nou een echt goede speler is weet hij niet, eigenlijk kijkt hij niet zoveel Eredivisie en houdt hij dat niet zo bij.

Naast voetballen tekent Jaime heel graag. Hij heeft meerdere teken- en schilderlessen gehad bij de Ateliers Westerdok. Dieren vindt hij het leukste om te tekenen. Hij zou best weer opnieuw op tekenles willen gaan. Ook vindt Jaime het leuk om te zwemmen.

Geweldig om zo’n veelzijdige jongen nieuw bij de Geuzen te hebben ! Jaime, bedankt voor dit leuke interview en heel veel voetbalplezier toegewenst bij Geuzen en bij de E6.

PS: Vind je het leuk om ook eens geïnterviewd te worden of zelf iemand te interviewen? Meld je dan bij redactie[EMAIL BESCHERMD />]@[EMAIL BESCHERMD />]geumid.nl of stuur je interview aan ons toe.

Fa. J. Buitenhuis & Zn.
Elsa’s Café
Primera
Sleutelcentrum
Ton Hagedoorn