ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

Een verdienstelijk gelijkspel bij V3 (voorheen V4)

14.09.15 18:16
Categorie: Wedstrijdverslag, Alg. Seizoen 15/16, Za Ve3 Seizoen 15/16

Door: Cees Neering

Zaterdag 12 september 2015, SV Parkstad VE2 45+- GeuzenMiddenmeer VE3 45+ (0-0) 1-1

GeuzenMiddenmeer heeft in de eerste wedstrijd van het seizoen verdienstelijk gelijk gespeeld tegen Parkstad. Op het uitgestorven sportpark de Eendracht hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Voor rust had Parkstad wat meer veldoverwicht, na rust was dat precies andersom. De gelijke stand 1-1 geeft de verhoudingen goed weer. 

De zomer hebben de heren ieder op hun eigen wijze doorgebracht. De een vermaakte zich op de voetballoze zaterdag met razen achter een wielrenner aan, terwijl de ander dat deed op skeelers en als een wankelende Gómez de Diemerzeedijk onveilig maakte. Heel wat anders dan het zappen naar dat ene softpornokanaal op de avond dat je vrouw een nachtdienst draait, spontaan een huis kopen, je buik rond te eten met de lekkerste gerechten van je moeder, je vrouw chaufferen voor een klimmetje de berg op, of oneindig te turen vanaf de Javakade naar het Oostveer en te zwaaien naar de opvarenden. Meeste bewondering oogstte Roel Koelman door voor een goed doel de Alpe d’Huez te beklimmen. 

Door de start van de competitie konden de heren zich vandaag weer bezig houden met serieuzere zaken, namelijk voetbal, drank en kippenkluifjes. 

Die start had nogal wat voeten in de aarde. Veel veteranen van GeuzenMiddenmeer hadden zich verheugd op het weerzien met de Haarlemse formatie van HFC op deze eerste speeldag. “Zou die Jozia van Aartsen look-a-like nog spelen?” De competitieleider van de KNVB gooide echter roet in het eten door beide tams va HFC uit de competitie te halen en een daarvan te vervangen door een tweede team van Parkstad.

Dat leverde gelijk de nodige bibbers op, want Parkstad is, zo leert de geschiedenis, een grillige tegenstander, waar je de ene keer zomaar van wint en de andere keer kansloos van verliest. Vorig jaar keepte Jan de Haan op sportpark de Eendracht zijn eerste en enige onfortuinlijke wedstrijd ooit. Gelijk na de 9-1 afstraffing hing hij zijn tweedehands keepershandschoenen in de wilgen met de mededeling: “dit nooit weer”. 

Na een jaar afwezigheid keerde Shintaro Nagaoka vandaag terug als voorstopper bij de bezoekers. Hij speelde als vanouds, lichaam erin en op het moment van aanspelen de spits lijfelijk een duwtje geven en de bal heroveren. Daarnaast debuteerde de jonge Jörgen Rietveld als rechtsback in het team. De verdediging stond mede daardoor de eerste helft als een huis. Slechts bij een enkel afstandsschot moest keeper Roel Koelman zich strekken om de bal over het doel te tikken, maar echt gevaarlijk werd Parkstad niet. Dat gold ook voor de spitsen aan de andere kant. Door het vertrek van spits Michel Haring ontbrak de nodige power. Teun Lagas deed als vervanger zijn stinkende best, maar heeft van nature niet die drang naar voren. Beste kans was voor de topscorer van GeuzenMiddenmeer na een zelf opgezette combinatie met Alfred Niehaus. Zijn inzet verdween voorlangs het doel over de achterlijn. Jörgen Rietveld zorgde voor de nodige spanning door in zijn enthousiasme met een sliding op de rand van het strafschopgebied zijn tegenstander onderuit te kukelen. De vrije trap bleef, gelukkig voor hem, zonder gevolgen. Kort voor rust legde hij ter compensatie de bal panklaar op het hoofd van Alfred Niehaus die maar net naast kopte.

Tevreden gezichten in de rust en het gevoel heerste dat het met het resultaat wel goed zou komen.

De wissels tijdens de theepauze beïnvloedde vooral de verdediging, Yoram Krozer kwam in het veld voor Sukru Simsek, waardoor Patrick Rietveld doorschoof naar het middenveld en Frits Brinkman verving Shintaro Nagaoka. De nieuwe en wat onwennige situatie leverde gelijk een tegendoelpunt op. De voetbalgekkefamilie vader van …. kon frank en vrij over rechts opstomen, lokte Frits Brinkman uit het strafschopgebied en plaatste de bal op maat op zijn mee opgekomen spits, die de bal met een soort halve omhaal in het doel schoot. Voor Parkstad bleef het bij die ene kans de tweede helft. GeuzenMiddenmeer had wat meer mogelijkheden. Een aanval die zeker doeltreffend had moeten worden afgerond kwam tot stand na een interceptie van Jeroen van der Meer. Hij bediende direct Mustapha Mouzouni die de bal onalledaags tegen de keeper op schoot. Terwijl GeuzenMiddenmeer de druk verder opvoerde kreeg Ton Cusell een gele kaart en daardoor een tien minuten tijdstraf voor een onschuldige overtreding. Reden voor de bezoekers om er nog een schepje bovenop te doen en mede daardoor kwamen ze er zonder kleerscheuren vanaf. In de slotfase keerde Ton Cusell terug in het veld en met een man meer werd de druk op de verdediging van Parkstad alsmaar groter. De beloning kon niet uitblijven. De mooiste aanval met de nodige driehoekjes ingeleid door Jeroen van der Meer werd door Alfred Niehaus met een fraaie schuiver doeltreffend afgerond. 

Beide ploegen verdienden een punt uit dit duel en konden tevreden zijn met de uitslag.

Door dat doelpunt had Frits Brinkman na de wedstrijd weer praatjes voor twee. Dat was wel anders geweest als dat doelpunt niet was gevallen en hij al die gehaaste kilometers voor een nederlaag had afgelegd. Shintaro vierde zijn rentree met zijn jaarlijkse rondje bier. In de kantine veraste Jörgen Rietveld zijn nieuwe kameraden door gelijk voor twee zaterdagen af te melden vanwege een uitje met zijn vrouw. Dat bezorgde hem nogal wat gehoon met opmerkingen als: “net begonnen en nu al onder de plak”. Toen ook Teun Lagas en Ton Cusell aankondigde liever niet te willen spelen vanwege de Dam tot Damloop bleek de selectie toch wel erg klein. Mustapha Mouzouni en Alfred Niehaus hadden beiden nog een kandidaat en wie weet kunnen zij het tekort spoedig oplossen.

Fa. J. Buitenhuis & Zn.
Elsa’s Café
Primera
Sleutelcentrum
Ton Hagedoorn