ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

Jongens onder 12-2 pakt door…

16.10.17 17:23
Categorie: Algemeen, Alg. Seizoen 17/18, Jeugd Seizoen 17/18, JO12-2 Seizoen 17/18

Door: Wouter Sluiter

Zaterdag 30 september 2017, Volendam JO12-6 - GM JO12-2: 2-4

Doelpunten: 1-1 Kees, 1-2 Kees, 1-3 Timo, 2-4 Lieuwe

Na de mooie overwinning in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen was de volgende tegenstander van de Jongens onder 12-2 FC Volendam. Ook de plaatselijke FC had zijn eerste wedstrijd gewonnen, dus dit zou een goede graadmeter kunnen zijn waar onze JO12-2 om zal gaan strijden in de najaarscompetitie.

Bjorn was helaas ziek en Luca was aan zijn theatercarrière aan het werken. Om het verlies van deze vaste krachten op te vangen werd Does ingevlogen als versterking. We begonnen met Kasper op de goal, achterin met Fjodor, Duko, Jesse & Syrios. Het middenveld met Timo, Tariq en Flint en voorin Kees, Sebas en Lieuwe. Als reserve begonnen Does en Quinten. Zoals gebruikelijk was het winderig en nat aan de Dijk en moest de warming up aan de achterlijn plaats vinden in, en om, een enorme plas water, wat vooral tot hilariteit leidde. Dat was te merken in het begin van de wedstrijd want het leek erop alsof we nog niet helemaal wakker waren. Na slordig spel kwam Volendam op voorsprong. Volendam speelde met veel positiewisselingen en daar had vooral onze verdediging moeite mee.

Na een minuut of 10 herpakte GM zich en werd Volendam vol onder druk gezet. Dit leidde tot een ware schiettent voor het doel van Volendam, maar op een of andere manier wilde de bal er niet in. Nadat de wedstrijd wat meer in balans kwam, besloot Kees de wedstrijd dan maar even naar zich toe te trekken. Uit het niks maakte de vleugelflitser er 2! Eerst door als eerste bij een diepe bal te zijn en daarna door koel af te maken na een gekraakt schot van Tariq. Dit was de inleiding voor de mooiste goals van de dag. Via een combinatie tussen Jesse, Flint en Tariq werd Quinten vrijgespeeld op de rechter flank waarna hij door liep naar de achterlijn. Daar leverde hij een puntgave trekbal af. Timo schatte deze aanval op waarde, dacht niet lang na en nam de bal in een keer op de pantoffel en liet daarmee de keeper kansloos. Jammer genoeg was dit niet de ruststand. Na wat miscommunicatie achterin kaapte Volendam vlak voor de thee nog een goaltje weg en bleef het met 2-3 dus nog spannend.

In de 2de helft werd de wedstrijd wat rommelig. Dit was mede ingegeven door de vele positiewisselingen van de tegenstander. Zo stond Fjodor bijvoorbeeld hele periodes tegen 2 rechts buitens?!? En had Sebas op rechts-back soms geen, en soms 2 mannetjes tegenover zich. Wel werden de visserszonen nog 2 keer gevaarlijk met schoten voorlangs. Ook moest Kasper echt nog wel een paar keer handelend optreden en was Duko weer het cement in de verdediging door alle losse ballen op te ruimen. GM was nog 1x gevaarlijk na een parel van een aanval met een dubbele 1-2 tussen Kees en Timo die eindigde met een schot op de buitenkant van de paal. Verder werden veelbelovende aanvallen regelmatig afgevlagd. Daardoor bleef het spannend totdat Lieuwe de wedstrijd in de laatste minuten besliste door bij de 2de paal sluw binnen te tikken na een voorzet van Syrios. Kees liep bij de pass buitenspel maar nam geen deel aan het spel, waardoor de scheidsrechter de goal, terecht, goedkeurde ondanks volhardend vlaggen van de grensrechter.

Op deze manier hebben de  jongens van de onder 12-2 een sterke competitiestart gemaakt in 2 wedstrijden waarin voor de punten gevochten moest worden. Ga zo doorrrr!!!!!!!!!!

De vliegende reporter 

 

 

Fa. J. Buitenhuis & Zn.
Elsa’s Café
Primera
Sleutelcentrum
Ton Hagedoorn