ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

Lagere seniorentoernooi seizoen 2017-2018 groot succes!!

27.09.17 19:36
Categorie: Wedstrijdverslag, Evenementen, Alg. Seizoen 17/18

Door: Martin Nieuwenhuis

In de eerste weekends van september werd alweer voor het derde jaar het lagere seniorentoernooi georganiseerd voor de B-categorie teams, als voorbereiding op de competitie.

Held van de avond Tyrone Klaver

Toernooiwinnaar Zondag 4

Aanmoedigingsprijs zondag 10

Organisator Martin Nieuwenhuis

Deze keer was het programma over twee zondagen verdeeld, zodat alle teams aan minuten speeltijd konden komen. Nieuwe spelers konden worden ingepast in reeds geoliede teams en de zondag-10 (geheel nieuw) kon eens bekijken hoe dat spelletje er aan toe ging. Zij hadden meteen de 1e aanmoedigingsprijs te pakken... en eindigden ook nog eens niet op de laatste plaats (10e)...die was voor de Zaterdag-4 (11e) , die helaas zonder afmelden de 2e zondag verzaakte!

Voor de 3e ronde gaat de zondag-10 echter een geduchte tegenstander worden. De eerste competitiewedstrijd wordt gelijk een meetmomentje tussen GeuzenMiddenmeer zondag-10 en GeuzenMiddenmeer zondag-9, die in dezelfde poule zijn ingedeeld.

Op de eerste zondag werden in een lekker zonnetje de poulewedstrijden gespeeld , waarna gretig gebruik werd gemaakt van de door Wim de Hair georganiseerde Kipsaté met brood en een kop soep (met dank aan Wim voor alle hulp). Ook met dank aan alle teams die om en om een uurtje bardienst draaiden waardoor iedereen aan zijn trekken kwam. Liep best wel lekker boys! Zeker na alle instructies en moederkloekadviezen van onze Karen (met de assistentie van Alicia) die al weer zo kort na haar operatie haar mannetje stond (Bravo en hoera voor Karen en Alicia).

Na een lange avond werd over de eerste speeldag de balans opgemaakt en stonden de zondag-2 en zondag-4 (beide 16 punten) en de zondag-3 (18 punten) bovenaan in respectievelijk poule 1 en poule 2. Toch werden twee van deze  teams geen toernooikampioen. Dat bleek wel na de laatste poulewedstrijden op dag twee, waarin de zondag-3 als tweede in de poule eindigde. De concentratie van de zondag-2 was na een uur vergeefs wachten op de zaterdag-4 compleet verloren, waardoor ze opliep tegen een zeperd tegen diezelfde zondag-2 in de kruisfinales voor de plaatsten 1 t/m 4.

De gasten van de zondag-4 daarentegen gingen als een trein. Het team dat al enige jaren uitkomt voor GeuzenMiddenmeer kon victorie kraaien nadat de finalewedstrijd in gelijke stand was geëindigd en de beslissing moest worden geforceerd in een spannende penaltyserie (8-7). De strijd om de derde plaats werd beslecht door de zondag-5 die eveneens via penalties (9-8) de zondag-2 verschalkte. Op de plaatsen 1 t/m 3 zijn aldus geëindigd:

1)         zondag-4

2)         zondag-3

3)         zondag-5

Al met al een mooie aanloop naar de competitie waarbij de prijzenkast van de zondag-4 in ieder geval al gevuld is met een grote beker. Volgend jaar een vierde editie (prijsvraag – wie verzint een goede naam voor dit toernooi ?)

Fa. J. Buitenhuis & Zn.
Elsa’s Café
Primera
Sleutelcentrum
Ton Hagedoorn