ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

Langzaam kruipt Veteranen 45+2 naar een toppositie

11.04.17 17:26

Door: Cees Neering

GeuzenMiddenmeer Ve 45+2 – Wartburgia 45+1 (2-1) 4-2

Zaterdag 7 april 2017

GeuzenMiddenmeer boekte een prinsheerlijke overwinning op aartsrivaal Wartburgia. Met drie fraaie doelpunten van uitblinker André Hop zette het de zegereeks op natuurgras voort en klom het naar de vierde plek op de ranglijst. Alleen kort na rust kende de thuisploeg een mindere fase en liet het de bezoekers op gelijke hoogte komen (2-2). Waar normaal bij een gelijkmaker de kopjes gaan hangen zette GeuzenMiddenmeer nog een tandje bij voor een positief resultaat. 

Een half jaar geleden was GeuzenMiddenmeer geen partij voor Wartburgia dat de bezoekers toen met een pak slaag (10-1) naar huis stuurde. Nu een half jaar later waren de rollen omgekeerd en mocht Wartburgia van geluk spreken dat de gastheren, na de flitsende start, niet al na vijf minuten met 3-0 voor stonden. Jeroen de Roo en Alfred Niehaus kwamen oog in oog met de gelegenheidskeeper creativiteit tekort. Uitblinker André Hop, met een weergaloze pass diep gestuurd door Jap Verburg, liet zien hoe het wel moest en zette zijn team op voorsprong. Na dat doelpunt nam de echte Wartburgia keeper in een fluorescerend gele outfit plaats onder de lat. Voor het veldspel bracht dat geen verandering. GeuzenMiddenmeer hield de touwtjes in handen, joeg de tegenstander waar mogelijk op en gaf verdedigend niets weg. Bij de volgende aanval, nadat Jap verburg een vrije trap naast had geschoten, dreef André Hop zijn tegenstander dusdanig op dat hij in paniek de bal inleverde. Met een weergaloos schot verschalkte hij de keeper. Het eerste serieuze schot op doel kwam van de nummer 9 van Wartburgia. Keeper Kees Steeman liet zich niet verrassen en pakte de bal klemvast. Wel verrassend was de slechte uittrap van de keeper van Wartburgia. Jeroen de Roo wist de buitenkans niet doeltreffend af te ronden. Simon Pen volgde dat voorbeeld en kopte de bal in vrije positie ver naast het doel. De bewegelijke spits met rugnummer 88 scoorde op eigen houtje de aansluittreffer. 

Wartburgia zette na de rust de luchtmacht in en probeerde met meer lengte in de ploeg de druk verder op te voeren. Het was even wennen en zoeken voor de verdedigers van de thuisploeg, echter ze timeden zoveel beter waardoor het effect van de extra lengte verwaarloosbaar was. Meer dan een paar corners leverde het offensiefje niet op tot een drietal verdedigers langs, of over de bal maaide. De door hobbelende bal kon door een vrijstaande Wartburger worden ingeschoten 2-2. GeuzenMiddenmeer bleek door de aansluittreffer allerminst van slag. Het bleef goed het eigen spel spelen en gaf de tegenstander weinig ruimte op het middenveld. Daarnaast probeerden de meesten de bal zoveel mogelijk naar voren te spelen. Guido Kerkhof deed dat op rechts en stuurde zo Jeroen de Roo de diepte in. André Hop wist wel raad met de voorzet en nam de bal in een keer op de pantoffel waardoor deze als een raket in het doel plofte. Kort voor tijd profiteerde Jeroen de Roo van geblunder in de Wartburgia verdediging en lobde de bal over de keeper in het doel. 

Theo en Henk Prins hadden genoten van de wedstrijd. Als geen ander begreep Henk dat hij zijn mannen moest belonen met geel vocht wat hij in grote kannen aanvoerde. Paul Hogema kon maar niet vatten waarom de vorige wedstrijd met 10-1 was verloren. “Jullie waren gewoon de betere ploeg”. Simon Pen kreeg de lachers op zijn hand toen hij tijdens de nazit klaagde over zijn voetbalbroekje: “zit geen zak in”. Dat is vragen om kolderieke opmerkingen over transgenders, zijn late douchemomenten met Frits Brinkman tot “ach, die zak ben je toch zelf”. 

André Hop kreeg op het terras de “man van de wedstrijd” penning omgehangen. Hij had vandaag laten zien dat het niet uitmaakt wie er in de opstelling staat. Jörgen Rietveld, de laatste weken goed op dreef, werd al snel vergeten. 

Fa. J. Buitenhuis & Zn.
Elsa’s Café
Primera
Sleutelcentrum
Ton Hagedoorn