ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

Zondag 1 en RCZ delen de punten

20.11.12 23:58
Categorie: Wedstrijdverslag, Zo H1 Seizoen 12/13, Alg. Seizoen 12/13

Door: Zaanse Sportkrant

18 november, RCZ zo1 - GeuzenMiddenmeer zo1 : 0-0

In de vijfde klas D zorgde RCZ tegen koploper De Geuzen/Middenmeer voor een prima prestatie. Het gelijke spel mag er zijn. ‘Toch had er meer ingezeten’ aldus trainer René Middelkoop.

Op de velden van de Racers, onlangs meerdere malen afgekeurd door de tegenvallende weersomstandigheden, heeft de dagploeg in de achterliggende periode alles ingezet om er voor te zorgen dat de velden in goede conditie blijven.

Nu was het aan het vlaggenschip van de club om een prestatie neer te zetten tegen koploper De Geuzen/Middenmeer. De thuisploeg opende sterk en leek na zeven minuten al op een geruststellende 1-0 voorsprong te komen. Een bal van ver in het veld werd door de Amsterdamse goalie gekeerd, maar de terugspringende bal kwam voor de voeten van Miquel Odero die daar geen moeite mee had. Op advies van de Geuzen/Middenmeer grensrechter keurde de leidsman, zelf gepositioneerd in de middencirkel, deze treffer tot verbazing van heel RCZ af.

In de daaropvolgende strijd ontving RCZ’er Merijn Pals twee keer geel en moest het tiental alle zeilen bijzetten om het gelijke spel te behouden. ‘Ik durf zelfs te stellen dat we met z’n tienen beter waren. We hebben zelfs nog zo’n vier of vijf prima kansen gehad. Plus dat we niets weggeven hebben. Ik ben dus tevreden met het gelijke spel. Ook al heb ik mijn bedenkingen bij het afkeuren van ons doelpunt’ aldus René Middelkoop.

Fa. J. Buitenhuis & Zn.
Elsa’s Café
Primera
Sleutelcentrum
Ton Hagedoorn