ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

Mooie rentree Mustafa bij Veteranen 45+2

14.05.17 16:40
Categorie: Wedstrijdverslag, Veteranen 4 Zaterdag, Alg. Seizoen 16/17

Door: Cees Neering

GeuzenMiddenmeer Ve 45+2 –Buitenveldert 45+1 (2-0) 7-1

Zaterdag 6 mei 2017

Op overtuigende wijze heeft GeuzenMiddenmeer korte metten gemaakt met Buitenveldert. Het team was op eigen veld met 7-1 veel te sterk. Vijf van de zeven treffers werden in de tweede helft gemaakt. Bijzonder was de wel heel korte rentree van spits Mustapha Mouzouni een kwartier voor tijd. Met twee fraaie doelpunten en zijn aanwezigheid had Frits Brinkman een groot aandeel in de overwining. 

Vanaf het vierde veld klonk al vanaf een uur of elf een monotoon basgeluid uit de speakers van het MusicOn festival. Dat was wel even wennen voor de oude mannen, die tussen de beat door ook nog het fluitsignaal moesten opvangen. Voorzitter Odie Strüwer vertelde dat er met de organisatie goede afspraken waren gemaakt en dat het volume het fluitsignaal niet mocht overstijgen. Terwijl gastvrouw Karin op het balkon driftig op de beat meeveerde probeerde Odie de laatste twee vrije kaarten te slijten. 

Tegen het team met de meest gepasseerde verdediging in de competitie (102 tegendoelpunten) moest vandaag revanche worden gehaald op de unfaire uitnederlaag van een week eerder bij Overamstel. Keeper Kees Steeman, vanwege zijn afwezigheid door Frits Brinkman via de WhatsApp mede verantwoordelijk gemaakt voor die nederlaag, begon misschien daarom wel met een flater aan de wedstrijd. Hij schoot de bal pardoes in de voeten van een tegenstander en zag tot zijn geluk dat Ronald Suerink attent reageerde. Na dat foutje keepte Kees Steeman een puike partij en was hij steeds attent als het gevaarlijk dreigde te worden. Frits Brinkman zelf, vanwege zijn afwezigheid, ook mede verantwoordelijk voor de uitnederlaag opende na twintig minuten de score. Daarvoor had André Hop twee goede kansen laten liggen. Ronald Suerink legde de bal panklaar voor de ausputzer die met een fluwelen schot de keeper passeerde. Bij veel spelers was de intentie goed, maar het eindresultaat, of de keuzes niet altijd effectief. Wel effectief was de supersnelle inworp van Ronald Suerink op André Hop die de bal voorzette op de inkomende Simon Pen. Met een fraaie schuiver passeerde hij de keeper. In een gelijke situatie schoot Jeroen van der Meer de bal voorlangs. Daarop twee goede kansen voor Buitenveldert die onbenut bleven. Jeroen de Roo presteerde het in de laatste minuut voor rust de bal uit een voorzet van André Hop over het lege doel te koppen en liep na zijn misser bedremmeld naar de kleedkamer.

Na rust bleef GeuzenMiddenmeer de betere ploeg. Jeroen de Roo compenseerde zijn gemiste kansen met fraaie assists. André Hop profiteerde daarvan en lobde de bal met een curve langs de keeper in het doel. Met leedwezen aanschouwde de verdedigers het gebrek aan scorend vermogen in de aanvalslinie. André Hop schoot naast en Simon Pen deed dat ook na een fraaie solo. Dat onvermogen gaat kriebelen en dus schoven steeds meer verdedigers naar voren met als gevolg een snelle counter en een tegendoelpunt. 

André Hop soleerde daarop fraai door de verdediging en wilde iets te gehaast afronden waardoor de bal naast het doel verdween. Jap Verburg knalde de bal van links hard in de handen van de keeper en ook Alfred Niehaus kwam niet aan scoren toe. 

Reden voor Frits Brinkman om weer eens naar voren te gaan en te combineren met Jeroen de Roo. Met een heerlijke lob passeerde hij de keeper. 

De rentree van Mustapha Mouzouni ging gepaard met de nodige bombarie. Met zijn sleepbeweging, waarbij hij twee tegenstanders voor schut zette oogstte hij applaus, maar dat lichte tikje tegen zijn schoen was te weinig voor een penalty, al vond hij zelf met veel misbaar van niet. Nog voor het applaus verstomd was zat hij alweer uitgeput in de dug-out. 

Drie fraaie voorzetten van Jeroen de Roo leverden twee doelpunten op en een schot van Jacques Groen op de paal. Een doelpunt zou een mooie bekroning voor Jacques die een goede wedstrijd speelde. Wel scoorden Alfred Niehaus en André Hop. 

In de allerlaatste seconden van de wedstrijd was er dan toch de bevrijdende goal voor Jeroen de Roo op aangeven van Jeroen van der Meer.

Na afloop werd er nog lekker gedold op het zonnige terras. Henk Prins werd omgedoopt tot “Henk Kan” en Mustapha Mouzouni mocht van Buitenveldert gerust alsnog een penalty nemen. De centrale middenvelder: “zet maar 8-1 op het wedstrijdformulier en ga je gang van elf meter, de keeper komt er de kleedkamer niet meer voor uit”. In de kantine ging het vrolijk verder, werd Frits Brinkman uitgeroepen tot “Spieler des Spiels”. Via allerlei omwegen kwam de pas overleden Daliah Lavi in het vizier. Mooie vrouw…. Filmactrice en zangeres van onder andere het Duitse Liebeslied “Jener Sommernacht” en vertegenwoordigde zij België niet bij het songfestival? 

Fa. J. Buitenhuis & Zn.
Elsa’s Café
Primera
Sleutelcentrum
Ton Hagedoorn