ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

Ondanks de Siberische kou speelden de veteranen hun wedstrijd, en hoe!

21.03.18 16:18

Door: Cees Neering

GeuzenMiddenmeer 45+2 – Buiksloot 45+3 (2-0) 4-2;

Zaterdag 17 maart 2018

De veteranen van de thuisclub namen vandaag met gelijke cijfers revanche op de uitnederlaag eerder dit seizoen. De homogene groep wierp een bastion rond het eigen doel op en probeerde vandaaruit met offensieve plaagstoten de tegenstander te verrassen. Het eerste plaagstootje kwam van de punt van de schoen van Guido Kerkhoff halverwege de eerste helft. Pas bij een 4-0 stand wist Buiksloot een bres te slaan in de hechte verdediging en de score met twee tegentreffers een beter aanzien te geven. 

Opwarmen

Terwijl buiten een gierende ijskoude oostenwind stond en er af en toe een dwarrelend sneeuwvlokje daalde, ontvingen de veteranen het bericht dat de velden op sportpark Voorland en Middenmeer waren goedgekeurd. De eerste reacties gingen vooral over de kou. Hans Mensink per e-mail: “Dat wordt een frisse middag, succes” en Kees Steeman per app: “Er zijn van die dagen dat ik denk, waarom zit ik niet op zaalvoetbal?”. Ton Cusell: “Denk dat je beter UGGS kan aandoen”. Daarna volgden de hartverwarmende berichten van eerst Jörgen Rietveld die de kou ontliep bij Golfclub Santa Clara in Marbella en vervolgens van snoepertje Simon Pen die als opwarmertje een licht erotisch getinte video rondstuurde van een in monokini jonglerende Zuid Amerikaanse met prachtige billen. Diegenen die over, of langs de Nesciobrug bij het Amsterdam Rijnkanaal fietsten zagen grote waarschuwingsborden met de tekst dat de brug op zondag 18 maart in de middag zou worden afgesloten vanwege de “rokjesdagloop”. Sinds het overlijden van Martin Bril, de autoriteit op dat gebied, is het hek van de dam, want ook zondag blijft het voor maart stervenskoud en zal het zeker geen pretje zijn om gekleed in een rokje over de brug te puffen, alhoewel een beetje Schot in kilt…. 

Tas met shirts

Kent u dat verhaal van de materiaalman van Buiksloot die op vakantie ging? Hij ging en dus was er niemand van de bezoekers zo slim om de tas met gewassen shirts bij de club op te halen. Met excuses werden de shirtjes in allerijl opgehaald en kon er zo een 40 minuten later dan gepland alsnog worden afgetrapt. 

Idylle

Wie via het bruggetje achter de kantine naar het vierde veld loopt, komt een gemeentelijk bord tegen met daarop de groot geschreven tekst “Idylle” en enige uitleg waarom dat zo is. De ambtenaar die dat bedacht heeft mag zich nog wel eens achter zijn oren krabben, want zo schilderachtig is dat stuk sportpark niet. Een door de winterkou verschraald veld met langs de slootzijde een gedregde modderige substantie. Achter het verste doel heeft de gemeente een omheinde werf met werkattributen aangelegd. Als je pech hebt en dat hadden de veteranen, dan verdwijnt de bal precies over de lage omheining en moet er geklommen worden om de bal terug in het veld te krijgen. Als alternatief kun je ook nog bellen, maar om daar de wedstrijd tien minuten te pauzeren, voordat een ambtenaar per fiets ter plekke is, gaat wat ver. Bovendien wisselt het telefoonnummer per dag. 

Versterking

Net als tijdens de vorige ontmoeting hoefden de veteranen 45+1 van Buiksloot niet in actie te komen en stond de spits uit dat team Erik Marcellis weer in de basis. Dit keer kon GeuzenMiddenmeer zich beter wapenen tegen de rappe man met zijn enorme actieradius. Om beurten vingen vooral Ton Cusell en Ronald Suerink de snelle spits op en haalden daarmee de angel uit de aanval van Buiksloot. Er liepen nog wel wat andere goede voetballers rond, maar die voerden hun acties vaak te lang door met balverlies tot gevolg. Dankzij de versterking kon Buiksloot goed partij geven. De beide teams hielden elkaar lange tijd prima in evenwicht met aan weerszijden nauwelijks kansen. Het eerste doelpunt van Guido Kerkhof kwam dan ook uit de lucht vallen. Het was een cadeautje van een van de verdedigers van Buiksloot die de bal knullig verspeelde. Met een pienter puntertje verdween de bal achter de keeper in het Buiksloot doel. Ook bij het tweede doelpunt ging een van de verdedigers opgejaagd door Jeroen de Roo de fout in en ook dit keer liep het slecht voor Buiksloot af. Jeroen de Roo bediende André Hop die vrij voor het doel eenvoudig de tweede treffer kon aantekenen. 

Verkleumd

Na het rustsignaal verzamelde keeper Kees Steeman als gebruikelijk de achtergebleven trainingsjackjes van zijn teamgenoten. Zijn rugspieren waren echter dusdanig verkleumd dat ze bij het oprapen heftig protesteerden. Net niet heftig genoeg om te stoppen, al voelde het niet goed. 

Tactische ingreep

Na de theepauze boette Buiksloot wat kracht in en stond GeuzenMiddenmeer dankzij een tactische ingreep van Mustapha Mouzouni beter gepositioneerd. Voor de kaats was Simon Pen een plek opgeschoven en daardoor kreeg Jeroen de Roo meer ruimte om te accelereren. Het leverde op zijn tijd wat corners op, maar koppen met een gebreide muts op je hoofd dat werkte niet. Buiksloot aanvoerder Cees van Gospel claimde een strafschop toen hij licht getoucheerd binnen het strafschopgebied ten val kwam. Een van zijn medespelers pikte de bal op en kwam in uitstekende scoringspositie. Hij verzuimde deze grote kans te verzilveren door de bal onzuiver naast het doel te schieten. Opnieuw een verdedigingsfout leverde een treffer op, dit keer kon Simon Pen hat cadeautje verzilveren. Na het wegstompen van de bal uit een indraaiende corner moest keeper Kees Steeman alsnog opgeven en liet hij zich vervangen door Jeroen van der Meer. Net als de aanvoerder van Buiksloot stortte ook Jap Verburg na de wissel ter aarde binnen het strafschopgebied. Ook dit vergrijp was te klein om naar de stip te wijzen. Jeroen de Roo brak daarna eindelijk de ban door voor het eerst sinds lange tijd weer eens te scoren. Hij joeg zijn tegenstander dusdanig op dat hij de bal wel moest inleveren. Dit keer passeerde de uitblinker met een fraai schot de keeper. Interim keeper Jeroen van der Meer moest tot zijn ongenoegen twee doelpunten incasseren. Een uit een fraaie hard ingeschoten vrije trap en de tweede na een fraaie combinatie dwars door het hart van de defensie. Rond 17:25 uur klonk het laatste fluitsignaal en konden de mannen eindelijk de warme douche opzoeken. 

“Man of the match”

Na afloop vlogen de complimenten in het rond. Iedereen kandideerde een andere speler voor de titel “man of the match”. Maar, onder dit soort omstandigheden met dat koude gure winterweer was eigenlijk iedereen toch een held en de titel “man of the match” waardig, want wat was het afzien vandaag. Guido Kerkhof complimenteerde Jeroen van der Meer met zijn invalbeurt en Jeroen van der Meer op zijn beurt Jeroen de Roo. Hoorde iedereen nu uit de mond van Frits Brinkman dat hij niet zo een beste wedstrijd gespeeld had…. In de heerlijke knusse zithoek werd de bitterkoude en koudste 17 maart ooit gemeten  snel vergeten en ging het weer als vanouds over belangrijkere zaken in het leven.  

Fa. J. Buitenhuis & Zn.
Elsa’s Café
Primera
Sleutelcentrum
Ton Hagedoorn