ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

Samir Rkiouak, jong in de zondagselectie

11.10.17 14:53
Categorie: Zo H1 Seizoen 17/18, Alg. Seizoen 17/18, Interview

Door: Carlos Alarcón Vidal

Dit seizoen is Samir Rkoiuak bezig met zijn eerste seizoen bij de senioren. Eerder had hij als B-junior al aan het seniorenvoetbal geroken. Een man van weinig woorden, maar daden. In de voorbereiding wist hij zich snel in de picture te spelen door goed te trainen en incasseringsvermogen te tonen. Opstaan, niet zeuren, doorgaan. Hij leert snel en is ambitieus.

Samir Rkiouak (staand, 2e van links) met de zondagselectie.

 

Als jonge speler heeft hij natuurlijk wel zijn trekjes. De trainer: "Je ziet er moe uit." "Kon niet slapen," zegt hij. "Laat gemaakt?" "Nee hoor, ik heb moeite met in slaap vallen."

Of in een Whatsapp-bericht: "Trainer, is de bekerwedstrijd op zondag? Dan kan ik niet, want dan ben ik jarig en we gaan met familie naar Walibi.”

Eerste doelpunt
In de uitwedstrijd tegen Forza Almere scoorde Samir z'n eerste competitiedoelpunt. GeuzenMiddenmeer draaide op volle toeren. Het scorebord gaf 0-1 aan voor de bezoekers (een schitterende vrije trap van Rahiet Sadal. CR7 zou er zijn vingers bij af likken. Zo niet Messi, want van hetzelfde kaliber in schoonheid). Het had allang 0-3 kunnen staan. Het team speelde mooi aan de bal en als de tegenstander aan de bal was, kreeg die nooit tijd en ruimte om te voetballen. Geuzen was alleen niet zo effectief. De eindpas ontbrak telkens. De meegereisde supporters van de bezoekers waren desondanks met volle tuigen aan het genieten.

Zere voeten
Rond minuut 28 liep Samir naar de zijlijn met de mededeling dat zijn voeten pijn deden, omdat zijn nieuwe schoenen nog niet waren uitgelopen. Vanaf de zijkant werd naar Samir geroepen om z’n schoenmaat, terwijl hij in de omschakeling was. "45", riep hij terug. De reactie van de bank was er een om te filmen. Even werd gedacht aan een wissel, want z'n schoenmaat was niet beschikbaar. De reservespits bood de zijne aan, maar deze bleken te groot. Toen vroeg iemand verzorger Guido de Kreij welke maat hij had. Na veel geschreeuw konden we de scheidsrechter bereiken met de vraag of Samir het veld mocht verlaten om van schoenen te wisselen. Hij trok de wondersloffen van Guido aan en sloot weer bij het team aan. 

Historische schoenwissel
Via de linkerkant kwam de debuterende Duitse speler Julian Jacob diep aan de bal. Hij stuurde de verdediger het bos in alsof deze een boomverlatend blad was in de herfst. Haalde de laatste lijn en trok de bal naar achteren. Daar kwam Samir Rkiouad op en schoot direct in het doel de 0-2. Het was z'n eerste balcontact na de inmiddels historische schoenenwissel. Alles wat GeuzenMiddenmeer was, ging natuurlijk de eigenaar van de scorende schoen feliciteren en bedanken. Niet vrij van emoties gaf de waardeloze darter Guido de Kreij direct toe dat hij nog nooit een doelpunt had gescoord met zijn eerste balcontact. Hij had het verder over "....en de cirkel is rond".

Clubgeschiedenis
Samir speelt sinds z'n tweede jaar C bij GeuzenMiddenmeer. Hij kwam naar de club “omdat een vriend bij de club speelde” en is gebleven omdat hij de club in z'n totaliteit leuk vond. Zegt heel goed opgevangen te zijn door de groep van de zondagselectie. Het gaat hem voor de wind tot nu toe. Selectievoetbal bevalt hem wel. Het verschil met jeugdvoetbal is natuurlijk groot. Veel fysieker (dat heeft hij al kunnen ervaren tijdens de trainingen, want niemand wil gedold worden door zo'n jonkie). Er moeten meer meters worden gemaakt om in de organisatie te kunnen blijven voetballen en men verwacht meer van hem.

Topper
Samir zegt van plan te zijn z’n best te blijven doen, want hij wil een vaste basisplaats afdwingen bij het vlaggenschip van GeuzenMiddenmeer. Op de vraag of hij het leuk vond z'n eerste competitiedoelpunt te scoren voor het team, reageert hij nuchter: "Natuurlijk is het leuk om te scoren en je eerste doelpunt blijft je altijd bij. Maar ik vond dat ik niet zo'n goede wedstrijd speelde." Jong en toch kritisch op zichzelf. Zelfreflectie kenmerkt de echte toppers! 

       

Fa. J. Buitenhuis & Zn.
Elsa’s Café
Primera
Sleutelcentrum
Ton Hagedoorn