ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

SIXENTOERNOOI 2017 was super GESLAAGD!

12.06.17 00:56
Categorie: Wedstrijdverslag, Alg. Seizoen 16/17, Jeugd Seizoen 16/17

Door: Herman Boeker, webredacteur

Sixentoernooi 2017 was super GESLAAGD

Zaterdag 10 juni 2017

Hoe de ochtend al begon met een zacht windje en zonneschijn, en een heerlijk aangename temperatuur, beter kon niet. Ieder team, iedere speler, elke medewerker had er veel zin in om er een voetbalfeest van te maken. De organisatoren Mark, Fabian en Bas hadden een gaaf wedstrijdprogramma samengesteld, waarbij elk team minstens vijf wedstrijden ging spelen, met rustmomenten natuurlijk. Op het bordes zaten wij, al weer enkele jaren: Dick achter de kassa om consumptiebonnen te verkopen, Kees en ik om het wedstrijdprogramma te leiden en de scores bij te houden. 

Er waren 10 rondes van gemiddeld acht wedstrijden. Na elke wedstrijd was er 5 minuten wisseltijd: scheidsrechters moesten uitslagen melden, en nieuwe scheidsen kwamen om een fluit en bal op te halen. Dus in die vijf minuten kwamen er 16 personen aan het tafeltje van Kees en mij. En toch begon elke wedstrijd precies op tijd. Geen minuut uitgelopen. Dat kwam vooral, doordat alle deelnemers van het goede verloop van ons toernooi wisten. Opvallend was ook, dat slechts 5 van de 80 wedstrijden in een gelijkspel eindigden. Het was winnen en verliezen.

Na de 10 rondes kwamen er nog finales bij de prestatie- en recreatiepoules. De twee jeugdpoules hadden vijf wedstrijden gespeeld, dus konden wij snel de stand opmaken. Vanaf half vier kon elk team de sate ophalen, met brood en saus. Ook was er fruit, gratis, op ons clubhuispleintje.

Op twee moppertjes na viel er geen onverogen woord. Het werd een echt voetbal-familiefeest, waarbij na afloop veel deelnemers en vrienden lang nableven in de heerlijke avondzon. De keukenprinsen Wim en Roel zorgden de hele dag voor drankjes en hapjes, en Jaap was weer in prima vorm als onze materiaalman. Ook dank aan onze twee Ehbo-ers. Niet te vergeten Wouter de Vries, die uit Stadskanaal over kwam om 8 wedstrijden te fluiten. Het grootste compliment gaat naar alle deelnemers: die hebben voor een uitgelezen voetbaldag gezorgd, qua sfeer en sportiviteit.

De eindstanden:

JONGSTE JEUGD: 1. Tikkie Takkie  2. Geuzen Zonen   3.  Dreagons

OUDERE JEUGD:  1. Vliegende Hollander  2.  FC Jantje  3.  Blue Bears

RECREATIE: 1  Putten 2   2. Wyfi's   3. Geuzen West

PRESTATIE:  1. Puppy United  2. Ferry's Flamingo's  3.  Kastoes

Sommige jeugdteams waren helaas al vertrokken voordat de prijsuitreiking plaats vond.

Wat een dag. Volgend jaar weer, misschien met wat meer teams, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd. 

OPROEP: Onze fotoredacteur Rene zal een fotogalerij samenstellen van het toernooi. Heb jij foto's gemaakt,die jij erbij geplaatst wil hebben, stuur ze op naar de redactie.

OPROEP: Hoe heb jij ons Sixen-toernooi ervaren?, mail het ons.

Ons mailadres is: redactie[EMAIL BESCHERMD />]@[EMAIL BESCHERMD />]geumid.nl. 

Fa. J. Buitenhuis & Zn.
Elsa’s Café
Primera
Sleutelcentrum
Ton Hagedoorn