ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

Spannende wedstrijd van Zaterdag 2 met een super goal

10.02.18 22:40

Door: Herman Boeker, webredacteur

GeuzenMiddenmeer 2 – Ankaraspor 2 7 – 4 (5 – 0)

Zaterdag 10 februari 2018

De zon scheen, het windje was matig, dus besloot ik om weer eens naar mijn oude en vertrouwde club te gaan om naar Zaterdag 2 te kijken, in de hoop dat er ook een paar oude maten zouden zijn, dat maakt het kijken nog leuker en je hoort nog eens wat. Maar neen, ik was de enige toeschouwer, in de eerste helft.

Bij een team van Ankaraspor denk je al gauw, dat er vooral landgenoten van Turkse afkomst in spelen. Niet bij dit team. Deze jongens vormen een vriendenteam en zochten een club, waarbij zij weinig contributie hoefden te betalen. 

De eerste helft was verbluffend: GM speelde zeer georganiseerd, verdedigde prima, blokte waar nodig, en zocht de aanval op, en ondersteunde elkaar waar nodig. Ankaraspor had best slimme aanvallers, maar hun verdediging was niet attent die eerste helft. Na 20 minuten scoorde GM de 1-0 en tien minuten later stond al de 4 – 0 op ons scorebord, vooral door het geklungel van de tegenstanders in hun achterhoede. De 5- 0 werd gemaakt uit een penalty: een tegenstander viel net voor de doellijn en hield de bal tegen met zijn handen: rood, helaas.

Fabian maakte een heuse hattrick, klasse!

Met 5 – 0 de rust ingaan! Ik zei al tegen de jongens: ik zal echt in ons archief moeten duiken om eerder zo’n ruststand tegen te zullen komen.

In de kantine kreeg ik een heerlijk kopje espresso van Karen. Zij is aan staar geholpen, wat ze zelf eerst niet eens door had dat zij daaraan leed, wel haar opticien, gelukkig, en ze hoeft geen bril meer te dragen, en ziet er plots zeker tien jaar jonger uit. 

Nou die tweede helft. Een voetbalwet is: zorg dat je in de eerste helft met bv 3-0 voorstaat, maar niet 5-0: want dan zakt de euforie samen met de thee in de rust in je benen. Dan denk je: dat varkentje is al gewassen. De tegenstander baalt altijd als een stekker bij 0-5, die denkt: in de tweede helft laten wij zien, dat 0-5 niet terecht is, die gaat er voor 100% tegenaan, zelfs met 10 man. En zo gebeurde het.

GM stond bij het begin van de tweede helft euforisch dronken op het veld, terwijl Ankaraspor hoog gemotiveerd, gepassioneerd en topfit in de startblokken stond. Was de eerste helft voor GM, dan was de tweede helft voor Ankaraspor. Met hun 10-en scoorden zij de 5-1, 5-2, 5-3, 5-4. Bij GM  was er geen sprake meer van georganiseerd spel, er werd maar wat aangemodderd. Tja, spelers denken dan: er moet toch wel heel wat gebeuren om met 5 nul voor, de wedtrijd te verliezen. 

De tweede helft bekeek ik vanaf ons bordes en ik werd snel gezelschap gehouden door een jonge dame, van wie de partner bij Ankaraspor speelde. Heel gezellig, en zij had verstand van het spel.

Een gelijkspel vonden wij terecht, maar, tien minuten voor tijd kwamen de GM-aanvallers eindelijk weer eens serieus voor het doel en werd de 6-4 gescoord. De overigens goed leidende scheids had toen moeten affluiten, want de spelers werden vermoeid en geagiteerd. Er ontstonden wat relletjes, die gelukkig snel in de kiem gesmoord werden.

Aan de andere kant goed dat de scheids niet had afgefloten, want pal voor tijd kreeg Robin de kans om het weergaloze doelpunt van Marco van Basten uit 1988, Robin was toen 10, en die actie staat in zijn geheugen gebeiteld, te imiteren. Robin stond ook op rechts, kreeg de bal, ging naar de achterlijn, zette voor, en met een krul verdween de bal achter de keeper. WAT EEN GOAL! 

Na het eindsignaal was het weer pais en vree tussen alle spelers.

Eindstand 7 – 4. Ik heb weer eens genoten van onze Zaterdag 2 en zal ze de komende tijd weer blijven aanmoedigen, desnoods in mijn eentje.

Fa. J. Buitenhuis & Zn.
Elsa’s Café
Primera
Sleutelcentrum
Ton Hagedoorn