ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

Stagiair Nardi over een geslaagd WINter Football Event 2018…

14.05.18 23:02

Door: Nardi van Leeuwen

“Het jeugdbestuur en de technische commissie willen meer jeugdvoetbalevenementen.” Met deze stelling begon GeuzenMiddenmeer in 2015 met de jaarlijkse organisatie van vier jeugdvoetbalevenementen. Met succes!

Elk jaar tijdens de voorjaars-, zomer- en najaarsvakantie komen tussen de 60-80 kinderen met plezier bij GeuzenMiddenmeer voetballen. Het is altijd de eerste week van de vakantie en in de zomer ook de laatste week. Het voor- en najaars voetbalevenement duurt 2 dagen en het zomerevenement twee keer 3 dagen. Amsterdam-Oost is er inmiddels aan gewend geraakt: zowel vaste deelnemers als nieuwe deelnemers voetballen mee.

Een vaste kern in de staf organiseert het evenement ruim van tevoren. Hoofd opleidingen Rob Overkleeft heeft samen met Roel Koelman de totale coördinatie. Technisch coördinator onderbouw Carlos Alarcón Vidal houdt het veldoverzicht samen met Muriël Leter. Wim de Hair en Kees Zijp runnen de kantine en organisatie binnen het clubhuis. Allemaal vaste krachten die al jaren de club helpen - betaald of vrijwillig. De meeste trainers zijn ervaren en als je wat minder ervaring hebt, word je gekoppeld aan een ervaren trainer. 

Het loopt soepel. Sinds een jaar is er zelfs een professionele samenwerking met voetbalclub FC Utrecht. Deze club komt tijdens de GeuzenMiddenmeer Clubvoetbaldagen een dag trainen en scouten! De deelnemers vinden het allemaal prachtig en voetballen met veel plezier. Het zijn jongens en meisjes van 6 tot 13 jaar die in Amsterdam wonen. Iedereen mag meedoen. De prijs voor het evenement is ook expres lager dan andere clubs in rekening brengen. Dit om ook allemaal mee te kunnen doen.

Het WINter Football Event 2018 in de voorjaarsvakantie is twee dagen voetbalplezier en ook spel. De spelletjes zijn gericht op sport, zoals een quiz of video. Echt heel gezellig.

De groepen werden verdeeld en onder leiding van een deskundige FC Utrecht-trainer en trainers van GeuzenMiddenmeer werden ’s morgens in een circuitvorm allerlei voetbalvormen gedaan. Het was berekoud, maar de deelnemers hadden er niet minder plezier om en leefden zich uit. Moe en voldaan werden de kids aan het eind van de dag door hun ouders opgehaald.

Vol verwachting naar de tweede dag met allerlei voetbalattracties, een voetbalbingo, voetbalquiz en afsluitend een doelschietfinale. Deze tweede dag was iedereen nu goed voorbereid op de kou. Na de prijsuitreiking gingen alle kinderen met hun ouders weer huiswaarts. 

Nog een keer nagenieten?

Dat kan! We hebben mooie foto’s en video’s gemaakt. Die vind je hier.

Er zijn altijd genoeg trainers bij, maar wil je ook een voetbalevent meemaken als trainer (beginnend of ervaren) of als stagiair? Dan kun je je aanmelden bij Rob Overkleeft op de club of via gmmhjo[EMAIL BESCHERMD />]@[EMAIL BESCHERMD />]hotmail.nl 

Nardi van Leeuwen, stagiair

Fa. J. Buitenhuis & Zn.
Elsa’s Café
Primera
Sleutelcentrum
Ton Hagedoorn