ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

Veteranen 45+2 hadden twee helften de wind niet mee

31.10.17 21:53
Categorie: Wedstrijdverslag, Alg. Seizoen 17/18, Za Ve2 45+ Seizoen 17/18

Door: Cees Neering

DVC Buiksloot Ve45+3 – GeuzenMiddenmeer Ve45+2 (3-0) 4-2

Zaterdag 28 oktober 2017

GeuzenMiddenmeer heeft zaterdag een flinke nederlaag geleden. Op sportpark Banne Buiksloot verloren de veteranen uit de Watergraafsmeer met 4-2 van DVC Buiksloot. De ploegen gingen rusten met een 3-0 voorsprong voor Buiksloot. Pas na de theepauze wisten Alfred Niehaus en Jeroen de Roo slechts twee van de legio kansen te verzilveren.

Behalve de tweede helft hadden de bezoekers de wind letterlijk beslist niet mee afgelopen zaterdag. Het betere spel, de meeste kansen, maar een bedroevend resultaat. 

De inleiding tot het duel ging ook al met horten en stoten. Arjon Vonk, die graag wilde spelen, werd afgebeld. André Hopp, die wel voor een helft stond opgesteld, vond het niet de moeite waard om af te reizen en liet zijn team in de steek. De twee mannen hadden gerust onderling kunnen wisselen. Drie reserves is in deze competitie geen sinecure en dat bleek ook wel. Bij het warm lopen kreeg Jacques Groen last van een spierblessure en daardoor bleef er nog maar één fitte invaller, Guido Kerkhoff, over. Die kon al voor rust opdraven toen Wim de Hair hinkebenend het veld verliet. 

GeuzenMiddenmeer begon goed aan het duel. Jap Verburg passeerde op de linkerflank met een vloeiende beweging zijn directe tegenstander en gaf een fraaie voorzet op Jeroen de Roo. De spits stond op de goede plek, maar kon de bal niet controleren. Het eerste wapenfeit van Buiksloot was een afzwaaiende bal uit een vrije trap die toevallig boven op de lat terecht kwam.

Er volgde een sterke fase van de bezoekers. Wouter van Bergen profiteerde van de enorme ruimte op de linkerflank. De ene keer stond hij aan de basis van een aanval en de andere keer was hij zelf dichtbij een treffer. Hij zag een hard schot op aangeven van Jeroen de Roo, met moeite door de keeper weggetikt. Precies voor de voeten van Jörgen Rietveld die de bal in de rebound in het zijnet schoot. Ook Simon Pen deelde in de malaise en kreeg bij een afstandsschot geen vaart achter de bal. “Goede terugspeelbal ”klonk het spottend uit de mond van Mustapha Mouzouni. Buiksloot speelde met een vrij lange snelle spits. Je zou dus verwachten dat een speler van gelijke lengte de man opzoekt bij dode spelmomenten, zoals een corner. Dat gebeurde niet met de 1-0 via een kopbal tot gevolg. Kort daarna werd het 2-0. Teun Lagas leed balverlies aan de snelle spits die gelijk besloot in volle spurt het vijandelijke doel op te zoeken: 2- 0. Die stand had makkelijk recht getrokken kunnen worden met het trio kansen die daarop volgden. Simon Pen bediende Jörgen Rietveld op maat. De aanvaller nam onvoldoende rust om de bal aan te nemen en binnen te schieten. Nu dwarrelde de bal langs het doel. Nadat Jap Verburg de bal op aangeven van Alfred Niehaus hard had over geschoten, werd Jörgen Rietveld opnieuw in stelling gebracht. Een fraaie indraaiende voorzet van Jeroen de Roo kopte hij precies in de richting van de keeper. Kees Steeman, de keeper aan de andere kant, kreeg het te kwaad vanwege het constante geroep “keeeeeeper” als er weer een speler van Buiksloot doorbrak. In bepaalde situaties is het niet erg om “keeper” te roepen. Bijvoorbeeld als de laatste man de bal laat lopen en er onduidelijkheid ontstaat wie voor de bal moet gaan. Maar, nu werkte het contra en sloop er een grote mate van onzekerheid in het spel van de doelman. Opnieuw balverlies; dit keer van routinier Simon Pen, leidde de derde treffer in. Dit keer was er geen houden aan en kon de lange spits opnieuw scoren. 

Zonder de gebrouilleerde keeper Kees Steeman, die buiten de kleedkamer moest bekoelen, probeerde Roel Koelman de mannen met een positieve speech klaar te stomen voor de tweede helft. “Dit potje hoeven jullie niet te verliezen, want jullie zijn beter”. Eenmaal klaar nam Teun Lagas het woord over en opperde op zijn plat Haags dat we de tegenstander maar eens moesten “opstoren”. 

De wonderbaarlijke genezing van Jacques Groen gaf Jap Verburg wat rust. Niet voor lang, want na een minuut of tien spelen gaf Jacques het alweer op, dit keer met een opspelende hamstring. 

Met de wind mee waagde Ton Cusell een schot van afstand. De bal kon maar net door de keeper gestopt worden. Een snelle counter van Buiksloot maakte aan alle illusies een einde. Op randje buitenspel vertrok een aanvaller die zich de kans niet liet ontgaan: 4-0. 

Pas daarna wist Alfred Niehaus tegen te scoren op aangeven van Jörgen Rietveld en opvallend, niet eens met het hoofd. Het bleef kansen regenen voor de bezoekers. Guido Kerkhof schoot op aangeven van Jeroen de Roo hard tegen de keeper op en Alfred Niehaus kopte de bal op aangeven van Jörgen Rietveld naast. Jeroen de Roo, die beslist zijn dag niet had en constant gevolgd en belaagd werd, wist goed doorzettend de bal over de keeper in het doel te lepelen 4-2. Het bleef kansen regenen en de keer dat Jörgen Rietveld vlakbij een doelpunt was, werd hij genadeloos met een bodycheck, pingelwaardig, gevloerd. Maar ook op aangeven van Frits Brinkman wist de hardwerkende aanvaller niet te scoren. Laatste wapenfeit van de onfortuinlijke bezoekers was een hard schot van Alfred Niehaus naast het doel. 

Met groot respect bedankten de Watergraafsmeerders tegenstander Fred Los voor zijn deelname aan de wedstrijd. De 82-jarige reageerde goed bij de pinken op de actualiteit: “Leeftijdgenoot Hans Kraai Sr. ligt straks al onder de zoden, terwijl ik nog lekker elke week mijn speelminuten meepak”. 

En ach ja, daar gaat het toch eigenlijk ook om. Gewoon met zijn allen lekker een balletje trappen en na afloop in de kantine actuele en onnozele onderwerpen bespreken zoals “#Me too” en Marqt met een “q”. Onder het genot van een biertje en zakjes chips werd er over en weer lekker gedold. Zeker toen Jörgen Rietveld druk bellend vroeg: “welke tram rijdt er over de Middenweg en bij welke halte moet mijn gast uitstappen?”. “Polderweg” klonk het in koor, maar als je een gevatte conducteur hebt, dan wordt het: bij “Politiebureau Ruk en Pluk”, verwijzend naar het excentrieke café in de Linnaeusstraat.

Fa. J. Buitenhuis & Zn.
Elsa’s Café
Primera
Sleutelcentrum
Ton Hagedoorn