ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

Wim de Hair, kantinemanager, een profiel

10.05.16 00:37
Categorie: Het GM Interview, Interview, Alg. Seizoen 15/16, Za Ve2 Seizoen 15/16

Door: Herman Boeker, redacteur

Profiel Wim de Hair, kantinemanager

Wij ontmoeten elkaar in mijn woonkamer, het was helaas te koud om buiten te zitten. Wim is geboren en getogen in Venlo, maar gek genoeg hoor je daar niets van als je met hem praat; geen enkele zachte 'g' komt tot mij.

Na de middelbare school ging Wim naar de School voor Journalistiek in Utrecht en daarna kwam hij als jong broekie terecht bij het dagblad Trouw in Amsterdam, waar hij 35 jaar heeft gewerkt, de laatste 10 jaar als eindredacteur Sport. Toen hij 57 was, een reorganisatie was aan de gang bij de dagbladen in 2010, koos hij voor een vervroegd uittreden.

In zijn jonge jaren heeft hij bij een club in Venlo gevoetbald, maar via een goede vriend kwam hij in 1978 bij Wilskracht SNL terecht, later Middenmeer en vanaf 1997 GeuzenMiddenmeer.

Hij speelt in Veteranen 45+3, een team waarbij de spelers zeer hecht bij elkaar betrokken zijn, al vele jaren lang. Wim is vader van twee dochters.

Je hebt vele jaren gevoetbald, zeg maar geconsumeerd van de club. Hoe komt het, dat jij opeens actief medewerker bent geworden?

Met een aantal (ex-)veteranen hebben wij vaak een lange derde helft, waar niet alleen geroddeld wordt, maar ook serieuze gesprekken worden gevoerd. Wij constateerden dat de club bestond uit veel eilandjes en wilden dat gaan doorbreken via een Denktank, waarin alle geledingen van de club waren vertegenwoordigd. Wij hadden een aantal speerpunten benoemd, waaronder de kantine. Voor de kantinemedewerkers was een profiel opgesteld, en daar bleek ik in te passen. Hoewel ik geen echte banden met de horeca heb, kan ik wel organiseren en inkopen. Ik ben een doener en wil het graag mensen naar de zin maken.

Dus ben ik in 2014 de inkoper en organisator van de kantine geworden, met hulp van de andere kantinemedewerkers natuurlijk.

Je hebt er nu bijna twee jaar opzitten, hoe heb je die ervaren?

Ik vind het een prima uitdaging, ik kom met veel mensen in contact. Ik probeer samen met anderen leden te activeren om meer voor onze club te doen. Er zit zoveel kennis onder de mensen, die moet geactiveerd worden. Zoals je zegt: een beetje clubliefde afdwingen, meer saamhorigheid en de club vooruitstuwen!

Door de week ben ik minstens 10 uur bezig voor de kantine, in het weekeinde kunnen er wel eens enkele uurtjes bijkomen. In de kantine wordt er weinig troep achtergelaten, dit in tegenstelling tot buiten het clubgebouw, daar is het vaak een rotzooi! Al zal dat niet alleen door onze leden zijn veroorzaakt, toch kan iedereen even een handje uitsteken, toch? De club zijn wijzelf!

De kantinediensten: ouders van jeugdleden vervullen die prima in, niets om over te klagen. Maar er zijn seniorenteams, die gewoon wegblijven van hun kantinedienst.

Misschien moeten die seniorenteams ook maar van onze club wegblijven?

Daar zeg je wat.

Mijn laatste vraag over jouw kantine-besognes: heb je nog wensen?

Het zou mooi zijn, als wij nog veel meer leden kunnen activeren tot club-bezigheden. Dat bijvoorbeeld de kantine de hele week open kan zijn, bevolkt door medewerkers.

En quizavonden of kaartavonden lijken mij prima.

Wij zijn wel bezig om gezonder kantinevoedsel te gaan verkopen, bijvoorbeeld soep langs de lijn en snackgroenten. Deze trend wil ik graag doorzetten.

Trouwens, sinds kort hebben wij een nieuwe koffie- en chocomelautomaat, een nieuwe kassa, een pinapparaat, dus we zijn wel actief. Ook met de verdere inrichting van de kantine zijn we bezig.

Nu wat korte vraagjes om jouw profiel af te ronden.

Wat is/zijn jouw favoriete winkel(s)?

De Linnaeus Boekwinkel, Albert Heijn, maar verder doe ik niet zo veel aan fysiek winkelen.

Jouw café/restaurant?

Mijn vrouw en ik laten ons graag verrassen. Maar hier in de buurt: Elsa's, Mojo, La Vallade, Plancius.

Bioscoop of theater?

Meer naar theater dan naar de bioscoop. Wij zijn vrienden van de Kleine Komedie en bezoeken elk jaar enige voorstellingen, recent nog van de Limburgse bard Gé Reijnders. Favoriete concerten: De Dijk en Trio Bier (elke 3e zaterdag in de KHL-kantine).

Mooiste/beste film of voorstelling?

Ik was erg onder de indruk van mijn eerste kennismaking met Neerlands Hoop (Freek de Jonge en Bram Vermeulen). Snoeihard cabaret in combinatie met popmuziek.

Stones of Beatles?

Beatles want veelzijdiger, maar ik dans graag op de Stones.

Beste album ooit?

Sgt Pepper's van de Beatles.

Favoriete auteur, boek?

Jan Wolkers met Turks Fruit.

TV?

DWDD, Nieuwsuur, series op Netflix.

Lekkerste maaltijd?

Stamppotten, ik maak ze zelf.

Mooiste plek in Amsterdam?

Ik hou van parken, vooral het Vondelpark en park Frankendael.

Liefste vakantieland?

Pas laat ontdekt: Italië, en daar vooral Toscane. Onvoorstelbaar mooi, geen woorden voor.

Amsterdam is voor mij......

VRIJHEID!

De traditionele laatste vraag: met wie zou jij op een onbewoond eiland willen zitten, en je mag niet je geliefde noemen!

Dan wordt het Herman Brusselmans. Die heeft zoveel humor, dat verveelt nooit.

Dit gesprek had ik op vrijdag 29 april 2016 met Wim. Om 15.40 zegt hij snel gedag, want hij moet nog inkopen gaan doen voor de kantine. Op Koningsdag was de leverancier niet langsgekomen, vandaar.

Op zaterdag 30 april kwam ik bij de club langs, want benieuwd naar de nieuwe koffiemachine. Van barvrouwe Karen kreeg ik een prima espresso.

Fa. J. Buitenhuis & Zn.
Elsa’s Café
Primera
Sleutelcentrum
Ton Hagedoorn