ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

Zinderende overwinning Zaterdag 2, herziene versie

09.04.18 18:10
Categorie: Wedstrijdverslag, Heren 2 Zaterdag

Door: Herman Boeker, webredacteur

GM Zaterdag 2 - Jos Wgm 2 2 - 1 (0 - 0)

Zaterdag 7 april 2018

Koploper Jos Wgm kwam op bezoek en die had er alle baat bij om de drie punten te pakken om zodoende koploper te blijven. Wartburgia hijgt hen in de nek. Onze Zaterdag 2 wilde alleen maar winnen om het slechte begin van de tweede periode goed te maken en zo hoog mogelijk te eindigen.

De eerste helft

Door een ruzie met een parkeerautomaat, die weigerde mee te werken, kwam ik enkele minuten later na het begin van de wedstrijd aan. Op het veld was de strijd al losgebarsten. Jos Wgm opende furieus met goede combinaties en aanvallen. Onze spelers waren hierdoor in eerste instantie overweldigd, maar kregen al snel door hoe de tegenstander te bestrijden, namelijk met de zelfde middelen: combineren, balbezit en de aanval opzoeken. Jos Wgm was gevaarlijker, kwam dichter bij en in de zestien, maar verzuimde het af te maken. Onze verdediging en middenlinie functioneerden naar behoren, maar onze aanvallen strandden vaak in hopeloze pogingen.

Het was spannend: wie het eerst gaat scoren, zal de wedstrijd winnen, zo dachten wij op de bank. Er waren gelukkig nog enkele vaste supporters gekomen: Peter, Leendert, Peter, Eduard en Loes. En de vrouw van Michel met dochter Maud.

De tweede helft

Jos Wgm ging de druk op onze defensie opvoeren, want er moest gewonnen worden. Ondanks het zeer aangename lenteweer met een twintig graden gooiden alle veldspelers al hun energie in het spel. Helaas, het kon niet uitblijven: Jos Wgm maakte de 0 – 1, gezien het spelbeeld terecht. Wij dachten: het wordt een gelopen race voor de tegenstander, zeg maar een Niki Terpstra in Vlaanderen. De GeuzenMiddenmeerders waren het niet met onze overdenking eens en gingen met volle inzet op jacht naar de gelijkmaker. Zo’n wedstrijd was het, beide teams wilden winnen. Prima combinaties, lange ballen over de breedte, aanvallen. Toch ontstonden er links en rechts in het doelgebied van die krioelige opeenhoping van spelers, waarbij de aanvallers willen scoren en de verdedigers de bal zo ver mogelijk willen wegtrappen. En het lukt ze dan allen niet. Goed voor de spanning en de amusementswaarde voor de toeschouwers.

In zo’n krioelige mierenhoopvergadering voor het doel van Jos Wgm wist Sander toch het laatste tikkie te geven: 1 – 1. Bij de tegenstander zakte de moed wat in de schoenen, terwijl onze jongens een extra stimulans kregen en met inzet, wilskracht en overtuiging gingen jagen op nog een doelpunt. Dat lukte, eigenlijk weer in zo een met spelers volgestouwde zestien meter, een tikkie een takkie, en tenslotte schoot Fabian met zijn wreef de bal een zes meter omhoog, met veel onbedoeld effect, alle spelers keken de bal na, die precies onder de doellat en achter de keeper in het doelnet verdween: 2 – 1. Dit doelpunt mag beschreven worden als een van de meest merkwaardige goals uit de geschiedenis van Zaterdag 2.

Met al hun overgebleven energie probeerde Jos Wgm tenminste 1 punt mee te pakken, maar onze achterhoede bleef zeer attent. Er zat zelfs een 3 – 1 aan te komen, toen Frank een vrije trap mocht nemen van 20 meter afstand, er was geen muurtje geformeerd, dus hij poeierde a la Ronald Koeman recht op het doel. De keeper zag dat aankomen en stompte de bal weg. “Daarom wil ik geen muurtje”, zei hij na afloop tegen Frank.

Epiloog

Wij hebben genoten van deze wedstrijd. Hoewel er voor Jos Wgm veel meer op het spel stond dan voor GeuzenMiddenmeer, bleef het bijna voor 100% een faire wedstrijd, waarbij respect voor elkaar de boventoon voerde, met dank aan de scheids. Een visitekaartje voor het voetbal, dankzij alle spelers.

De uitslagen: door een technisch probleem krijg je de uitslagen en standen niet op ons web. Ga dan naar www.voetbal.nl. 

Jos Wgm staat nu 1 punt achter op Wartburgia, GeuzenMiddenmeer doet mee voor een plaats in de subtop. Zaterdag 21 april staat de derby Zaterdag 2 tegen Fortius op het programma. Kijken dus.

Fa. J. Buitenhuis & Zn.
Elsa’s Café
Primera
Sleutelcentrum
Ton Hagedoorn