ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

Een eerlijke puntendeling, bestaat dat? Ja, bij V45+2

01.05.18 17:01
Categorie: Wedstrijdverslag, Veteranen 2 45+ Zaterdag, Alg. Seizoen 17/18

Door: Cees Neering

GeuzenMiddenmeer 45+2 – Overamstel 45+1 (3-0) 3-3

Zaterdag 28 april 2018

GeuzenMiddenmeer is er niet in geslaagd om van een lager geklasseerde tegenstander te winnen. De thuisclub kwam tegen de nummer tien op de ranglijst niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Vanwege de voorjaarsvakantie ontbraken vijf vaste krachten, inclusief keeper Kees Steeman en daardoor moest aanvoerder Frits Brinkman een beroep doen op twee spelers in ruste Rob Krijt en Arjon Vonk. In de eerste helft merkten de supporters geen verschil en zagen ze het vloeiende combinatiespel van de afgelopen week weer terug wat resulteerde in een 3-0 voorsprong voor de thuisploeg. Na de theepauze brak het gebrek aan wedstrijdritme bij het duo gastspelers op en wist Overamstel met slechts tien spelers de stand gelijk te trekken. Door na die gelijkmaker gas terug te nemen verzuimden de bezoekers GeuzenMiddenmeer de genadeklap uit te delen.

Voorbereiding

De voorbereiding op de wedstrijd was verre van ideaal. De Koningsnacht en dag eisten vanwege een flinke alcoholconsumptie zijn tol. Sommige spelers haalden daardoor beslist niet het niveau van de afgelopen weken. En daar kwamen in de ochtend ook nog eens van die odieuze appjes bij van absente vakantiegangers uit alle hoeken van Nederland en Europa al dan niet voorzien van prenten. En met van die teksten als “pak de punten heren” en “go boys go” met de groeten uit…. Daarbij werd de druk ook nog eens flink opgevoerd met termen als “wordt een walk over”, “pak de punten heren`, tot “maak ze gek”. Kees Steeman verzocht vooral de nul te houden, zodat GeuzenMiddenmeer kon blijven wedijveren met Wartburgia om de minst gepasseerde verdediging. 

Mustapha Mouzouni werd tegen zichzelf in bescherming genomen en mocht beslist niet onder de lat plaatsnemen. De geblesseerde Simon Pen wilde het keepersprobleem wel oplossen en meldde zich met keeperstricot en handschoenen voor de warming up. Tijdens het inschieten vlogen bijna alle ballen in het doel en kwam Simon tot de conclusie dat hij voor het keepersvak niet in de wieg was gelegd. Opgelucht droeg hij zijn plek over aan vrijwilliger Jacques Groen.

Joop van leeuwen

Ter nagedachtenis aan de deze week overleden Overamstel coryfee Joop van Leeuwen hielden beide teams een minuut stilte rond de middencirkel. 

De wind in de rug

De wind in de rug gaf de thuisclub wat voordeel en zeker in de achtste minuut toen Frits Brinkman met een weergaloze lob de keeper verschalkte. Wim de Hair riep toen de bal nog onderweg was “jammer Frits” en zag tot zijn plezier dat hij de aanvoerder kon feliciteren. De druk van GeuzenMiddenmeer was groot en resulteerde in een aantal corners, maar hoe de bal ook met een fraaie curve werd voorgezet het lukte niet de kopsterke spelers te bereiken. Collectief jagen leidde de tweede treffer in en André Hop kon het doelpunt op zijn naam zetten. De belangrijkste redding van keeper Jacques Groen was het overtikken van de bal uit een vrije trap voor Overamstel. Daarna had Arjon Vonk nog kunnen scoren, maar hij was iets te vlug met zijn schot. Even later stond hij met een voorassist aan de basis van het derde doelpunt. Hij stuurde Rob krijt de diepte in die op zijn beurt André Hop in stelling bracht 3-0. Een stevige, maar faire ingreep van Ton Cusell in het eigen strafschopgebied leidde tot wat discussie over wel, of geen penalty. Je moet altijd voorzichtig zijn met dit soort acties, want voor je het weet ligt de bal op de stip.

Kantelen

Na de rust kantelde de wedstrijd en begon Overamstel aan een offensief. Rob Krijt en Arjon Vonk kwamen duidelijk ritme tekort en omdat Ton Cusell niet verder kon spelen nam Ronald Suerink zijn plaats op de voorstopperspositie in. De druk van Overamstel nam met de minuut toe wat resulteerde in een flink aantal corners. Jacques Groen hield al grabbelend en graaiend zijn doel schoon, maar een tegentreffer kon met deze druk niet uitblijven. Een fraaie combinatie over de as van het veld leverde een doelpunt op. In een ongekende versnelling stoomde de laatste man van Overamstel op, hij kaatste met een van zijn aanvallers, kreeg de bal in de loop weer terug en rondde met een hard schot doeltreffend af. Na dat doelpunt vertrok een van de middenvelders van Overamstel en bleven er voor het resterende half uur negen veldspelers en een keeper over. Ondanks die minderheid bleef Overamstel de aanval zoeken. Over rechts kon een van de Overamstel-spelers ongehinderd oprukken en ook nog eens fraai voorzetten. Met het hoofd kopte zijn mee opgekomen aanvaller de bal hard in het doel. Het werd nog erger voor de thuisploeg toen Rob Krijt voorlangs zijn man kruiste en hem haakte in het strafschopgebied. 

Aan het nemen van de toegekende penalty ging het nodige gesteggel vooraf, maar uiteindelijk werd de bal door de veteraan met de meeste credits raak geschoten. Terwijl GeuzenMiddenmeer rijp was voor een definitief KO liet Overamstel de teugels vieren. GeuzenMiddenmeer kroop door het oog van de naald toen een van de Overamstel veteranen de bal rakelings voor het doel langs schoot. Ook GeuzenMiddenmeer kreeg in de slotfase goede kansen om alsnog de drie punten binnen te halen. Zowel Alfred Niehaus als Ronald Suerink konden koppend niet de juiste richting aan de bal geven. De puntendeling was voor het veerkrachtige Overamstel meer dan verdiend 

De bezoekers vierden de puntendeling als een overwinning. Het zwaarbevochten punt droegen ze collectief op aan Joop van Leeuwen.

Verdiend

Tijdens de nazit was de conclusie snel gemaakt. Dit Overamstel verdiende het punt en speelde een stuk beter dan in de heenwedstrijd. Opvallend was dat het merendeel van de GeuzenMiddenmeer veteranen, inclusief coach Mustapha Mouzouni, niet in de gaten hadden gehad dat Overamstel vanaf het eerste tegendoelpunt met tien man in het veld had gestaan.