ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

Onze JO12-2 beleeft een mooie seizoenstart

26.09.17 20:09
Categorie: Alg. Seizoen 17/18, Wedstrijdverslag, Jeugd Seizoen 17/18, JO12-2 Seizoen 17/18

Door: Wouter Sluiter

zaterdag 23 september, GM JO12-2 – IJburg JO12-4 : 3-1

Zaterdag was het dan eindelijk zover, de start van de nieuwe competitie. Maanden hebben de jongens er als hongerige wolven naar uit gekeken, dagenlang werd het weerbericht in de gaten gehouden maar het nieuwe seizoen was zaterdag dan eindelijk daar. Voordat de competitie begon had het team al wat warm kunnen draaien in het bekertoernooi, met wisselend succes. Het team begon het laatste vakantieweekend met een wat zure nederlaag tegen het altijd lastige AFC, om vervolgens een even knappe als verdiende overwinning te claimen tegen het sterk voor de dag komende Zuid-Oost United. Voor de competitie leverde dat geen punten op, maar het aanpassingsproces aan het grote veld en aan de nieuwe teamgenootjes werd overtuigend en vlot in gang gezet.

In het heerlijke nazomerzonnetje begon we met de volgende elf namen tegen de eerste tegenstander IJburg. Luca op doel, achterin; Syrios, Duko, Jesse & Casper, het middenveld; Timo, Tariq & Flint en voorin; Kees, Sebas Lieuwe. Als wissel begonnen; Fjodor, Bjorn en Quinten.

IJburg begon sterker aan de wedstrijd, waarbij onze jongens het vooral lastig hadden met de snelle spitsen van IJburg. Dit leidde de eerste 10 minuten tot een aantal gevaarlijke uitbraken en uiteindelijk tot de 0-1. Na een snelle combinatie door het midden kwam de spits van IJburg alleen op Luca af en maakte dat feilloos af. Na de openingsgoal kwam GM beter in de wedstrijd en mondde de wedstrijd uit in een strijd om het middenveld. Dit bleef even zo tot Quinten, die samen met Fjodor en Lieuwe na een kwartier in het veld was gekomen, de tegenstander rond de middellijn de bal ontfutselde en alleen op de keeper kon afstormen. Vervolgens liet hij de keeper kansloos met een hoog schot in de rechterhoek. 

Dit was het sein voor GM om er nog een schepje bovenop te doen en het middenveld definitief over te nemen. Het gevolg was een overtuigende serie kansen en mogelijkheden. In eerste instantie kwamen we niet echt tot gevaarlijke schoten maar 5 minuten voor rust werd Timo door Kees weggestoken in de diepte en liet vervolgens de keeper kansloos met een laag schot in de linkerbenedenhoek. Niet veel later werd Timo opnieuw de diepte ingestuurd, dit keer door Fjodor. Nu werd de bal teruggelegd op de 16-meter lijn en haalde Flint van afstand verwoestend uit, 3-1!! Een onverwachte luxe stand om thee bij te drinken, zeker omdat de wedstrijd redelijk in evenwicht was.

De 2de helft probeerde IJburg nog van alles maar onze verdediging met Fjodor, Duco, Tariq, Jesse en Syrios, gaf geen krimp. Als IJburg dan toch tot een schot kwam dan was Luca zeer balvast en kwamen er dus geen echte kansen voort uit de druk. Aan de andere kant was GM wel gevaarlijk met snelle uitbraken met nog een paar gevaarlijke kansen en schoten van oa. Sebas, Kees, Timo en Björn. Al met al een goeie start en een mooie uitslag, verdiend door goed teamwerk. Zoals de coach het zei “het geeft niet als je soms je dag niet hebt, als je er samen voor blijft strijden kan je toch een mooi resultaat behalen!"

De vliegende reporter

Doelpunten: 1-1 Quinten, 2-1 Timo, 3-1 Flint