ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

SC Overamstel VE 45+1 – GeuzenMiddenmeer VE 45+2 (1-0) 1-1

19.10.17 10:50
Categorie: Alg. Seizoen 17/18, Za Ve2 45+ Seizoen 17/18, Wedstrijdverslag

Door: Cees Neering

GeuzenMiddenmeer heeft een punt overgehouden aan de beladen uitwedstrijd bij SC Overamstel. Alleen Ton Cusell wist een van de vele kansen doeltreffend af te ronden. Door in de eerste helft onvoldoende afstand te nemen maakten de bezoekers het zichzelf onnodig moeilijk. Na rust liepen de gemoederen hoog op en profiteerde Overamstel van het wegsturen van twee kemphanen. In de fase dat beide teams met tien man speelden kregen de gastheren net dat metertje extra speelruimte op het middenveld en kon de gelijkmaker worden binnen geschoten.

Het op de been brengen van genoeg spelers leverde flink wat hoofdbrekens op. Een vijftal verkoos het buitenland boven de groene, slecht onderhouden, zanderige grasmat op sportpark Middenmeer. Arjon Vonk kon gelukkig wel van de partij zijn, net als de lichtgeblesseerde Frits Brinkman en de grieperige André Hopp. Aanvoerder Alfred Niehaus maakte het nog even spannend door te appen dat de ketting van zijn fiets eraf lag en dat hij iets later zou arriveren.

De Watergraafsmeerderby tussen SC Overamstel en GeuzenMiddenmeer maakt altijd het nodige los. Ook vandaag was de wedstrijd overladen met emotie met vooral in de tweede helft nogal wat onsportieve dieptepunten. Dat het zover kwam hadden de bezoekers vooral aan zichzelf te danken. Waren ze zorgvuldiger met de kansen omgesprongen dan hadden ze bij rust al flink voor kunnen staan. Arjon Vonk kreeg in de tiende minuut een joekel van een kans. Jörgen Rietveld zette goed door en speelde de bal altruïstisch op de mee opgekomen medespeler. In vrije positie, op enkele meters van de doellijn, wist Arjon de bal nog naast het verlaten 732 cm brede doel te schieten. Daarna kreeg André Hopp de bal cadeau van de keeper, de kerende bal verdween van zijn voet naast het doel. Vervolgens waren er kansen voor Ton Cusell, na een fraaie combinatie en Jörgen Rietveld. Beide heren schoten naast het doel. Toeschouwer Kees Zijp maakte wat amok langs de zijlijn bij een corner van Overamstel en kreeg het gelijk aan de stok met een speler van die club. Na wat oponthoud werd de corner genomen. Het afstandsschot wat uit de afgeslagen corner volgde pareerde interim keeper Jeroen van der Meer met de techniek van een volleerd doelman. Ton Cusell stond op de goede plek toen een van de Overamstel verdedigers zich verslikte in de bal. Hij profiteerde optimaal van het cadeautje door de bal venijnig langs de keeper in het doel te schieten. Een vrije trap voor Overamstel en twee kansjes voor Jörgen Rietveld leverden geen doelpunten op.

Het doemscenario waar Frits Brinkman in de rust voor waarschuwde werd in de tweede helft werkelijkheid. Vanwege de magere 0-1 voorsprong kon je er op rekenen dat de scheidsrechter meer in het voordeel van Overamstel zou fluiten, wat ook gebeurde.

Na de bespreking dook er toch een kan met een soort suikerwater op. Uitblinker Wim de Hair: “dat spul spat van mijn tandglazuur af”.

Wat er in dat suikerwater zat is niet bekend, maar zoeter werden de verhoudingen er in het veld niet op. Nog een tijd bleef GeuzenMiddenmeer de bepalende ploeg met de betere kansen. Jörgen Rietveld had beslist geen geluk in de afwerking en schoot de bal op aangeven van Alfred Niehaus naast het doel en op aangeven van Ton Cusell hard tegen de keeper op. Na die goede fase roken de spelers van Overamstel lont. Ze werden wat fanatieker, maar ook mondiger richting scheidsrechter en tegenstanders waardoor de sfeer minder plezierig werd. De scheidsrechter had het er duidelijk lastig mee en moest een paar keer corrigerend optreden. De laatste man van Overamstel maakte het regelmatig veel te bond. Toch werd er gewacht met een straf tot ook een speler van GeuzenMiddenmeer zou toehappen. Ton Cusell werd het slachtoffer en kon samen met de laatste man voor een afkoelingsperiode de dug-out opzoeken. Ronald Suerink vroeg Alfred Niehaus zich wat terug te laten zakken, zodat hij het stofzuigende werk van Ton Cusell kon overnemen. Dat deed de aanvoerder niet, met als gevolg een gat op het middenveld. Van de extra ruimte die ontstond profiteerde Overamstel goed en via een combinatie dwars door het hart van de verdediging werd met een loepzuiver schot de stand gelijk getrokken.

Via een slotoffensiefje probeerde GeuzenMiddenmeer een doelpunt te forceren. Alfred Niehaus kopte een magnifieke voorzet van Frits Brinkman hard in. De keeper was attent en keerde de bal voor de doellijn. Guido kerkhof kreeg de schrik van zijn leven toen hij op weg naar het doel ongelofelijk smerig onderuit werd geschoffeld. Nog wat beduusd: “ik moet maandag weer zorgen voor brood op de plank en dit had catastrofaal kunnen aflopen”.

Richting kleedkamer bleef het hier n daar nog wat onvriendelijk. Jammer dat mannen in de nadagen van hun carrière zo met elkaar omgaan. Voor GeuzenMiddenmeer was het reden om voor de derde helft de eigen kantine op te zoeken. Toch was de dag goed bedorven en werd zelfs het optreden van TrioBier geslachtofferd.