ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

Stijlvol afscheid van dit seizoen door Zaterdag 2

27.05.18 20:38
Categorie: Wedstrijdverslag, Alg. Seizoen 17/18, Heren 2 Zaterdag

Door: Herman Boeker

GM Zaterdag 2 – WVHEDW 8 5 – 3 (2 – 3)

Zaterdag 26 mei 2018

De eerste helft was WV sterker, vertelde mijn schoonzoon, daar ik weer eens te laat kwam aansloffen. Dus kon ik mij volledig concentreren op de tweede helft.

WV kende de tactiek van GM, namelijk flink verdedigen en via snelle uitbraken tot scoren komen. Dus ging WV  op dezelfde wijze voetballen. Je kan het copycat noemen of spelfraude, maar helaas kan je geen octrooi aanvragen op je spelwijze. GM ging nu voor de massale aanval, maar kwam niet echt gevaarlijk voor het doel, want de 16 zat potdicht met tegenstanders. De uitbraken van WV waren wel gevaarlijk, maar onze achterhoede verrichtte goed werk. Zo af en toe liet de verdediging van WV gaatjes vallen en daar aasden onze aanvallers op. Bij een zo’n actie was de keeper kansloos en opvallend: de scheids floot en wees al naar de middenstip, voordat de bal de doellijn had gepasseerd. Een staaltje van visionair fluiten.

Het spel van beide kanten bleef aantrekkelijk om te volgen. Ondanks de hitte was de inzet groot, maar ook de sportiviteit. Het is natuurlijk veel fijner om van een stadsdeel- en sportcomplexgenoot te winnen dan van een club uit bv Beverwijk. Die tegenstanders kom je nog wel eens tegen in de buurt, of op je werk, of in de kroeg. Een gelijkspel vonden wij eigenlijk wel mooi genoeg, doch niet onze spelers. Die bleven doorgaan, alsof er een promotie of degradatie aan de hand was. Ook onze doelman zweepte zijn veldspelers op. De 4 – 3 was een schlemielig doelpunt, maar ook die tellen. De 5 – 3 was echt een klassedoelpunt, aangespeeld door het midden, kappen en knallen. Was het Michel? Ik weet het niet meer. Sinds de wet op de persoonsgegevens vergeet ik namen meteen.

Het was een stijlvol afscheid van een mooi seizoen, waar GM Zaterdag 2 een aantal prima wedstrijden op de kunstgrasmat heeft gelegd, en mooi bovenin eindigde. De spelers bleven hangen, een BBQ hing in de lucht, om samen naar de finale CL te gaan kijken.

Komend seizoen ben ik er weer bij en ik wens alle leden en supporters een mooie zomer toe.