ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

Teleurstelling groot bij veteranen 45+2

12.10.17 15:38
Categorie: Wedstrijdverslag, Alg. Seizoen 17/18, Za Ve2 45+ Seizoen 17/18

Door: Cees Neering

Zaterdag 7 oktober 2017, GM 45+2 – AS’80 45+1 (0-1) 1-3;

Loungen na de wedstrijd

Al vroeg in het seizoen is GeuzenMiddenmeer zijn ongeslagen thuisstatus kwijt. Op sportpark Voorland werd van koploper AS’80 met 3-1 verloren. De bezoekers uit Almere toonden zich een kampioen waardig met strijdlustig en effectief spel. Vooral de eerste minuten kon vrijwel geen Amsterdammer de bal vast houden wat resulteerde in slordig balverlies. Al na vijf minuten leverde dat de eerste tegentreffer op. Na die treffer gingen beide ploegen gelijk op. In de tweede helft breidde AS’80 de voorsprong verder uit en liet bij een 0-3 voorsprong de teugels lichtjes vieren. Frits Brinkman profiteerde daarvan door op aangeven van Jeroen de Roo de eretreffer binnen te schieten. 

In de mail, die Frits Brinkman vrijdag voor de wedstrijd verstuurde, refereerde de ausputzer aan een nachtelijk debat met als discussiepunt een gooi naar de zo begeerde titel in de veteranencompetitie. Dat zou toch geweldig zijn om op je veteranenleeftijd nog een keer kampioen te worden. Om geen spelers voor het hoofd te stoten waagde hij zich niet aan een opstelling en vroeg iedereen voor de wedstrijd bij elkaar te komen. Die bijeenkomst voor de wedstrijd was eerder gezellig dan constructief. In minder dan drie minuten stonden de poppetjes op hun plek en ging het verder over belangrijkere zaken in het leven. Niet echt de instelling van een aanstaande kampioen, of toch eigenlijk wel. Want als je een goed gevoel hebt kun je lekker relaxed aan de wedstrijd beginnen. 

In tegenstelling tot de bezorgde appjes vooraf lag het derde veld er uitstekend bij. Ook de weergoden waren, op een enkel kort miezerbuitje voor en na de rust na, de voetbalvedetten goed gezind. 

Voorafgaand aan het duel werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis van onze Amsterdamse burgermeester Eberhard van der Laan. Alles waar de naam Eberhard voor staat "hard, stevig, sterk, dapper, moedig" ontbrak bij de Amsterdamse formatie. Het was vooral in het begin van de wedstrijd eerder laf, slap, weifelend en chaotisch. De keren dat een AS’80 speler de bal voor de voeten van een Amsterdammer wegkaapte, kon niet op een hand geteld worden. Het gevolg: de ene na de andere aanval met al na vijf minuten de eerste treffer van AS’80. Een solo dwars door het hart van de verdediging, afgerond met een strak schot van de spits spelend met nummer 9. De instelling en onkunde begon als vanouds te irriteren bij de fanatiekelingen en enkele spelers kregen de wind van voren. Dat negatief coachen eerder averechts werkt bleek ook nu weer, want het spel werd er niet beter op. Met een tackle van achteren haalde Ton Cusell een AS’80 speler onderuit. Volgens zowel de scheids- als de grensrechter was dat binnen het strafschopgebied, maar eenmaal bij de elfmeterstip overtuigde een AS’80 speler de leidsman ervan dat de overtreding al buiten het strafschopgebied werd ingezet. Dat de onbesuisde overtreding onbestraft bleef, kon er bij sommigen niet in. Na dat incident begon GeuzenMiddenmeer beter te spelen en bleven de kansen over en weer beperkt. Het eerste echte wapenfeit van GeuzenMiddenmeer kwam van de voet van Simon Pen. Hij zette zelf de aanval op, combineerde met Alfred Niehaus en schoot de bal in de richting van de kruising van het doel. Wat zacht, waardoor de keeper de bal corner kon tikken.

Nadat de spits van AS’80 een enorme kans liet liggen door de bal voor het doel langs te schieten en Frits Brinkman niet verder kwam dan een schot hoog over het doel, konden beide ploegen gaan rusten.

De 0-1 achterstand en de instelling van sommige spelers moeten de nodige frictie hebben gegeven. Niet iedereen kwam even blij de kleedkamer uit.

De tweede helft moest GeuzenMiddenmeer verder spelen zonder Ton Cusell. Wel kon de ploeg rekenen op spits Jeroen de Roo en op links nam Jap verburg zijn vertrouwde positie in ten koste van Jeroen van der Meer. Jeroen de Roo bracht met zijn stevige lichaam wat meer body mee en dat heb je echt wel nodig tegen een tegenstander als AS’80. Toch kon de thuisploeg maar moeilijk een vuist maken. Kansjes creëerde het wel, bijvoorbeeld toen Jörgen Rietveld goed wegdraaide van zijn tegenstander en op doel schoot. Ook Jeroen de Roo was dicht bij een treffer. Pas nadat AS’80 de voorsprong verder had uitgebreid tot 0-3, haalde Frits Brinkman zijn gram. Jeroen de Roo werkte zich op rechts langs zijn tegenstander en bediende de mee opgekomen ausputzer op maat. Trefzeker belandde de bal in het doel. 

De teleurstelling na afloop was behoorlijk groot. Deze nederlaag verstierde het gedroomde feestje behoorlijk en dat leverde wat venijnige reacties op over en weer. Eenmaal de douche uit was de wedstrijd snel vergeten en kon begonnen worden met de nazit in de prettige loungehoek van de kantine.