ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

Vliegende start voor Veteranen 45+2 tegen HSV'69 45+1

26.09.17 21:19
Categorie: Wedstrijdverslag, Za Ve2 45+ Seizoen 17/18, Alg. Seizoen 17/18

Door: Cees Neering

GeuzenMiddenmeer 45+2 – HSV’69 45+1 (2-1) 3-1

zaterdag 23 september

Alsmaar lege kannen

De Amsterdammers kenden een uitstekende competitiestart door de kraker tegen HSV’69 – dat vorig seizoen met drie punten méér derde op de competitieladder was - met 3-1 te winnen. De thuisploeg domineerde vrijwel de hele wedstrijd en wist op zijn tijd een gaatje te vinden in de negen man sterke verdedigingsmuur.

Een lange zomerpauze maakt de voetballer vreselijk ongeduldig, want een balletje trappen is als sensueel genot. Zeker voor de gemiddelde veteraan die in de nadagen van zijn voetbalcarrière er nog eens lekker tegenaan wil gaan. Nog dezelfde dag dat de KNVB de langverwachte competitie-indeling bekend maakte, appten de Amsterdammers, met Guido Kerkhof in een leidende rol, er driftig op los. Kadoelen en Arsenal de nummers een en twee stonden niet meer op de lijst en de grote droom om tenminste nog één keer kampioen te worden werd in vervoering gedeeld. Als die droom ooit zou moeten uitkomen dan in deze competitie wel. Frits Brinkman reageerde ook extatisch en liet per e-mail weten dat hij graag weer de startopstelling voor zijn rekening zou willen nemen. Met de humorvolle aanvulling: “Ik vraag wel om begrip bij zo’n opstelling, want zoals het spreekwoord luidt: de beste democratie heeft één leider nodig. “

Jeroen de Roo appte een week of wat geleden “mannen ik heb er zin in” en dat spatte vandaag van zijn spel af. Nog voor het fluitje voor de aftrap van de scheidsrechter verstomde joeg hij zijn tegenstanders op en zoefde hij met grote vaart langs de lijnen. Misschien iets te gretig, waardoor hij in de beginfase tot twee keer toe niet tot scoren kwam. Wel kopte hij de bal in de vijfde minuut uit een voorzet van Ton Cusell voor de voeten van naamgenoot Jeroen van der Meer, die eenvoudig de 1-0 kon aantekenen.

GeuzenMiddenmeer vergat daarna door te drukken en was onzorgvuldig in de afwerking. De automatismen zaten er nog niet goed in. Een stand van 3-0 had na een kwartier zeker niet misstaan op het scorebord. HSV, dat met een eenzame spits speelde, kwam nauwelijks over de middenlijn. In de 14e minuut echter wel en wat duw-en-trekwerk leverde een vrije trap op net buiten het zestienmetergebied. Fraai schoot de spits de bal langs de muur in het doel. Nog voor de spelers van HSV waren bekomen stond het alweer gelijk. Ook dit keer kwam de voorzet van de goed doorzettende Jeroen de Roo die de bal kopklaar op het hoofd van Alfred Niehaus deponeerde. De aanvoerder joeg de bal snoeihard tegen het net. Jeroen van der Meer kreeg nog een beste kans en zag zijn inzet door de keeper gekeerd. Kees Steeman volgde dat voorbeeld en hield aan de andere kant van het veld zijn doel met een paar mooie reddingen ook schoon.

Na rust speelde GeuzenMiddenmeer beter en drukte het HSV verder terug in de verdedigende stelling. Uitbraken blijven dan gevaarlijk en opnieuw leidde zo een rappe uitval tot een vrije trap. Dit keer kroop GeuzenMiddenmeer door het oog van de naald,omdat de bal hard op de paal belandde. Halverwege de tweede helft nam de thuisploeg definitief afstand. Ronald Suerink zette goed door stapte op de bal, maar wist desondanks Simon Pen in stelling te brengen. Met een fraaie effectvolle bal tekende de gelouterde middenvelder voor de derde treffer. In een gelijke situatie schoot Alfred Niehaus de bal over het doel. Simon Pen: “typisch Alfred: hij kan beter koppen dan schieten”. HSV probeerde nog wat te forceren. Het offensiefje leverde niet meer dan een paar ongevaarlijke corners op. De ruimte aan de andere kant werd goed benut. Simon Pen en Teun Lagas waren het dichts bij een treffer. Hun schoten ketsten af op de kruising en de lat van het doel. 

Een mooie en verdiende overwinning met hier en daar wat schoonheidsfoutjes. Vooral de organisatie achterin was soms wat chaotisch en dat kan je bij een wat gehaaidere tegenstander de kop kosten.

Roker Simon Pen zocht na de wedstrijd een wind luw bankje op aan de zijkant van de sportkantine. Ongegeneerd had hij zijn shirtje opgetrokken, zodat zijn buik de zonnestralen kon absorberen. Boven op het terras werd de vreugde, via de app, gedeeld met teamgenoten die in het buitenland hun vertier hadden. Jörgen Rietveld stuurde foto’s van mannen in lederhosen die zich door in dirndls getooide rondborstige dames gigantische pullen bier lieten serveren. Zo gigantisch dat de door Henk Prins getapte en aangereikte kannen erbij verbleekten. De door Wim de Hair geschoten selfie van een “dikkoppige Duitser” aan een zwembad sloot daar mooi bij aan en zorgde voor de nodige humorvolle reacties.