ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

Veteranen 45+2 starten weer als jonge honden na de winterstop

10.02.18 20:16
Categorie: Wedstrijdverslag, Veteranen 2 45+ Zaterdag, Alg. Seizoen 17/18

Door: Cees Neering

ASV Arsenal – GeuzenMiddenmeer (2-1) 2-6

Zaterdag 3 februari 2018

De veteranen van GeuzenMiddenmeer hebben de eerste overwinning van 2018 geboekt. 2-6 was de overtuigende uitslag uit bij Arsenal, op de sportvelden onder de rook van het Olympisch Stadion. Arsenal liet zich net als vorig jaar, vanwege kansloze verliespartijen, overplaatsen uit een te sterke competitie. De opponenten zijn aan elkaar gewaagd en eindigen al jaren in het linkerrijtje op de competitieladder. De ene keer wint Arsenal dik en de andere keer GeuzenMiddenmeer.

Vandaag waren de bezoekers op alle fronten beter en namen met de 2-6 overwinning revanche voor de exorbitante 8-4 afstraffing van afgelopen seizoen. Door de zege klimmen de mannen uit de Watergraafsmeer op naar de tweede plaats. Uitblinker Jeroen de Roo bekroonde zijn onvermoeibare inzet met een ‘vervalste’ hattrick.

FC Amsterdam

Kassa voor de gemeente Amsterdam vandaag, die voor een groot arsenaal aan auto’s flink wat penningen aan parkeergeld kon innen. Slechts het kwartet Guido Kerkhof, Teun Lagas, Kees Steeman en Cees Neering trotseerden de miezerregen en de kou op de fiets. Ook Jacques Groen deed een poging, maar strandde ter hoogte van de Makro met een lekke band en kwam toch met de auto. Voor Cees Neering riep de tocht richting Olympisch Stadion opnieuw jeugdherinneringen op van het in 1982 ter ziele gegane FC Amsterdam. De club, met de bijnaam de Lieverdjes. had het Olympisch stadion als thuisbasis. De route vanuit zijn ouderlijk huis aan de Paletstraat tot aan het Olympisch stadion over onder andere de Churchilllaan en de Stadionkade is in al die jaren nauwelijks veranderd. Vanuit de uitspanningshuisjes op de brug van de Parnassusweg vechten nog steeds twee snackbars om klandizie. Het Olympisch plein onderging wel een metamorfose. Vroeger was het een groot leeg terrein met op een eiland de Febo. Getooid in een retro shirt van de Lieverdjes stak Frits Brinkman zijn licht ontroerde ploeggenoot een hart onder de riem.

"Frits Brinkman en Cees Neering denken aan oude tijden"


Lens

Ter voorbereiding op de wedstrijd gebeurden er vreemde dingen in de kleedkamer. Eerst lag Guido Kerkhof kermend op de grond met in zijn rug een iets te grote deegroller. De bedoeling van het tafereel was zijn rug los maken. Even later kropen Ronald Suerink en Kees Steeman over de vloer op zoek naar een lens die Jap Verburg op de grond had laten vallen. 

Hinde

Tijdens het inschieten gingen de blikken regelmatig richting atletiekbaan in de hoop dat die vorig seizoen gespotte goddelijke hinde weer zou opduiken. Bij een enkeling was het gezichtsvermogen duidelijk achteruit gegaan, want het geroep “dat is er” kreeg in de groep geen bijval.

Noodrem

GeuzenMiddenmeer trok met bravoure uit de startblokken en na een fraaie actie op links van Jörgen Rietveld kreeg André Hop gelijk een dot van een kans. De spits schoot de bal over het doel. Daarna volgde een counter van Arsenal, waarbij Keeper Kees Steeman ver uit zijn goal moest komen. De spits schoot de bal tegen de schouder van de onfortuinlijke keeper aan en de scheidsrechter zag daar een handsbal in. Nog te gebrouilleerd over zijn gelijk kon de doelman niet de concentratie opbrengen om de vrije trap uit zijn doel te rossen 1-0. Niet veel later kwam Frits Brinkman in een soortgelijke situatie te staan en ook hij moest aan de noodrem trekken. Volgens Frits Brinkman bleef hij met zijn schoen in de veter van zijn tegenstander haken. Ook dit keer beperkte de scheidsrechter de schade door alleen een vrije trap toe te kennen. Voor hetzelfde geld had hij de twee overtreders van het veld gestuurd. 

Sterke periode

Het bleef bij de twee kansen voor Arsenal. Door het ruit op het middenveld met Jeroen de Roo als man achter de spitsen en Ton Cusell als controlerende middenvelder brak er een sterke periode aan. Jörgen Rietveld kreeg drie kansen op rij en zag tot zijn ontzetting een verdediger de bal precies voor zijn hoofd wegslaan. Gedecideerd schoot Jeroen de Roo de toegekende penalty in het doel. Ook de vierde keer lukte het Jörgen Rietveld niet te scoren. Dit keer kreeg hij de bal op maat van Jeroen van der Meer die de bal uit een voorzet van Frits Brinkman panklaar legde. Te gehaast verdween over het doel. Uit een corner van opnieuw Frits Brinkman kwamen de bezoekers op voorsprong. Teun Lagas kopte de bal door precies voor de rechtervoet van Jeroen van der Meer die GeuzenMiddenmeer verdiend op voorsprong zette. Van der Meer: “ik ben er zo trots op dat ik als linksbenige met mijn rechtervoet wist te scoren”.

Killing

Op slag van rust kreeg de aanvoerder van Arsenal een waas voor zijn ogen. Met twee benen schoffelde hij Jörgen Rietveld genadeloos van achteren onderuit. Een matpartij kon door snel ingrijpen van ploeggenoten worden voorkomen. De Engels sprekende scheidsrechter liet ook deze actie onbestraft en kwam in de rust met de opmerking dat een rode kaart “killing for the game” zou zijn. 

Vreugde

Tot vreugde van de mannen snelde daar op de sintelbaan de zo bekoorlijke hinde. Zo bekoorlijk dat Jeroen van der Meer zich liet wisselen, zodat hij haar in de tweede helft, gescheiden door de afrastering, met een sprintje langs de lijn kon volgen. Ook Jacques Groen was opeens heel actief en volgde de schoonheid tot ver aan de horizon. 

Doelpuntenfestijn

Door de scheidsrechter in de rust flink onder handen te nemen kreeg de aanvoerder van Arsenal alsnog zijn tien minuten tijdstraf. Arsenal mocht wel met elf man verder spelen en beide teams waren in de beginfase van de tweede helft meer aan elkaar gewaagd. Met het doemscenario van vorig jaar nog in het achterhoofd nam de bezorgdheid aan de zijlijn toe. Het zou toch niet weer zo zijn dat wij alle kansen laten liggen en Arsenal gelijk maakt, of zelfs de volle winst pakt. Jawel, nog geen minuut later stond, door flinke missers in de verdediging, de 2-2 op het scorebord. Een gelijkspel daar had Ton Cusell beslist geen trek in en met een ferme schouderduw heroverde hij de bal om die vervolgens diep op Jeroen de Roo te spelen. Met een fraaie schuiver tekende de schaduwspits de 2-3 aan. Daarna begon het te lopen bij de bezoekers en volgde een doelpuntenfestijn. André Hop, die een minuut eerder nog de oren was gewassen door Jeroen van der Meer, schoot de bal uit een voorzet van Jörgen Rietveld effectvol over de grabbelende keeper in het doel. Een fraaie voorzet van Jap Verburg kopte Jeroen de Roo door op Jörgen Rietveld die de vijfde treffer voor zijn rekening nam. Bij de zesde treffer was het andersom. Dit keer spiedde Jörgen Rietveld langs de zijlijn en zijn voorzet schoot Jeroen de Roo heerlijk in de hoek van het doel. 

Al met al een verdiende overwinning voor de Watergraafsmeerders die na afloop werden getrakteerd op een ijskoude douche. Wat een armoede voor een club met zo een fraai clubgebouw. De echte helden lieten zich niet kennen en trotseerden het ijswater, terwijl de watjes ongedoucht naar de bar trokken. Daar aangekomen werd onder het genot van een bockbiertje lang nagenoten van de fantastische prestatie.