ThuisClubHistorieCompetitieJeugdSeniorenSponsoringLidmaatschap

Zondag 3 september: een wedstrijd, de kantine

04.09.17 21:16
Categorie: Wedstrijdverslag, Alg. Seizoen 17/18, Jeugd Seizoen 17/18, JO15-1 Seizoen 17/18

Door: Herman Boeker, webredacteur

GM JO15-1 - Buitenveldert JO15-1: 6 - 0

Bezoek opgeknapte kantine

Mijn drie voetballende kleinzonen bezoek ik niet zo vaak als zij moeten spelen, want meestal voor mij veel te vroeg. Na mijn pensionering heb ik mijn bioritme veranderd in vroeg op staan naar laat opstaan. Ik heb na 41 jaar werken gewoon nog wat slaap in te halen, hoewel...ik ga ook laat naar bed. Maar op deze zondag, een wonderschone dag met veel blauw in de lucht en een aangename temperatuur, speelden de oudste twee om 12.00, dus dat moest ik gaan redden. Ik kwam even na twaalven aan en GeuzenMiddenmeer stond al met 1-0 voor. Natuurlijk ken ik dit team, toch wat keren gezien in de afgelopen jaren, en steeds met dezelfde spelers. Een paar jaar geleden zag ik hun eerste wedstrijd als D1, op een groot veld: het was vreselijk wennen voor de spelers om om te gaan met de ruimte, die er voor hen was. Nu, vier of vijf jaar later, zie ik een team, dat heel goed gebruik maakt van de ruimte, prima overspeelt, niet zelfzuchtig is en uitstekend weet te counteren. Het werd tenslotte 6 - 0, zeer terecht, met een prachtig doelpunt van (ik weet zijn naam niet), van de linkerkant van de zestien in de rechter bovenhoek: een schoonheid.

Ook mooi om mee te maken is het grote aantal aanwezige supporters van het team, houen zo! En dat Stijn na zijn ongeluk voor de vakantie weer 100% aanwezig was, en hoe: een prima voetballer! De laatste jaren volg ik Zaterdag 2, maar nu ik JO15-1 heb zien spelen, ga ik twijfelen.

Na de wedstrijd moest ik natuurlijk de nieuw ingerichte kantine gaan bekijken: de lounge-hoek ziet er gelikt uit, prima plek om na te genieten van een mooie wedstrijd; de hoge tafel in het midden, met de barkrukken, daar moet ik nog even aan wennen; heel goed gevonden vond ik de vensterbank: kan je etend en drinkend kijken naar een wedstrijd op het eerste veld. Al met al: klasse-werk van de opknappers en inrichters. Ook fijn om mee te maken is, dat Karen weer zeer mobiel onze keuken dirigeert.